duygusalkiz Temizlik eksik kalınca veya yapılmayınca ağlama noktasına gelmeniz bence kendinizi bu konuda frenlemeye başlamanız için iyi bir gerekçe.
Genel temizliğinize günlük rutinlere devam edip, detaylı işleri bir aya paylaştırabilirsiniz. Yapmadığınızda da sorun olmadığını ve sakin kafayla yaşamınızı sürdürmeniz gerektiğini hatırlayınız. Yoksa fiziksel değil de psikolojik yorgunluk yaşarsınız.
Yaşlandığımızda elimiz tutmazsa veya genç iken bir ameliyat geçirip dinlenmemiz gerekse kendimizi o düzene alıştırıp düzen bozulduğunda bunalıma gireriz.
Benim lohusalığım bu sebepten biraz bunalımla geçti. Sonradan o dağınıklığı kabullenip uykunun dinlenmenin kıymetini anlayınca yani önceliği temizliğe değil de kendime verdiğimde inanın rahatladım. Kafam rahat oldu, o işler yapılmadığında oluşan kaygım azaldı, stresim de azaldı bu sayede. O yüzden sadece fiziksel sağlığı kastetmiyorum.
Evinizi 5 dakikada toplayın, rutinleri yorulmayacak şekilde halledin ve gerisini düşünmeyin. Kendinizdeki değişimi farkedeceksiniz. ☘️