Çocuğumun göz muaynesinde -1,5 derece astigmat çıktı. Doktorda gözlük verdi ama ben takmayacağını söyledim çünkü öncesinde güneş gözlüğü yada oyuncak camsız gözlükle denemiştim sıkıntılı çocuk istemiyor. Doktorda gözlüğü yine alın arada taktırmaya çalışın belki takar dedi ama tabiki eminim takmaz. Daha önce çocuğunda yada tanıdığında böyle bişey yaşayan varmı? Gözlük takmasa bile sonradan geçen düzelen oldumu süreç nasıl oldu.
Bu arada ikinci bi doktora daha sordum o ise tam tersi gözlük daha çok gözü tembelleştirip normal görme seviyesini eksi yönde etkileyeceğini söyledi. Yani biri taksım diğeri takmasın göz tembelleşir omür boyu gozlüge bağımlı olur dedi. Of kafam çok karışık moralim bozuk bilenler nolur bi fikir versin

incinmissindedi Arada gözlerini kısar gibi bakmaya başlamıştı ama çok nadir bunu yapiyordu oyunmu yapıyor netmi göremiyor tam anlamadım o yüzden doktora göturdüm. Sürekli çocuğu gözlemlemesem mesela gözledini kıstığını fark etmezdim zaten nadir yaptıği bişeydi. Teşhisi koyan doktor bu yaş grubunda bu aralar anlam veremediğimiz şekilde astigmat çoğaldı dedi

CoffeeLover telefon yüzünden fln olablir mi. Benimkide bazen çok oynarda bu aralar baya azattım isteyince kapatıp şarjı bitmiş diyorum duruyur istemiyor

incinmissindedi Benimkinin telefonla pek arası yok canım. Evde tekken sadece arada wc gitmem gerekirse beşiğe koyup uzak yere tlf açıyorum onda bile tlf bakmak yerine beşik yakınındaki eşyalarla ilgileniyor al at al at 😁

CoffeeLover Genelde 5 yaş altı için astigmatların düzeldiğini soylüyorlar ama nekadar doğru bilemem.Benim bir komşumun oğlu astigmat doktor günde 1 saat gozlük taksa kısa sürede düzelir demiş ama çocuk buyük bizimkilerin yaş grubu için gözlük zor durum hele sıkıntılı çocuksa hiç tutmaz. Benimki 1 yaşa kadar çok rahat güneş gözlüğü kullanıyordu ama nezaman anlamaya başladı ne şapka ne güneş gözlüğü

CoffeeLover bizim doktorumuz zamanla geçebilme olsılığı olduğunu söyledi ama geçmeyedebilir dedi gözlük kullanmazsa artar dedi
          Takıyor şimdilik bakalım bende imkansız diyordum ama sevdirdik şükür
          Gözlük alırken birde şey önemli
          Gözlüğün esnekliği oyuncak gibi bişi bizimkisi esniyor çekiştirirken falan iyiki bunu almışım ama kısa sürede camını çizdi

Goat Hafta içi son bi doktora daha götürüp fikir aldıktan sonra artık gözlük alırım başka çare yokta dediğin gibi takmaz. Videolarda görmüştüm senin ufaklığı şapkayı takar takmaz atıyor aynı durumdayız

Eskobar Çocuklar için esnek gözlükler varda işte maksat onu gözde nasıl tutturucaz bakalım. Ya ufacık çocuktada gözlük olmaz yani ne bileyim üzülüyorum bu böyle okul hayatinda da devam ederse insallah gecer

CoffeeLover astigmat bendede var miyopumda var lazerle cizdirdim ama yeniden oldu. Yanlız ikinci dr söylediğine katılıyorum gözlük bence gözü tembelleştiriyor bende gözlüğü 10 dk bile taksam çıkarınca allahım bu kadar mı bozuk gözüm diyorum halbuki 1 derece

CoffeeLover inşallah gerçekten zor ağrıtır falanda sürekli olunca rabbim yardım etsin de bir an önce kurtulalım iyileşelim
              Sevdirin gözlüğü siz falanda takın başta biz babası taktı ikizinede güneş gözlüğü taktık yani bi abarttık sürekli onlarda takmadı sonrada zorlamadım taktım çıkarttı biraz durup yine denedim istemezse aşırı zorlama ters tepiyor

CoffeeLover benim kızım da da miyop çıktı uzağı görememe ama eşim gözlüğü pek almak istemiyor araştırdık da bi çok insan gözünün tembelleştiğini söylüyor şimdilik beklemedeyiz