Kızlarr bana bi gaz verin😂 Bugün ilk kez araba sürdüm eşim öğretti henüz vitesi tam öğrenemedim ama onuda öğrenicem eşim ben öğreteyim sonra ehliyete yazılırsın dedi. Ama sorun şu ki korkuyorum sürerken ya çarparsam ya kaza yaparsam ya arabayı durduramazsam sürekli panik içindeyim bugün ilk sürdüğümde bacaklarım titredi sonra alıştım aslında ama kafamda deli sorular boş arsa orası ben sokaklarda süremem nasıl süreceğim ya arabayı durduramazsam ya kaza yaparsam nasıl öğreneceğim diye kendi kendime sordum. Aslında çok güzel kavradım hiç istop ettirmedim bile ama korku var nasıl yenebilirim sizce öğrenebilirmiyim? Araba sürmeyi bilen güzel annelerimden bana biraz destek istiyorum sanki hiç öğrenemicekmisim gibi his var çokta istiyorum
Araba 🚗
- Düzenlendi
Blondie Araba sürmeyi, teknik ve sistematik kuralları bilmediğiniz için bu korkuları yaşıyorsunuz. Yani şuanki haliniz ile trafiğe veya ara sokağa çıkmayacaksınız sonuçta, gerekli eğitimi alıp kurallara ve boş yerlerde sürmeye aşina olup alıştıktan sonra kullanabileceksiniz. İlk defa sürmenize rağmen hiç stop etmemişsiniz de. Yan koltukta otururken sürekli eşinizi dikkatle izleyin, ne yaptığına nasıl yaptığına, sürmeye nasıl başladığına, vites arttırırken hangi adımları uyguladığına bakın öğrenmeye çakışın. Yoldaki tabelalara ve trafik işaretlerine de bakın kendiniz sürüyor gibi bu detayları bir arada düşünmeye çalışıp pratik yapabilirsiniz. Ben de sizin gibi yeni sürmeye başlayan annelerdenim aslında. O sebeple yazdıklarımı kendi adıma da yazıyorum. Sürmeyi öğrendikçe bir kaç defadan sonra özgüven oluşuyor. 🤗
zarifhanim Evet aslında çok güzel birşey eşimde sakin anlatıyor ama ben panik yapınca oda panik yapıyor eşimde aynısını dedi ilk sürüşün bence çok güzel hiç stop ettirmedinde dedi. Ama busefer sırf önüme odaklanıyorum aynalara bakmayı unutuyorum sanki gözümü yoldan ayırırsam biryere çarpacağım hissi oluyor. Vitesi eşim yaptı hep 1 e atmayı öğrendim ama diğerlerini öğrenemedm tam unutuyorum inşallah tamamen kavrarım çünkü çok karışık vitesemi bakcam debriyajamı bascam gaz fren ayna vs insanın kafasını karışıyor 😂 arabayı kaldırmayı öğrendim durdurmayıda geri geri gitmeyi henüz öğrenmedim viteside az çok ya aslında evet sürülür de o özgüven geldimi çokta güzel süreriz tek isteğim korkumun geçmesi panik yapmamak. Birde aklımda şu var hani öğrendim diyelim trafiğe çıktım önüme biri geldi oan yada önümdeki araba durdu bir an ben oan arabayı nasıl durduracağım debeiyaja bas frene bas derken çarparım heralde😂
Blondie İşte siz şuanki durumunuza göre değerlendiriyorsunuz zihninizde. Öyle bir anda ne yapacağınızı da öğrenince ancak o zaman azalır korkunuz 🤗🤗
zarifhanim inşallah öğrenebilirim🙏😊
Blondie bana kalırsa önce eşinden öğrenmek yerine kursa git eğitmenden eğitimini al ehliyetini al sonra eşinle pratiğe devam et, eşin ve kurs hocası farklı şekillerde öğretecek sen eşinden öğrenip gittiğin için kursta bocalayacaksın
- Düzenlendi
Blondie Eşim en az 5 kere öğretmeye çalıştı. 1 kere anca kaldırdım arabayı. Sonu tartışma oldu eve döndük ona kızıyordum hep çünkü 🤪 sonra kursa yazıldım hocaya dedim ben hemen öğrenemem eşimle bayağı denedik önceden söyleyeyim. Yapacaksın dedi adam 5 dk anlattı, 6.dkda kaldırdım ve 1 kere bile stop ettirmedim . Sorun eşimdeymiş😂
Senin yerinde olsam direkt kursa yazılırım manuel ehliyete. 7 yıldır neredeyse her gün araba kullanıyorum bunun ilk 3 yılı manueldi. Zaten tam öğrenince sürücü koltuğun en konforlu koltuk olacak. Ben eşimin yanında oturunca geriliyorum sanki çok usta şöförmüşüm gibi 🤪 ben oturunca sorun yok.
Blondie
Bana ilk araba kullanmayı babam ve amcam öğretmişti. İkisi de sakin olduğu için ben rahattım ama illa ki tedirginliğim oluyordu bildiğim şeyleri yapamıyordum falan..
Üniversiteye giderken ailemden habersiz kursa yazıldım. Teorik dersler, derslerimle çakıştığı için hiç gitmedim ama pratik derslere gittim. Orada ki hocalar senin psikolojini bildikleri için olabildiğince seni rahatlatıyor, kendine güvenin geliyor. Ben ailemden habersiz ehliyeti alıp babama göstermiştim. O dönem, yengem kaza da yapsan, ceza da yesen, kavga da etsen sakın bırakma, bir bırakırsan geri toplayamazsın demişti hala aklımdadır o söz. Ben neredeyse 10 yıldır aktif araba kullanıyorum. Kimse anasının karnından öğrenmiş bir şekilde doğmuyor. İlla ki hatalar olur, olacakta. Asla pes etme. Yapamıyorum değil “yapabilirim, yapacağım” diye koltuğa otur. Bizim senden hiç bir fazlamız yok. Biz nasıl kullanıyorsak sen de kullanacaksın. Sonra bir bakmışsın korkudan eser kalmamış.
Blondie çok istiyorum sürmeyi ya bu bebeler biraz cik büyüsün kayıt yaptircam hemen ilk işim hayalim o olacak
Mommy12 ahaha 🤣
Bol bol o arazide pratik yapın zamanla alısacaksınız ve en önemlisi eşinizin size olan güveni ve cesaret vermesi bana annem öğretmişti zamanında hep otoparkta kullandırırdı bir gün trafiğe çıktık cok güzel sürdüm sonra hemen ehliyetimi aldım
TombulHatun Evet kursada yazılmayı düşünüyorum çok istiyorum öğrenmek çünkü 🙏
belladonna yaa inşallah bana sanki hiç yapamıcakmışım gibi geliyor umarım korkumu yenerim daha sakin olmaya çalışacağım eşim sakin sakin anlatıtor destek oluyor ben panik içinde oluyorum hep
perimasali802_ Bende yaptıracağım bende çok istiyorum inşallah ikimize öğreniriz❤️