Kızlarrrr yaaaa şu yoğurt mayalama hakkında bana bütün bildiklerinizi aktarırmısınız, istediğim gibi olmuyor diye artık hırs yaptım😁
3 litre sütten her defa yapıyorum.
Litre başına 1 yemek kaşığı maya kullanıyorum.
Mayalarken tahta kaşık kullanıyorum.
Isı 45 derece civarı oluyor.
Mayalarken üzerine kapak yerine tel süzgeç koyup, oluşacak nemini alsın üzerine havlu kağıt koyuyorum.
En az 6 saat bekletiyorum.
Tutmasının ardından buzdolabında üzeri açık 1 gün bekletiyorum.
Cam kavanoz- tencere- porselen her çeşit kapta denedim yine sulu yine sulu🥴 galiba artık beceriksiz olduğumu kabul etmeliyim dimi😁

CoffeeLover bende fırının içinde uyutuyorum . 5saat tutup üstüne peçete koyup mayalandıktan sonra kapağını kapatıyorum.

CoffeeLover ben de aynı bu şekilde mayalıyorum 45 derecenin üzerinde olmasın gece 11 12 de mayalıyorum sabah dolaba koyuyorum akşam işten gelince de yiyoruz, emaye tencere de mayalıyorum ben cam kavanozda da, porselen sunumluk çorba tenceresinde bile mayaladığm oldu, bence sen sütünü değiştir, ben birde 1 tutam tuz 1 tutam şeker atıyorum ekşimiyor uzun süre, ekşi yoğurdu ben çok severim ama kızım yemiyor, başka yerden süt almayı dene bir de, zaten hazır yoğurtlar gibi kalıp gibi çıkmasını bekleme

azze ilk baslar bende parmakla deniyordum acaba ısıya dayanıyorum diyemi sıcak mayalıyorum diye dusunup derece kullanmaya başladım ama buda fos çıktı😁

• azze bunu yanıtladı.

TombulHatun kalıp gibi beklemiyorumda en azından kabağa koyar koymaz cıvık sulu halde olması sinir bozuyor. Çocuguma farketmiyor sulu olması ama bizim için öyle sulu sevemedik. Benimkide tam tersi ekşi oldumu daha çok severek yiyorda sadece bir defa tam ekşi tadında ve sert tutturdum sonrakiler herseyi aynı yapsamda su katilmamış ayran gibi mübarek 😐

CoffeeLover
            Ben derece olarak parmağımı kullanıyorum, yoğurt miktarını göz kararı ayarlıyorum. Üzene de bir bez örtüp o şekilde mayalandırıyorum.

CoffeeLover ben üç yemek kaşığı her zaman koyarım süte ne çok soğuk ne çok sıcak olacak şekilde parmakla ölçerim yoğurdu koyar iyice sarmalarım 5 saat dinlendiririm sonra dolap ta bir gün dinlendiririm ağzı açık şekilde gayett güzel oluyor

CoffeeLover Allah Allah çok ilginç ya ben de aynı mayalarım ve tutar her seferinde sütü kaynatırken havalandırarak karıştırıyor musun içinde fazla suyu varsa buharlaşsın, ama bence sorun sende değil sütte başka sütçüden almayı dene imkanın varsa. litre başına 1 yk demişsin şimdi farkettim o maya çok bana göre ben 3 lt 1 yk anca vardır göz kararı eklerim ama 1 yk anca vardır daha bile azdır 3 litreye

• Düzenlendi

CoffeeLover litre başı bir tahta kaşığı maya çok fazla. 5 litreye 2 YK kullan. Sütü kaynat iyice. Üzerine tahta kaşığı koy 5 dk kaynasın. Serçe parmağın 7. Sayısına dayanacak kadar olsun sıcaklığı bende tel süzgeç ve uzedine kağıt havlu koyuyorum. 5 saat hatta 4 saat bırakıyorum mayalandiktam sonra bir saat dışarda bekletiyorum direkt dolaba koymuyorum sıcaktan hemen soğuğa geçmesin diye. Bir gece kapaksız kağıt havluyla bırakıyorum dolapta sulu olmuyor kalıp gibi oluyor. Cam kavanoz kullanıyorum

CoffeeLover tabi önden bi 50 derece ısıtıyorum bi 5 dk. Bu şöyle bir mantık hani koyduğumuz kabı sıkıca örteriz ya burda direk karanlığa maruz kalıyor. Hava da almıyor. Böylelikle rahatça uyumuş oluyor 😆

azze Ben öyle oldumu bastan ısıtiyorum sogumus kaçırmışım diye benim parmak ayarı tutmuyor🙈

CoffeeLover yoğurt mayalayamayangiller 😂 bende sendenim ya hiç tutmuyo çok denedim artık pes ettim , oğlan da sevmiyor sadece çorbasını ya da ayran olarak içiyo onlarda da hazır yoğurt tüketiyoruz malesef

Biyiklim genel olarak aynı şeyleri yapiyorum ama dün yine denedim sulu halde çok katı olmazda en azından birazda yogurda benzesin kıvamli ayran misali bu

CoffeeLover valla hiç öyle püf noktalara bakmam koyarım süt üstü şişene kadar pişer hiç karıştırmam da sıcaklığı da 7ye kadar sayınca yakacak derecede olur iki kaşık yoğurdu atarım içine karıştırırım iyce kapağı koyar sarar bırakırım akşam yaptıysam sabaha kadar tezgahta durur ordan da dolaba

TombulHatun ay kız ben mayayimı fazla koyuyorum ozaman internette okumustum litre basına diye ölçu bu sanıyorum bide az mayayla deneyim ya