nmerduvan İkinci günüm ilk defa taktırdım,ağrınız oldu mu yada kanamanız,ekstra korunma için bişey kullandınız mı yaşadıklarınızı bildiklerinizi anlatabilir misiniz 🌸
2minnosannesi nmerduvan 2 kez sprial taktırdım ağrın bı kaç gün regl ağrısı gibi olabiliyor ve doktorunuz kontrole cagirmistir ria tutup tutmadigina dair muayene ediyolar ria taktirip hamile kalan da var biz ekstra korunuyoruz çocuk düşünmediğimiz için ama spirale güvenen de var
Smartlady nmerduvan merhaba ben bir seneye yakın kulandımhalende kuanıyorum. Yaptırdığım ilk 20 gün ilişkiye girmedim, ağrım sızım hafif oldu . Bazen korunuyoruz bazen de korunmuyoruz kafamız nasıl eserse yani çok şükür hala bı kaza olmadı ☺️
Blondie nmerduvan ağrım olmadı ama adetlerim yoğun olmaya başladı 3 gün sürüyırsa artık 5 gün sürmeye başladı. Biz geri çekilmede yapıyoruz ne olur ne olmaz diye
cananlcm nmerduvan bende taktırıcam ama adetin kaçıncı günü takılıyor ve devlette mi taktırdın özelde mi takarken acı oluyor mu ?
Blondie cananlcm 2500 a taktırdım ben canım abartılcak acısı yok canım sinek ısırığı kadar hafif adet ağrısı gibi ağrı oluyor kasıklarında hemen geciyor yani 5 dkka bile sürmüyor
cananlcm Blondie cevabın için çok teşekkür ederim yakın zamanda bende taktıracağım korunmak önemli 😄🫶🏻
Blondie cananlcm bencede canım biz sprial + geri çekilmede yapıyoruz ne olur ne olmaz diye bazen eşim kacırıyor bişey olmaz sprial var diyor hayır bidaha sakın yapma yaparsan yaklaşmam sana spriallede hamile kalan var güvenme diyorum😂
peynirlimakarnaa nmerduvan ben hormonlu spiral taktırdım ekimde endometrial kürtaj sonrası anestezili taktırmıştım ağrım olmadı sonrasında da ağrı kesici falan vermişlerdi çünkü operasyon geçirdiğim için ama hafif kasık ağrısı olabilir demişti parol vermişti ama hiç olmadı ağrı. Kanamaya gelecek olursan 10 gün çok hafif miktarda kanamam oldu ama hafifti günlük ped yeterli oluyordu kesildi daha sonra ara kanamalarım başladı birkaç günde bir lekelenmem oluyordu 40. Gün spiral kontrolümde doktorum enfeksiyon olduğunu söyledi antibiyotik ve fitil verdi geçti geçti şuan 3. Ayım 1 damla akıntım bile yok hatta benimki hormonlu spiral olduğu için adet kanamamı bile azalttı 3 gün lekelenme şeklinde adet oluyorum pede bile bulaşmıyor çok konforlu üstelik regl ağrısı bile yok adet olduğumu anlamıyorum bile spiral düşünenlere kesinlikle mirena tavsiye ederim
Sutlucikolati peynirlimakarnaa kanamanın az olması saglikl mi ya ben degil diye biliyorum doktora sordun mu
peynirlimakarnaa Blondie asla istemiyorum diyorsanız neden kendinizi ve eşinizi strese sokmak yerine tüp bağlatmayı düşünmüyorsunuz ki
peynirlimakarnaa Sutlucikolati yok yanlış biliyorsunuz sordum evet sağlıklı olması gereken bu zaten. Hormonlu spiral yoğun adet kanamalarını azaltmak için, kist ve adet ağrılarını azaltmak için özellikle kansızlık problemi olan kadınlarda kanamayı minimuma indirmesi için kullanılan bir riadır. Benim de rahim kalınlaşmam vardı yoğun olan 15-20 gün süren adetlerim oluyordu ve kalınlaşmanın tekrarlamaması için doktorumun tavsiyesi üzerine hormonlu tercih ettim takmadan önce doktorum bilgi verirken de ilk 6 ay çok az şekilde adet olmaya devam edersin sonra kesilir adet olmayabilirsin yada lekelenme şeklinde olabilirsin korkma olması gereken bu dedi
Sutlucikolati peynirlimakarnaa kesilmesinin nedeni spiral mi peki? Yani saglikli olan adet olmak degil mi? Klasik duydugumuz cumle regl olan kadın sagliklidir cumlesi yalan mi biraz aydinlat 😅
peynirlimakarnaa Sutlucikolati yani doktorum alanında çok başarılı bir Prof yurt dışından bile hastaları geliyor ona o kadar güveniyorum ki bana anlattığı adet olmamak sorun değil önemli olan neden adet olmadığındır dedi. Biz kadınlar her ay bir yumurtlama döngüsü yaşıyoruz ve rahim kalınlaşıyor bu kalınlaşan tabakayı da kanamayla atıyoruz buna adet kanaması deniyor yani. Hormonlu spiral de vücuda hormon verdiği için rahim tabakası yeteri kadar kalınlaşmıyor bu yüzden de adet kanaması azalıyor zamanla da rahim buna alıştığı için artık tabaka dökmesine gerek kalmıyor. Örnek verecek olursam da annem 42 yaşında kist sebebiyle kanaması kesilmedi ve ona da hormonlu spiral takıldı spiralin verdiği hormon sayesinde kisti küçüldü ve spirali çıkarttı spiral varken ilk 2 at çok az adet oldu daha sonra 3 ay boyunca adet olmadı menepoza girdim sanıyordu doktora gitti o da benim doktoruma gidiyor adet olmamak menepoz anlamına gelmiyor kadınlar birçok farklı sebeple adet olmayabilir adet olmamak kötü değil önemli olan nedenini bulmak dedi spirali çıkardı 20 gün sonra adet oldu yine döngüsü her ay devam ediyor
peynirlimakarnaa Sutlucikolati rica ederim aşkım ne demek. Ben bu kanamadan çok çektim spirali taktırana kadar spiralden sonra rahatladım valla korkular kanamalar psikolojimi bozmuştu artık keşke biri de bana anlatsaydı da bilinçli olsaydım diyorum şuan kimsenin yaşamasını istemem
Sevde_20 nmerduvan hic ağrı olmadı bende kanamam da 10 gün oldu adetlerim 7 ay hic guvenmedim son 6 aydır guveniyorum bsy olmadi cok şükür bi seetde kaydi diye suphem.var iliskide kanama oldu ertesi gun hapi aldim ama guven spirale hic bsy olmaz kaysa bile anlasiliyor ki ben kaydığından emin degilim çünkü kanamamnin tek sebebi o degil eger kaysa bile belli oluyo kaymasida zor bsy ben hic sıkıntı yasamadim bi ara esim ipini hissetti ama gecti oda neyse zaten dr kısa ipi uzun olsa hallederdik demisti yani spiral en iyi korunma yönetmi bi sıkıntın olsa bile ertesi gün hali kurtarıcı ama dedigim gibi kontoldune git ven gidicem kaydiysa bile yani yine de taktircam tekrardan illa bi swy vardır ya dikkat mi etmedim ya da baska bsy mi var bilmiyorum rahme sabitlenen spirallerde var ama hic denemedim gunfix oda ucretli..