perimasali802_ ay hep öyle yapıyorum inanki ama inatçı ağzını açmaya eriniyor resmen ya bazen öyle inleyerek acı çekiyormuş gibi bir şeyler istiyor
Oğlum ve konuşma geriliği🥹
lgrth kendilerini yormuyorlar 😄
perimasali802_ asla her huyu öyle mesela bebek arabası olmasa yanımda hedefine ulaşana kadar kucağımda ulaştığımız an inip oyun oynuyor 😅 enerjisini hiç boşa harcayıp yormuyor kendisini ya 😅
lgrth yerim ya onu maşallah Rabbim korusun evlatlarımızı 🤲😍
Çocukları mümkünse akranlarıyla oynatın gerçekten asla eve hapsetmeyin benimkilerde üç tane olduğu için çok birbirlerine konuşuyorlar büyük oğlum diğer oğlum doğduktan sonra kendine gelmeye başladı diyebilirim
- Düzenlendi
Blondie Ailenizde eğer geç konuşan biri varsa normaldir bu genetiktir zaten 3 yaşına kadar 4 yaşına kadar Hatta 7 yaşına kadar normaldir bu Hani hiç kelimesi olmazsa derim Hani bir sorun var ama kelimesi var diyorsunuz her şeyi anlıyor diyorsunuz Bence burada bir sorun Hani yapmayın kendinize ve kesinlikle milleti de takmayın milletine dediğine takılmayın Onlar zaten konuşur Çocuğunuz konuşsa da konuşur konuşmasa da konuşur Siz kimseyi takmayacaksınız kendinize çocuğunuza onunla iletişiminize bakacaksınız Siz çocuğunuza sorun görmüyorsanız Kimin ne dediği takmayacaksınız benim kızım daha 2 yaşına gelmemişti Bana da diyorlardı çocuğun Neden konuşmuyor daha kız 2 yaşına gelmemişti şu an yani 3 yaşında çok güzel konuşuyor çok şükür Şimdi de utanması var çocuğu sevdiklerinde ya da çocuğa soru sorduklarında cevap vermez kızım utanır arkama geçer bu sefer Buna da bir mana buluyorlar neden Çocuğun böyle diye Yani anlayacağın benim kızım güzel konuşuyor utanması var utanmasına bile laf ederler Sen hiç insanların dediğine takılmayacaksın boş vereceksin çocuğunun ne olduğunu sen biliyorsun zaten kimsenin ne dediğini takılma ben de gurbetteyim Benim kızımın hiç arkadaşı yok Benim de aynı şekilde kreşe de göndermiyorum küçük diye ve zaten hani göndermek de istemem bu yaşta Kendim evde yeterince onunla oynuyorum oynayacaklar falan oyun Ne olursa yani oynamaya çalışıyorum Ben de kızımın konuşması için çok çabaladım çok yani şeyler denedim Yani oldu Çok şükür şu an utanması var sadece onu da yani kırsak hiçbir şey kalmayacak işte Ama işte ortam olmadığı zaman Çocuklar arkadaşlar olmadığı zaman yani böyle devam eder yapacak bir şey yok
perimasali802_ akranlar hep tek çocuk asosyal benimki gibiler maalesef 🥲gurbetteyiz fazla çevremiz yok memlekete gidince biraz sosyalleşiyor da nereye kadar 🥲 ikinci çocuğun etkisini bende görürüm inşallah
lgrth anladım canım zamanla bülbül gibi konuşacak inşallah
Ne zaman doğum yapican
Olacak bak gör susturamyacaksin😄
perimasali802_ Nisan sonu mayıs başı görünüyor 🙂 inşallah ya illaki birgün konuşacak ama anne bile dememesi üzüyor 🥲
Blondie üzülmetin sizi anloyrsa problem yoktur sadece akran iletimi gerkelidir yani arkadas krese gönderin deeim yada oyun atolyeleri var 1 saatlik oralara gideblrsnz daha sonra yarım gün kres falan imkannz varsa götüürn deiem yigenimde 3 yasına akdar konusmadı kres dedi doktor bide dil terapistine gittiler doktor rapor yazdı o yüzden suan 1. Sınıda gidiyr jiç susmaz şimdide doktor asosyallikten oldugunu söylemişti krese o yğzden verdiler ilk zor oldu konusamadıgı için sinirlenyrdu sonra konusmaya baslaynca siniride gecti
- Düzenlendi
Sutlucikolati izliyor ama günde 1. Bucuk saat sıkılır ondada hemen kendi kendine oyun oynar biryere gidelim hep tek oynar hiç girmez çocukların arasına oynamaya keyfi isterse gider oynar
ikiprensesannes Aynen öyle bende uğraşıyorum bez için ama yok yapmıyor çiş diyor geliyor oturuyoruz yapmıyor kalkıyor altına yapıyor
lgrth benim oğlumda herşeyi parmakla gösterir işaretle bende bugun ne istiyorsun dedim ıh ıh yapmaya basladı anlamıyorum seni o ne ne istiyorsun dedim su dedi. Artık anlamamazlıktan gelmeyi düşünüyorum çünkü her dediğini anlıyorum ve yapıyorum kolayına geliyor galiba. Benimkide öyle her dediğimizi anlar herşeyi biliyor ne istesem getirir yapar birşeyi unutmaz ama tek sıkıntımız bez ve konuşma
perimasali802_ otizm cocuklarda temas olmaz diye biliyorum ben benimkindede bir sıkntı yok teması var herşeyi biliyor anlıyor yapıyor tek sıkıntı işte konuşma ve bez umarım konuşur canım ya olmadı bizde kreşe yazdırırz ama bezleniyor alırlarmı işte
Biyiklim benim babam 7 yaşında konuşmaya başlamış eşimde geç konuşmuş yiğenim 4 yaşında konuşmaya başladı hala daha bazı kelimeleri anlaşılmıyor. Oğlum cok cana yakın herkese gider oynar güler umarım konuşur canım dediğin gibi yarın konuşur öbürgün baska bişey bulurlar söylencek takmamak gerek onları taktıkca cocugun üstünede cok gidyorım zorluyorum🥹
Blondie 10 dakika olsa bile izletme inan cok zararli bol bol oyuncaklarıyla oynasin etkinlik kitaplari al beraber oynayin
Blondie konuşur inşallah yavaş yavaş