Yada Allah kv yanına alsın diye dua 😂😂

mrvehl çocuklara bakmaz mı kvden işe girip çalış en azından kafan dağılır. Belki birikim yaparsınız o esnada

mrvehl bence eşinin ayrı eve çıkmaya niyeti olsaydı şimdiye birikim yapar ayrı eve de çıkardı

xyzem hahabtovbe günaha gutmek de istemem ya ahah

morpuantiye emekli olmadi daha çocuklara bakarım dedi bi ara şimdi de aman aman cocuklqr daha fazla yoruyor diyor ve 60 yasinda olmasına rağmen çalışırım deyip duruyor ya sırf gıcıklık dusunmuyor biel ayrı eve cikin yardim yaoayim diyr

Sutlucikolati 5 sene oldu hala aynı evdeyiz bi ara bosanma eşiğine dahi geldik ayrı kaldık tamam yaocam dedi oyalayıp durdu başka bisi yok bende diyorum evden çalışıp katkıda bulunayım onu istemez aof okuyorum sınava giderken dahi kem kum ediyoresim

mrvehl Ev almaya durumunuz yoktur ama kiraya çıkmaya da mı durumu yok eşinizin? Yani bu kadar sorun yaşamış boşanma eşiğine gelmişseniz vaktinde, birikime uğraşmadan kendinizi geçindirecek şekilde ayrı eve geçebilirsiniz. Çünkü huzurunuz birliğiniz daha önemli. Ömrünüzün en güzel 5 yılını rahat geçirememişsiniz, unutmazsınız. En azından sonrasında manevi anlamda rahata ermiş olurdunuz maddiyat sonra gelirdi. Belki çocuklarınız büyüyünce siz de çalışır sonra birikim yapardınız.

zarifhanim yabancı değil annemin evi diyerekden kaliyor sanirim bende çok istiyorum katkı sağlamak sorsan o da ayrı ev istiyor ama caba sıfır elbet olacak deyip duruyor ve ben sıkışıp kaldım:(

mrvehl Benim küçük ablam 15 sene önce kaçarak evlendi. Eniştemin de çalışma huyu yoktu, sorumluluk sahibi değildi. Ailesi “bu ev geçindiremez” diyerek oğullarına güvenmeyip sorumluluk yüklemek yerine “biz bakarız” diye üstlendiklerinden ablam 4 sene kayınvalidesiyle beraber yaşadı. E böyle içli dışlı olunca ne oluyor anlaşmazlık oluyor, kavgaları oldu küstü geldi bir ay bizimle yaşadı. Aileler de girdi araya haftalar sonra. Ablam ayrı eve çıkmak şartıyla geri döndü, biz ailecek bu kararına destek olduk. Yani bir göz oda dahi olsa çıkmak istiyordu geri aynı eve dönmek istemiyordu ve kararlıydı. Asla yumuşatıp da tamam burada kalalım demedi. 6 ay eşiyle beraber bir işe girip çalıştılar, eniştemin borcunu ödediler. Bir yandan ikinci el eşya ve kira parası biriktirdiler. 11 sene önce ayrı eve çıktı. E enişteme sorumluluk şuuru gelince çok da güzel geçindirebildi evi. Hala düzenli sigortalı bir işi yok, ama boya badana vs işlerle geçinip gidiyorlar. Ablam hiç kimsenin evine almayacağı eski desenli kötü koltuklu evde halıları dahi oradan buradan verilmiş şekilde taşındı. Çünkü onun atabileceği adım elinden gelen bu kadardı. Sonra Allah ona nasip etti, ailesinin de desteğiyle bir arsa aldılar, kendi evini yaptırdı, sıfır eve sıfır eşyasıyla yerleşti. Demek istediğim maddi olan her şey bir şekilde hallolur. 4 sene geçimsizlik ardından kendi evine geçince bir daha bu yüzden sorun da yaşamadı. Önemli olan huzur ve basit görülse de özgürlüğe kavuşabilmek.
              Eşinizin annesinin evi olabilir ama o artık kendi ailesini kurdu. Yuva üstüne yuvayla huzurlu yaşam sağlamak çok zor. Yani o ev adı üstünde annesinin. Peki kendi yuvasını neden kurmuyor? Siz neden onun annesinin evinde yaşamak zorunda olasınız.
              Siz küsüp gitmişsiniz de, ailesi de eşiniz de durumdan haberdar, istemediğinizi biliyorlar. Yani aranızı bozmak için söylemiyorum bunu rabbim herkesin hanesine huzur, sağlık geçim versin.
              Ama eşinizin çabası yoksa siz istikrarlı olun. Bu kararınızdan ne olursa olsun vazgeçmeyin. Gerekirse birikim için maaş günü zorla isteyin para bir kenarı atın. Damlaya damlaya göl olur. Kayınvalidenizle beraber yaşıyorsunuz bir de kira masrafınız yok yani çok rahat birikim yapabilirsiniz. Para vermiyorsa ayrı eve geçtiğinizde ne lazım olacaksa onun taksidine girin. En azından vermek zorunda hissedeceği için öder. Bir adım atmış olursanız devamı da gelir. Bazı insanlar böyle ne yazık ki, siz arkadan destek verip ittirmedikçe harekete geçemiyorlar. Bir başkasının sorumluluğunu üstlenin demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama bu hayatı beraber paylaşıyorsunuz. Siz başlatırsanız onun devam ettirebilmesi için siz mücadele ederseniz ikiniz için de iyi olur.

