Kızlar merhaba, uzun bir süre yoktum. Kayinvalidem öldü. Çok zor bir zamandan geçtim. Toparlanmam uzun sürdü. Kayinvalidem miras olarak oturduğumuz evi bana bırakmış. Eğer eşimden bosanirsam bile hiç bir şekilde eşim faydalanamayacak sadece bana bırakmış. Bir dükkani kızıma bırakmış. 25 yaşına kadar ordan gelen kiralar banka hesabında döviz olarak birikecekmis. Ondan sonra dükkanı isletmek isterse işletebilir. Satabilir. Eşime şart koşmuş kaptanlığı bırakmak şartıyla beyaz eşya mağazasına eşim bakmak suretiyle eşime bırakmış. Eğer kocam kaptanlığı bırakmayacaksa oranın isletmesiyle ben sorumlu olup ordan gelen gelirleri bazi kurum isimleri vererek düzenli olarak oraya yatıracakmişım. Kayınbiraderime zeytinligi işletmek suretiyle zeytinligi vermiş. Eğer isletmeyecek bakımını yapmayacaksa onu olduğu gibi bazı kurumlara bağışlamış. Şimdi bu çok sorun oldu. Kayinvalidem hastayken ben baktım. Ve çok severek baktım. Keşke yaşasaydı. Kayınbiraderime göre ona bu aklı ben vermişim. Çok sorunlar çıktı. Eşimle kayınbiraderim çok ciddi bir şekilde tartıştı. Tabi bende kocamla tartıştım. Kocam kaptanlığı bırakmak istemiyor. Kayinvalidem ben mutlu olayım kocam yanımda dursun ben daha çok yalnız kalmayayım kızımda babasıyla daha çok vakit geçirsin diye böyle bir şey istemiştir eminim. Gel gelelim eşim kaptanlığı çok seviyorum bırakamam diyor. Bu durum beni çok rahatsız etti. Annesinin vasiyetine rağmen yok diyor. Ben kayınvalidemin üzüntüsünü yaşarken şimdi eşimle nasıl bir sürece başlamalıyım diye düşünüyorum. Kayınbiraderim ve eltim beni tehdit ediyorlar. Birde onlarla uğraşıyorum. Ben kayinvalideme bakarken onlar Avrupa tatilindeydi hiç bunu düşünmüyorlar. Kayınvalidemin bana bıraktıklarından vazgeçmeyi düşünmüyorum. Savcılığa şikayette bulundum. Onlarla ilgili. Kafam çok karışık kızlar. Yazdıklarımdan belli oluyordur. Ne dusunecegimi ne yapacağımı bilemiyorum. Okullar açıldı bir yandan okula gidip geliyorum. Bir yandan kızım büyüyor bakıcı beni düşündüruyor. Kızıma iyi bakabilir mi diye. Eskiden kayınvalidem bakardı. Çok karışiğim :(
Ne yapmalıyım
xyzem eşim kaptan. Sefere çıktığında çok uzun sürüyor gelmesi. Bundan hep şikayetciydim. Boşandığımizda bundan dolayı boşanmıştık. Tabi aşkımıza yenik düşüp tekrar evlenmiştik. Kayinvalidem iyi geliyordu şimdi o yok nasıl tolere edebilirim bilmiyorum. Kayınbiraderim evi istiyor kızıma birakilan dükkanı da onun hakkiymis. Babasından sonra o calismis. O büyütmüş falan. Eşimin hakkı yokmuş zaten hiç babasının mesleğini yapmamış hep seferdeymis onun cebinden gecinmis okumuş gezmiş böyle şeyler. Haklı olduğu yanlar var aslında
nilsu sonuçta siz bakmışsınız ve severek bakmışsınız kv de altında kalmayarak size miras bırakmış onlar gezerken siz çaba gostermissiniz bnce hakkiniz bu eşinize gelicek olursak da siz ustelemeuin kendi bilir yapmak istiyorsa yapsın sizde işinize gider gelirsinkz kizinizla yaşarsınız basınız sağolsun rabbim cennetine alsın inşallah herşey sizin için güzel olur🤲
2minnosannesi çok teşekkür ederim. Eşim konusunda düşüneceğim. Yanımızda olmak varken sürekli uzaklarda olma isteği. Beni çok düşündürüyor. Evet beni seviyor hatta aşık. Ama bana yanlış yapmıyor demek değil. Yanlış yapmasa bile ben yalnız kalmak için evlenmedim. Yanımda olmasını istemek hakkım. Yani çalışmak zorunda kalıp gitseydi evet bunu tolere ederdim. Ama zorunluluğu yok. Biraz daha kendime geleyim kendim kendime şeffaf olayım onunlada konuşacağım. Sonucu ne olacaksa.
nilsu bu süreç yıpratıcı bir süreç herşey üst üste gelmiş umarım gönlünüzce sonuclanir
nilsu başın sağ olsun. Kv senin en sevdiğin en değer verdiğin kişiydi. Öyle hatırlıyorum. Miras konusu için bir şey diyemeyeceğim. Yapılacaktı bir şey yok gibi kv öyle karar vermiş neticede. Eşin konusunda yorum yapmak istemiyorum en doğrusunu sen bilirsin. Kaptan olduğunu bile bile iki kez aynı adamla evlendin. Eşin net mesleği bırakmak istemiyor. Sende net olursan işini kolaylaştırırsin. Ya mesafeye tamam diyeceksin ya da tamamen ayrılmayı göze alacaksın.
nilsu öncelik ne biliyormusun canım sensin sen ve kızın önce kendini garantiye al malesef bu durum böyle gerisi ne derse desin ne yaparsa yapsın kocadan bile hayır yok bu devirde buda malesef böyle bir durum napalım illada kaptanlık diyor ve bu meseleden dolayı boşanmıssınoz bile buna rağmen yine diyorsa napalım adamın ayagına pranga vuracak değiliz istediğini yapsın malları verme sakın