mlksrdl Benim yakın arkadaşım oldu ama karaciğerinde problem olduğu için ameliyat olması gerekti. Ağustos ayında oldu yanlış hatırlamıyorsam, ciddi derecede kilo verdi yani en son geldiğinde binaya girerken yüzüne bakana kadar tanımadım o derece. (Bu arada 3 yaşında oğlu olduğundan daha çok zorlanmış, toparlanana kadar her gün ağlıyormuş)
Çok dayanıklıdır bünyesi, çabuk da toparlandı ama hala zorluğunu çekiyor. 3 aydır her buluştuğumuzda dikkat ediyorum başı dönüyor, kapılara tutunarak yürüyor sendeliyor. İki lokma fazla yese ağır geliyor ayağa kalkamıyor. Ben güzellik için asla olmazdım diyor.
Halamın kızı da mide ameliyatı oldu. O ameliyat olalı iki sene geçti. Tekrar kilo almaya başlamış. Yani ömür boyu dikkat etmek gerekiyor çünkü. Yediğiniz zaman kilo alıyorsunuz yeniden. Neden kilo aldığını sordum, o da ameliyattan sonra aç kaldığı zamanlar elinin ayağının titrediğini söylüyor. (Şekeri yok) bu sebeple az yemeye çalışıyor ama iki saatte bir acıkıyormuş, ekmeksiz doymadığını hissettiğinden ekmeği de arttırdığı için kısa sürede fazla kilo almış.
Önce bir diyetisyene gitseniz, istikrarla devam etmeye çalışsanız verebilecek gibiyseniz ameliyat yerine o talimatlara uymaya kendinizi zorlayarak hareket ederdiniz.