• Muhabbet
  • Arsa tapulu evvv almak bilgisi olan varmı

kukuliiiii doğalgaz hariç nasıl abonelik alabilmişler. Ya suları elektrikleri ayrıdır ama ne kadar kullandıklarını belli etmek için sadece sayaç takılıdır, ona abonelik diyorlardır. İnanın oturduğum yerde bizim müteahhitin yaptığı binaların hiçbirinde hiçbir komşum yıllarca abonelik alamadı fatura ortaktı. Biz de bir sene öyle kullandık. Fatura evimize gelmiyordu arsa sahibine geliyordu. Sonra sayaçlarımıza bakıp kaç ton kullanmışsak ona göre hesaplayıp herkes kullandığını ödüyordu. İskansız mümkünatı yok doğalgaz hariç abonelik açılmaz. Bir de asansör falan yapılmadan bina tamamlanmadan iskan da alınmıyor. Yani böyle işlerle uğraşmak yerine iskanı olan başka bir ev bakın derim. Çok sıkıntılı işler, iyi komşuya denk gelmezseniz hele bu işler daha da zorlaşır.
Yıkım olur mu buna kesin bir şey diyemem. Yani iskan alınırken zaten sürekli evlere yapı denetimden gelip bakıyorlar. Ağır kusur sayılacak bir durum söz konusu olsa, depreme dayanıklı olmasa, daire sahiplerinden biri tadilat yaparken kolon gibi sağlam yapıya zarar verirse bir cezası olur elbet. Uyarı ve cezadan sonra yıkım kararı olur. İskan olmadığı için bu izinlerden de bilginiz olmaz. Evi buna rağmen alırsanız sorumluluğu kabul ediyor olmanız gerekir.

kukuliiiii imar affı çıkmasa o kadar yılın üzerine daha ne kadar uğraşılırdı allah bilir. Müteahhit yapıya uymamış hep bir şeylerde yanlış şeyler sürekli geri çevriliyodu. Ve siz oturma izni için sürece başlamadan denetim için bakılmadan bilemiyorsunuz yapıya uyulmuş mu kullanılan malzemeler uygun mu demir dahi eksik veya yanlış olsa izin verilmiyo

Bence almayın. Hissedarlardan birinin icrası olsa malınıza durduk yere icra gelir haberiniz olsun yaşandııı yani

kukuliiiii oturum izni yok

kukuliiiii Böyle yazmışsınız. Yapı oturum izni iskan demek. Bina iskanlıysa bir sorun yaşanmaz ama asansörü tamamlanmayan binaya da hiçbir belediye oturum izni veremez, yasal değil.Yani bir yanlışlık var. Ya size anlatırken evi almanız için böyle ılımlı olumlu yönleri söylenmiş ya da net bilgi verilmemiş. Benim hiç mantığıma yatmadı hiç diğer dairelerden bir komşu ile konuştunuz mu sordunuz mu?

zarifhanim sorduk onlarda bilmeden almışlar böyle bi durum olduğunu çok ilginç evet ev iskansız ama belediye oturum izni vermiş (belediye söyledi bunuda gittik sorduk) off of şuanki evimizden çıkmamız lazım 3 milyon paramız var ve yaşadığım yerde bu paraya ev yok hepsi 80-90 m2 eşyalarım sığmıyor burası desen böyle sıkıntı kaldık ortada

ikranurr ama tapuda yerimiz belirli böyle bişey olabilirmi yav

kukuliiiii Rabbim gönlünüze göre ileride sorun yaşamayacağınız evler çıkarsın karşınıza. Yasal olmayan yolla oturum izni alınmışsa bir şikayet olsa tüm daire sahipleri ceza alır. İskansız uyguna satılan bir evdense insanın kendine ait küçük evde oturması çok daha iyidir. Başka ev bulursunuz umarım..

Biyiklim muğla da da evler çok küçük 2+1 çok yapılıyor ve çok var benim de evim çok küçük 70 metre kare o yüzden gereksiz eşya falan hiç almıyorum yani görsen doğru düzgün eşyam bile yok 🥹 😂 mutfağım küçük dolaplar çok az o yüzden ne tabak çanak alabiliyorum ne başka bir şey koyacak yer yok çünkü bizim apartmanın bodrum katı var herşeyi oraya atıyorum kıyafetlerim hurç koyup depoya yani bodrum kata atıyorum mutfak masam orda kullanmak istediğikkerimi kullanamıyorum

kukuliiiii bildiğim kadarıyla iskandan önce tapular için kat irtifakı kurulmalı daha sonrasında inşaat tamamlanınca belediye kontrolünde onay alıp iskan alınır ve tapular kat mülkiyeti olarak çıkarılır . kat irtifakı bile yoksa eğer orada bir sıkıntı vardır bence iyice araştırın derim