Oğlum ve konuşma geriliği🥹
lgrth benim oğlumda herşeyi parmakla gösterir işaretle bende bugun ne istiyorsun dedim ıh ıh yapmaya basladı anlamıyorum seni o ne ne istiyorsun dedim su dedi. Artık anlamamazlıktan gelmeyi düşünüyorum çünkü her dediğini anlıyorum ve yapıyorum kolayına geliyor galiba. Benimkide öyle her dediğimizi anlar herşeyi biliyor ne istesem getirir yapar birşeyi unutmaz ama tek sıkıntımız bez ve konuşma
perimasali802_ otizm cocuklarda temas olmaz diye biliyorum ben benimkindede bir sıkntı yok teması var herşeyi biliyor anlıyor yapıyor tek sıkıntı işte konuşma ve bez umarım konuşur canım ya olmadı bizde kreşe yazdırırz ama bezleniyor alırlarmı işte
Biyiklim benim babam 7 yaşında konuşmaya başlamış eşimde geç konuşmuş yiğenim 4 yaşında konuşmaya başladı hala daha bazı kelimeleri anlaşılmıyor. Oğlum cok cana yakın herkese gider oynar güler umarım konuşur canım dediğin gibi yarın konuşur öbürgün baska bişey bulurlar söylencek takmamak gerek onları taktıkca cocugun üstünede cok gidyorım zorluyorum🥹
Blondie 10 dakika olsa bile izletme inan cok zararli bol bol oyuncaklarıyla oynasin etkinlik kitaplari al beraber oynayin
Blondie konuşur inşallah yavaş yavaş
Blondie aslında sürekli toplum içine çıkarmak gerekiyor.özellşkle öocukalrın olsugu yere.venim bebeğim de hep evde ikimiz varız.benimki d egeö konuşur büyük ihtimalle.çünkü ben sürekli konuşsam da yetmiyor.kalabalık ortam her zaman daha iyi
Blondie evet otizm oyle ama çocuk çok aktif kalabalığa gelemeyen bir çocuktu yani
Halada yerinde durmaz
Aşkım olabilir zamanla çok güzel konuşacak emin ol elinden geldiğince kalabalık görsün yani akranlarıyla
Her kreş aynımı bilmiyorum ama gönderen var tâbi
Sutlucikolati beraber oynuyoruz ablasıyla sürekli oynarlar oturur bazen konuşur sıhbet ederim nesneleri gösteririm bune diye sorarım umarım öğrenir 🥹
neinsanlarvar evet öyle benimde tanıdığım pek kimse yok evden dışarıda cıkamıyoruz🥹
perimasali802_ bir bakayım devamlı göndermem zor maddi durumdan ne yazık ki en azından haftada 1 2 günlük bırakmak için sorayım bi
Blondie bi tek benim oğlum böyle sanıyordum 🥲 üzülme canım benimde oğlum 3 yaşında daha konuşmuyor kardeşinin adını söylüyor anne baba park benim adımı babasının adını söylüyor araba diyor bu kadar . Benimkide dediklerimi anlıyor getir odadan diyorum getiriyor götürüyor kardeşi yürümeye çalışıyor arkasında duruyor eliyle anlatmaya çalışıyor düşmesin diye arkasında duruyor yani . Şey yapmayı düşünüyorum ben sabah ezanıyla camiye gidip hocayla birlikte kapıyı açacakmış yani hoca üç kere anahtarı ağzında çevirecek bunu duydum konuşuyormuş sonra bakalım
Blondie araştır canim benim oyun alanlarında etkisi vardir mutlaka
Blondie inşallah 🙏