mrvehl tamam yapsın o zaman yardımını lafta kalmasın. Ne kadar iyi olursanız olun ev üstüne ev olmuyor maalesef

zarifhanim o kadar haklısın ki .. ben 4 sene aman ses etmeyim de şöyle olsun böyle olsun dedim her seferinde onlar da hicbisey yapmadılar yanj esim hani şunu alalım bi gün evimiz olursa diye laf atıyordum yok ben hepsini birden slcam deyip deyip erteledi her seferinde .. ailemin evine döndüm ki bende kaçarak evlenenlerdenim ailemin yanına döndüm asla dönmem ev tut dedim yok hel en fazla 3 ay yaşayalım o sıra ev esha halletcez dedi gittim iyi güzel ev bakıyoruz foto bilmem ne yakınlarınıza sonra dedi biraz duralım 6 ay oldu 1 sene oldu acelemiz yok ne güzel kafamızı sokuyoruz dedi ve kaldı böylece . Yani ailesinin yanında diyenhic sorumluluk hissetmiyor maalesef bekar gibi akşamları arkadaşlarıyla birlikte 1 2 saat sonra gelir her akşam. Bilmiyorum cok zorlanıyorum 2 cocuk var bi tane annesi babası kendi annem babam değil zorunda değilim ama sanki onlarla evliyim gibi hiç gerçekten evli gibi hissetmiyorum

mrvehl Ya şu devirde nasıl beyaz eşyayı mobilyayı toplu alabilecek eşiniz kendisini mi kandırıyor? Veya vakit kazanmak için bu bahaneye sığınıyor. Bir eşyadan başlasanız taksit taksit sıkışmadan halledilir. Siz bu konuda ısrar edin. Ablamın yaşadığı şeyin benzerini yaşamışsınız. İlla yuvanızın yıkılması mı lazım sadece tek şey istiyorsunuz evinizi ayırmak..
                  Tabi ki zorlanırsınız, zor olmaz mı hem iki çocuk hem kayınvalide kayınpeder. Yani siz ömrünüzü böyle sürmek için sevdiğinizle evlenmediniz sonuçta. İnsan bazen boş durup hiçbir şey yapmak istemiyor, sadece yatıp uzanmak istiyor. Rahatça giyinip dolaşmak, banyoyu gizli saklı yapmamak. Bunlar lüks değil insan olan herkes için ihtiyaç. Ama o evde kendinize vakit ayırabilmeniz bile lüks olmuş sizin için.
                  Eşiniz sizin ailenizle beraber yaşar mıydı? 5 sene ne kadar rahat edebilirdi. Ben bu konuda bencil olduğu kanısına vardım. Tek taraflı düşünmemeli. Biz de evlenirken ailemizi geride bırakıyoruz. Artık beraber yaşayan eşlerin de ailelerinden bağımsız hayat sürmesi lazım ya.

zarifhanim hiç bağımsız biri değil ha bağımsız ama arkadaşlarıyla takılırken evlenmek için evlenenlerin. Bilmiyorum para yok deyip duruyor aimdi n̈e desem ne yapsamsa

mrvehl çalışıp eve faydası oluyor mu bari kayınvalidenin

mcans yani oluyor sadece çalışıyor geliyor ama öyle birikim falan olduğu yok

mrvehl sıkıntı eşinden kaynaklı gibi biraz o zaman