CoffeeLover Ben sizin bahsettiğiniz şekilde mayalıyorum. Yoğurdu göz kararı ekliyorum. Kavanozda mayalıyorum. Süzgeç değil de üstlerine havlu kağıt serip kapaklarını sıkmadan üstüne kapatıyorum. 6 saat kapaklarda havlu kağıt ile örtü serip bekletme işlemini petek üzerinde yapıyorum. Sabit 40 derece sıcaklıkta olduğundan o sıcaklığı boşa gitmemiş oluyor, taş gibi tutuyor. Kavanozu ters çevirdiğimde düşme olmuyor. Başka püf nokta bilmiyorum.
Eğer sütü aynı yerden alıyorsanız bir de sütünüzü değiştirin derim. Belki sütten kaynaklıdır 🤗

CoffeeLover derece bilmiyorum parmakla ölçüyorum 😂😂 bide çok kaynatıyorum yani 3 litre süt 2’ye inecek kadar çok…… 😂😂

CoffeeLover sütü iyice kaynat kaynadıktan sonra çok sıcak olmayacak çok soğukta olmayacak hale gelince yogurdunj köy sonra cam kavanozlarin içene bir kaşık yoğurt koy mayaladigin sütü köy sonra üstünü kapat sofra bezi ört sıcak bir yere koy üç uç buçuk saat beklet sonra ağzı açık bir şekilde dolaba koy soguyana kadar beklesin taş gibi yoğurdun olur

ghjjkkhghh yoğurdun üstünü kapatotsan dolaba koyarken sulanır peçete de fayda etmez

CoffeeLover sütü degistir sütun kalitesinden de yigurdun kıvamı değişir . Ben 6 saatten fazla sarılı tutarim. Benim mutfak soguk oldugundan baya kat kat sarıyorum . Yazin hava sucakken birazcik soguga yakin ilik , kışın da iliktan birz sıcak tutarim sütü. Eger ev yapımı yoğurt kullaniyirsan maya olarak fazla katmana gerek yok. Ben 4.5 lt r ye 1 tatli kasigi kadar katarim . Fazlasi eksi yapar

Bütün taktiklerle evde olan son 2 lt denedim akşam sekizde açıcam bakalım bu defa işte bu diyecekmiyim😆 artık bu da olmazsa @TombulHatun dediği teoriye göre inekçikler bozuk diyeceğiz yoksa artık olmaması imkansız😁

TombulHatun oldu kız oldu vallahi oldu🤣 bu defa denilen gibi sadece 1 yemek kaşığı maya koydum.demekki ben mayasını abartıyormuşun nekadar çok koyarsam okadar ekşi olur sanıp çorba yapıyormuşum.@lanjalee

CoffeeLover maşallah 🧿 başarmışsın sonunda , bana da ilham oldun ilk fırsatta denicem 🙃😂

TombulHatun hahah ben yine şüpheliyim ineklerden garantiside yoksa demek elde olanı gelene ittiriyor 😁