Glsm0258 Kızım bir kere 1 buçuk yaşlarındayken ağlama krizine girdi. Ama ona yaklaştığım an bağırarak ağlıyordu, mutfağın kenarında dikilip balkonu işaret ediyordu eliyle. Benim bir zamanlar varlıklarını içlerinden birinin beni izlediği köşeyi. Akşam ikimiz de evde tek başımızayken. Kızım bak burada bir şey yok korkma diye kapıyı açtığımda daha çok ağlamaya başlamıştı. Bazen rüyasından ağlayarak kalkar. Bazen gece ağlarken bir noktayı gösterir orada cadı var der. İki halının arasında boş bir nokta var kaç gece orada köpek balığı olduğunu söyleyerek ağladı. Bu arada yeğenimle yaşıt sayılır, örneğin “Abiş bizim evimizde köpekbalığı var” gibi hayali şeyler de söylüyor. Yeğenim gelip bana teyze sizin evinizde köpek balığı var dese kızımın anlattığını düşünürüm. Sizin olayınız duvardan pat pat vurulması gibi korkutucu bir durum olduğundan buna ihtimal vermemişsiniz. Ben bunun hayal gücü ve izlediği şeylerin etkisinde kalmasına bağlıyorum biraz.
Özellikle youtube short öyle bir bela ki, çocukların karşısına öyle videolar çıkıyor ki şeytan kılığına girmiş eli yüz boyalı insanlar, cadılar bayramı konseptleri, siyah giyimli korkutucu videolar. İnanın izlemeye devam etsem ben kendim bile korkarım bu yaşta. Telefonu hiç vermemeye başladım kesildi o gece krizleri.
Çocuklar çok etkisinde kalıyorlar gün içinde yaşadıkları, gördükleri şeylerin. Onu korumak için dilinizden duayı düşürmeyin tabi. Dua ile rabbimizi hatırlayarak yatırıp, yine o şekilde kaldırın. Kötüye yormak da istemiyorum, belki tesadüftür. Belki başka bir şeyi anlatmaya çalışıp korktular. Belki kendi aralarında oyun oynarken kızınız söyledi yeğeniniz de o yüzden korktu. Her dk gözünüzün önünde değillerdir ki. Bunlar da mümkün olacak şeyler. Neden en kötüsünü düşünelim ki.
Hocanın yaptığı şeye gelirsek, çoğu hoca büyüyü başka bir büyü ile bozuyor. Size musallat olan şeyle kendi cinlerinin anlaşma sağladığı gibi ütopik şeyler de söylüyorlar. Bu anlaşmayı nasıl sağladıkları meçhul. Kendim yaşamasam da muska okurdum bir zamanlar yaşayan insanlar anlatırdı. Bu durum sizi bir müddet rahatlatıyor yani öyle sanıyorsunuz. Sonra daha kötü şeyler yaşamaya düşünmeye başlıyorsunuz. Bence yapmayın o denileni. Yapmışsanız da atın. Dediğim gibi bir kağıt parçasının sizi koruyacağına inanmak imanın zayıflığıdır. Allah yüce bir yaratıcıyken, onun izniyle korunmak ona güvenmek varken kağıt parçasına güvenmek haşa kıyas bile edemiyorum ama zaten psikolojik olarak çökmüş insanları itikadı bozarak daha kötü hale getirmekten başka bir şey değil. Bunları düşünün sürekli, kötü düşünüp kötüyü çağırmayın. O olayın etkisinde olmanızı yazdıklarınızdan anlayabiliyorum, çünkü bardağın dolu tarafını görme duygusu azalmış, olumsuz yönleri düşünerek daha çok korkmuşsunuz. Bunun size bir şey kazandırmadığını kendiniz yaşadıklarınıza göz gezdirerek farkedebilirsiniz.