TombulHatun Bubenimoykumm ben yufka filan aramam bol soğanla kavurur onu boş boş çayla yerim dene seversin bence
Bubenimoykumm TombulHatun benim midem rahatsız o sebeple yiyemiyorum soğanlı şeyler dokunuyor. Ama kayınvalidem görümcem bayılırlar sevenlere afiyet olsun 🤩
Goat belmuda Labada ve ebegümeci. Labada kuzu kulağı ailesinden bir ot, kuzu kulaği gibi ekşimsi ama çiğ yenmiyor, özellikle böreği çok güzel oluyor. Aynı ıspanaklı börek gibi tek fark labada konuyor. Ebegümecide ekşimsi ot ve pirinçli yemeği oluyor.
Tinnymom belmuda bende bir karadenizli olarak girim işin içine 😅 Kırçıl Sirkem otu Damar otu Ebe güzeli Börülce Dere otu Isırgan Deve pancarı Çoban ekmeği ( benim bildiğim gerçek adını bilmiyorum 😅) Daha aklıma gelmedii isimler 😂😂
buzdankalpler belmuda ot deyince benim aklıma şifa için hazırlanan şeyler geldi. Bazı tarifler bulup aktardan malzemeleri alıp hazırlamayı seviyorum. Bazılarını da annemle topluyorum kurutunca çay yapıyorum. Sarı kantaron çayı bilen var mıdır bilmem onu da babaannemden öğrendim köyde çok olurdu toplardık çayı acı da değil lezzeti bi çay. Acı tad vermiyor kış ayları için tam da zaten yaz sonu toplanan bir bitki daha çok. Özellikle salgın varken tavsiye ederim. Ben de kısa zaman önce şifayı kaptım hafif vücut ve boğaz ağrım vardı ilk. Ihlamur adaçayı ve sarı kantoron karışık çay yaptım balla içtim gün içinde ağrımı hafifletti ve boğazınki acı geçti hastalık ilerlemedi. İlaç kullanmayı sevmeyen benim gibi deneyebilir.
Tinnymom belmuda damar otunu kaynatıyorlar kalbe falan iyi geliyor diyolar Çoban ekmeği aslında diken onun ucunu soğanla kavururuz yaprağınıda yeriz küçükken oyun oynarken onu hep ekmek yapardık ismi ordan 🤭