mlksrdl evet onlara güzel bı hayat verelim derken çocukları yalnızlığa mahkum ediyorsunz ne olursa olsun yalnızlık her zmn kötüdür bu zmanda dışardaki insana güven olmaz yarın birgün büyüdüğü zmn bı kardeşi ablası abisini istiyor insan anladınız mı ben 7 kardeşim abilerim ablam kardeslerim her konuda yardım eder evli olmama rağmen şuan bitane oğlum var 2 aylık kardeş yapacağım ona Allah nasip ederse
TEK ÇOCUK MU İKİ ÇOCUK MU?
prensesinannesiii
Bu öznel bir durum. Artık buna karar verirken gelecekte nasıl olacak, maddiyatımız yetecek mi gibi sorular düşünülüyor. Artık öyle bir döneme geldik ki 2. Çocuğa cesaret edemiyoruz.
prensesinannesiii iki çocuklu biri olarak söylüyorum ikisi bir arada çok zor. Eğer anneler yakınsa yapılabilir destek şart oluyor. Ama şu güzelliği var yemek vs yaparken ikisi çok güzel oynuyorlar o yönden içim rahat oluyor
belladonna bence tek kalması herşeyin önüne geçiyor maddi durumdan hep böyle olucak degil ya elbet bir yerde aile birikim yapacak yani hep böyle olmz ya ama bence en azından bir kardeşi hak ediyor yarın birgün annesine babasına bişi olursa Allah korusun biri olmli yanında
prensesinannesiii ben hep tekten yanayımm
prensesinannesiii eğer çok istiyorsan tabii yada kararsızdan biraz daha ertele hatta bebeğin okula başlasın sonra ikinciyi düşün
prensesinannesiii tek olunca sıkılıyorlar en azından 2 tane olursa iyi ben düşünüyom 4 yaşda kızım var ufak ufak kendi işlerini yapıyor öğretiyorum ona kardeşin olunca neler yapabiliriz onu söylüyorum bakalım
prensesinannesiii ben tek çocuk taraftarı değilim, 2çocuk ideal bence. 2oğlum var aralarında da 2yaş var, evet çok çok zor ama birbirine arkadaş oluyorlar arada anlaşamasalar da birlikte oyunlar oyunlar oynuyorlar, evde dışarda parkta arkadaş bulmak zorunda kalmıyorlar hiç
prensesinannesiii benim 2 kız kardeşim var benim Tek sıgınagım onlar, üzülerek söylüyorum ne anne ne baba ne arkadaş inşamı yargılamayan tek varlık kardeş bu dünyada. Rabbim bana da nasip etsin 2 3 4 evşat 🥲 çok yorgunum gurbette tek başıma büyüttüm kızım 22 aylık şuan ama ilerde el ele tutuştuklarını görmek için ömrümü veririm
prensesinannesiii ben kalabalık ailede büyüdüm kalabalık ortam çok çocuk severim yaş ilerledikçe de kardeşlerimden başka kimse destekçim ve muhatabım olmadı ama tabiki doğurmak büyütmek sorumluluk olmak büyük cesaret işi kişinin kendisine güvenmesi lazım 🙂🙂
prensesinannesiii yalnız bakıyorsan kesinlikle bekle derim kızım tam 3 yaşındayken kardeşi oldu bütün ilgi alaka ikiye bölündü büyük olan çocuğum hep mağdur kalıyor şu istiyor onun için bile bazen beklemesi gerekiyor sanki 3 yaş değil 13 yaş gibi davrandığımı fark ettim kızıma çok üzülüyorum yetememk çok kötü bir duygu en azından maddi manevi kızımı daha güzel şartlarda yetiştirebilirdim diye düşünüyorum bazen çok şükür rabbim sağlık versin ikisine de inşallah ama şimdiki aklım olsa kızım 2. Sınıfa giderken yapardım 2.bebeği
luppocuk
Ya yaşa bende öyle düşünüyorum ama bi yandan da bende çalışmak hayata atılmak istiyorum ikisini 2 yaş arayla yapayım ki 5 yıl sonra okula gitsinler bende bişeylere yöneleyim yani ben ömrümün sonuna kadar evde oturmak istemiyorum o yüzden hep tek çocuk istedim
lgrth kaç yaş araları peki
Valla gittim kon daki bütün postları okudum ili çocukla ilgili olan uyuyamıyorum düşünmekten acaba kendime kötülük mü yapıyorum genç fit bakımlı bi kadın olarak devam etmek istiyorum hayatıma ili çocukla misafirlik zor tatil zor piknik zor parka gitmek bile zor napacam
prensesinannesiii bence hiç çocuk en güzeli 😂😂 yaptıkca yapasin geliyor insafsizlar çok güzeller 😆🌸🤍
prensesinannesiii 2 çocuk ideal bence be 1 yasindayken yaptım 2. Yi simdi büyük 4 küçük 2 yasunda nerdeyse birbirlerini yakaliyorlae oyun olarak paylasim olarak kıskançlık oluyo ama aşırı degil bence arayı daha fazla acma zor oluyo sonra büyük bazen küçüğü sevemeyebiliyo ya da oyun olarak yetoşemiyolae birbirlerine oyle çok duydum cervemden arka arkaya cok zordur ama max 2 sene o zorluk simdi cok güzel anlasiyolar ve pismanim demiyorum artık iyi ki diyorum yani komsum ilk okula basladiginda dogurdu mesela keske yakın olsaydı diyo okula birak evdeki uyuyo gelicek gidicek kahvaltı ogle yemegi vs.. arka arkaya olunca ikisi beraber aradan cikiyo is olarakta kardeslik olarak zaten yakın olanların ortak noktası daha cok oluyo ben olsam düşünürdüm 2. Yi yine de sen bilirsin ben tecrübelerime ve duyduklarima göre cevapladım 💙
Sevde_20 16 aylık oğlum zordu ama biraz ara verirsem bi daha da yapmam galiba bi düzenim olursa bozmak istemem sonra da hep keşke kardeşim olsaydı derse çok üzülürüm yapsam altından kalkabilir miyim annem yakın da kendime hayrı yok bana hiç olmaz düzen tutar mı 2 yaşındayken doğmuş olacak eğer olursa
xyzem zor olur ama olur benim tavsiyem tuvalet egitimini ver sonra kal oyleyse kimsenin hayrı yoksa çünkü ikisi cidden zor suan assssiri rahatim millet yeni digururken ben ikisini birden büyüttüm rahatlığını yaşıyorum fakat cok cektim 2 senem psikolojik olarak sıkıntılı gecti çocuklarımı sevemedim hic herkes gecer vs der sana icindekini soylemez ama ben soylicem cok zor valla eger yalnızsan ennn erken vakit senin icin wc eğitimi verdigin zmn kal derim en azından bir bezden kurtulursun o ckcukta basla birak olmaz benimli gibi 3 bucuk yasinda birakti benimki halbuki 2 yasjnda biraktirirdim ben neyse bicok etkisi oldu ama suan olumlu seylerini yaşıyoruz arayi fazla acma derim yine de sen bilirsin esin destek degil mi az da olsa ?
prensesinannesiii siz yapabilir misiniz iki tane olsa ya da kendinizde o cesaret varsa yapın ama yoksa yapmayın ben de o cesaret yok mesela hiç istemiyorum 1 tane şuanlık böyle ilerde ne olur düşüncem değişir mi bilemem ama