• Beslenme
  • 18 aylık kızımın emzirme sonlandirma

2 çocuğum var ama oğlumu emzirirken hamile kaldığım için zorunlu olarak hemen kesmem gerekiyordu zehirliyordu çünkü süt bigun aniden kestim ve çok zorlanmistim şimdi kızımı kesmek istiyorum çünkü memeye güvenip yemek yemiyor hiçbir şekilde 18 aylık 9.5 kilo geliyor doktor artık sonlandirabilirsin dedi ama bn korkuyorum yemek yemiyor çünkü memeyi de kesersem komple kötüye gider diye korkuyorum bide nasıl biraktiricam diyede korkuyorum o güç bnde şuan yok sabaha kadar emiyor tek tarafta yatmaktan sabah kalktığımda kemiklerim agrio göğüsüm agrio kizlar nasıl bı yol izlemeliyim bide bn çok çabuk mastit oluyorum bu süreci kolaylıkla atlatabilecek önerilerinizi istiyorum

Nasıl zehirliyordu süt bende emiriyorum hamileyimde belirtileriniz neydi anlayamadım tam bebeği zehirlemez sadece gaitasında renk değişikliği olur dedi doktor kesme gidebildiği yere kadar emzir dedi ve ayrıca tadı değişirse bebek beğenmezse emmiyormuş sadece benim.kızımda da ilk başta ishal oldu sandımm meğersem üşürmüş sütten sanmıştım alakası yok aratırabilirsinde.

Kaymakliibaal bnm oğlum 13 aylıktı ve şiddetli kusma ve ishal şikayeti ile gitmiştim doktora kilo verme falanda vardı doktorda sütten kaynakli olabilir bu durum memeden ayırın demişti bn oğlumu sütten kestim sütümu sagdim ve sütüm mavi renkti bu dahaki kontorole gittiğimizde doktora sorunca zehirlenmiş olabilir dedi

Bebeğim 20 aylık birden kesemedim maalesef… Ama azalttım baya.. Mesela Bugun gündüz hiç emzirmedim ama acısını gece çıkarıyor yarım saatte 1 uyanıp anne süt diyor napsam olmuyor mecbur gece emziriyorum… Uyumuyor ve gündüz bişey yemiyor 😏 süte güvenerek yemiyor.. Sütü azaltmama rağmen yemiyor.. Çok vicdan azabı çekiyorum ama sütüm azaldı sanki doymuyor ve bırakmasa ev yemeklerine yönelmeyecek…

2minnosannesi benimde kızım şuan 13 aylık ve 4 aylık hamileyim enterasan bununla geçmiş olsun doktorlar bile farklı konuşuyor neye inanacağımızı şaşırdık iyice yaa

2minnosannesi benim oğlumda 26 aylık 10.5 kgydi sürekli ağzında başka türlü uyumazdı..hamileyken de iki ay emzirmeye devam ettim doktorum iki bebek içinde sakıncası yok doğuma yakın kes biraz dinlen demişti bende artık yaşı büyük diye kestim..sabır taşı almıştım ama gerek kalmadı komşum salça sür dedi görünce tiksindi bir daha istemedi meme boşluğuna düştü tabi ama memeyi istemedi açınca salça görünce kapattı hep kolay geçti

2minnosannesi bir yaşındaki oglumda öyleydi kestim ve yemeklerden yemeye başladı hatta doktora gitmiştik henüz yeni bırakmıştım bi hafta filan olmuştu kilosu az yemek yemiyorsa emzirmeyi sonlandırabilirsiniz demişti doktor zaten bırakmıştım bi kaşık bile almıyodu çünkü karar verdiginizde bi anda kesmeniz lazım ağlarsa arı maması yani pirinç unu mamalardan en katıksız olanı diye bildiğim için ondan verdim ya da sütlü bisküvi tarzında çünkü uyku sırasında memeyle uyuyan bi bebekse isteyecektir ben her seferinde öyle uyuttum 2 yaşında şuan herseyden yiyor ve biberonla uyuyo mama da ek veriyorum uyurken veya süt hic bsy olmaz canım asıl kesmezsen daha zorlanırsın süt tok tutar yemez haliyle kan değerleri de düsebilir çünkü 2 yaştan sonra kan damlasını kesiyo doktorler genellikle ben zaten kullanmıyodum ilk aylarda kullanmistim yemeye baslayinca gerek duymadım

lgrth tiksindirmek istemiyorum a çare en son bu olucak gibj sabır taşı var evde sürdüm emmeye devam etti bide salça süreyim olmadı

Sevde_20 bnmkide sadece emerek uyuyor sanırım zorlu bı sürece yeniden giricem yemek yememesi bni yıpratıyor iştah sıfır kek yaparım mama der memeyi actirir çorba yaparım aynı artık çok sıkıldım bu durumdan kesmeyi kafaya koydum bu seferde hastaoldu verdik geri iyileşir iyileşmez kesicem bu sefer

derin_ gözünü korkutma ilk zamanlar istemiyor sonra acikcinca mecbur yiyor bnm için kesme problem 2 çocuk olunca 🥲

2minnosannesi ayy bende kesmeyi istiyorum oğlum 27 aylık resmen emzik niyetine kullanıyor üstelik çok emmekten dişlekleşti biraz azaltmayı denedim ama acayip sinirli oldu sürekli ağlıyordu kıtamadım🤦🏼‍♀️

2minnosannesi valla kuzum iki sene iyi dayanmissin iki oglumuda binsene emzirdim masallah kilosu kan degeri de gayet iyi ben gece uykusuzlukları sinir stres cocugun ac kalmasi kan degeri dusmesi sebepleridnden solayi ilkinde de hamileydim mecbur kestim iyi ki 1 yasinda biraktirmisim dedim 2. De de aynısını yaptım hem doymuyo hemde herseyi reddediyo cocuk bizde cok yıpratıyoruz çocuklarımız kadar bizde degerliyiz inan ki ben dayanamadim artik yememmesine ve uykusuzluguna bende de cok sinir stres yapti bu durum ve kestim hem o hem ben rahatladık kendimizi dusunmemizde suc olarak algılanıyor toplumda bence kendini de düşün derim gerçekten emmekte her zaman bebekler icin sağlıklı degil hem bebeklikten cikmis artık çocuk yaşta 2 sene de az degil insallah başarılı olursun dediğim gibi yap anında kes 3. Gün unutur gider mamaya alisir uyurken sabahta yumurta hasla corbalar pisir bak nasıl sevecek doyunca zor valla Rabbim yardımız olsun ininci çocugum 2 yasinda bazen istiyorum bitane daha ama cektiklerimi dusununce asla diyorum hepsi ayrı zor süreçler Rabbim isteyene versin cok tatlılar ama sorumluluğu da cidden cok büyük 🫠🥰

Sevde_20 o kadar haklısınız ki bu aralar memeyi sürekli diseledigi için gece can acisiyla kalkıyorum ve bu sinirlenmeme sebep oluyor kendimi düşünmek istiyorum ama bebeğimide düşünmem lazım sütüm şuan ona çerez gibi hiçbir mantığı yok bian önce kesmeliyim ki hem kendi toparlansjn hem bn çok yoruluyorum çünkü Allah yardımcım olsun diyorum bakalım bni ne gibi bı surec bekliyor

Mom88 27 ay çok geç ya o zaman a gelmeden kesmem lazm bnm çünkü o zaman brakmak daha zor olacak

2minnosannesi görüp bir daha istemedi ben böyle olacağını bilsem daha erken keserdim 😂