Kızlar eşimle doğayı kampı çok seviyoruz assosta sürekli gittiğimiz bi kamp yerı var ama bu sefer farklı yere mi gitsek diye düşünüyorum. Mayısın ilk haftası gideceğiz şöyle baharda güzel oluyor dediğiniz kamp yeri var mı??

hayatsevinceguzell ay bizim gittiğimiz benim yoga falan yaptıgım cennet gibi bir yer var böyle su ciceklrr manzaralı falan almanyada yaşıyorum bu arada ve biz orda kalalım dedik eşimle bir gece cogu kişinin yaptıgı gibi ama ben gece huylandım hep ya böcek möcek gelirse diye sabaha kadar uyanıp uyanıp kontrol ettm nasıl yapıyorsunuz acaba kullandıgınız biseyler var mı bunun için

rouge_
      Biz eşimle senede en az on kez kampa gider 3 5 gün kalırız ama kamp dediysem öyle özel kamp yerlerine değil bildiğiniz ormanların en ücra en derin köşelerinde yaparız domuzlarla ayılarla yılanlarla ve bir çok hayvanla birlikte 😄yani kısacası onların misafiri oluruz sağolsunlar çokta güzel ağırlarlar bizi öyle ufak tefek minik haşerelere gelince korkumuz yoktur fakat önlem açısından yinede yanımıza lavanta yağı çay ağacı yağı alırız fısfıs şişeye doldurur gece yatmadan sıkarız kollara bacaklara kulak arkalarına sivrisinek dahil tüm haşereler yaklaşmaz bu kokulara sevmedikleri için…

uzmanprf aayy okurken korktum dkdkd ama güzel bisey yapabilenler için 🥰lavanta yagını bilmiyordum

rouge_
          İkimizde Bushcraft hayatı çok seviyoruz ama ikimizin de işi tamamen insan diyaloglarına dayalı işimizide çok seviyoruz ileriki yaşlarımızda karavanda yaşama hayallerimiz vardı ama hayatımıza imkansız sandığımız halde minicik bir mucize dahil oldu onuda kendimiz gibi vahşi doğaya alıştırabilirsek belki ilerde hayalimizi gerçekleştirebiliriz…🤷🏻‍♀️☺️Bu arada yazın da sivrisenek ilacı niyetine kullanırız deneyin çok işe yariyor.

uzmanprf ya ne güzel bebişiniz kac yasında bilmiyorum ama ilerde birlikte gidebiliceginizi düşünüyorum cocukluktan egitim alırsa😂 ama bana gore degil sanırım ya ne kadar istesem de olmaz galiba. o kadar kremlenip parfümler sıkıyorum böcek bana gelmesin kime gelsin zor ama güzel belki karavan falan daha kolay olur benim için onu da tercih eder miyim bilmiyorum giderim güzel bir otele havuzlu falan 😂

uzmanprf bu arada alakasız ama sanırım psikoloji ile ilgileniyorsun insanları anlıyorsun fikrin benim için önemli şimdi bende şöyle bir sorun var ornegin bugün cok rahatsız oldugum için işe gitmedim ve böyle zamanlarda evde kendi kendimi daha cok yiyorum niye gitmedim diye sanki bosmusum gibime geliyor bisey yapmak zorunda hissediyorum kendimi bunu nasıl aşarım yani hasta hastadır ama gelde bana anlat

rouge_ bizim uçak biletleri ücretsiz almanyayada kampa gelebiliriz sorun değil önerınız olursa 😍 beni şu ana kadar hiç sinek böcek yemedi bi önlemde almıyorum ama arkadaşlarım lavanta yağı sürmüştü

rouge_ Kaç yaşında sorumluluk sahibi oldunuz merak ettim ☺️ genelde küçük yaşlarda sorumluluk sahibi olan insanlarda bu duygular fazla olur. Aslında çokta sıkıntılı bir durum değildir kişinin hayata karşı ahlaki ve vicdani görevlerini yerine getirmek için özen gösteren biri olduğunu gösterir ama bunun yanı sıra kişi kendininde değerlerine sahip çıkmalı ve kendinide önemseyip kiymetlendirmeli… Bu hayatın tahtında oturan sizsiniz siz varsınız diye hayat var yoksanız hayat sizin için bir anlam ifade etmez. Her gün gittiğiniz iş siz olmasanız da yarım kalmaz evinizin kapısı siz olmayınca ebedi kapanmaz siz yoksunuz diye saatler durmaz sizin yokluğunuzda hiçbir şey yerinde sayiklamaz hayat akıp gitmeye ve herşey rutinine uygun şekilde devam eder yerinize başka biri geçer çalışır siz girmeseniz de evinize girenler olur en sevdiğiniz koltuklarınız da birileri oturmaya devam eder özenle kurduğunuz yemek masanızda lezzetli yemekler yenmeye devam eder hatta en sevdiğiniz giysileriniz bile ihtiyacı olan birilerine verilebilir birileri yokluğunuzdan habersiz o giysiler içinde mutluluk duyabilir, yani kısacası hayatta eksilen tek şey bizler oluruz geri kalan herşey normal akışında devam eder bu yüzden bu hayatta en sorumlu olduğumuz kişi kendi şahsımızdır işler güçler zevkler istekler sonraki şeyler yaşamak için olması gereken şeyler düşünsenize bir fincan takımı bile bizim ömrümüzün iki katı ömre sahipken bizler bir fincan takımı kadar değerli olamayacaksak ne anlamı kalır hayatın. Hasta olmaninda evde kalmaninda dokunduğunuz su bardağınında oturduğunuz koltuğunda üstünüze çektiğiniz hırkanın da sahibi siz olduğunuz için bir değeri olsun bırakın her saniyenizin içinde siz ve sevdikleriniz var olduğu için bir anlamı olsun o an yaşanması gereken her neyse ona odaklanın ve o anın tadını çıkarın hayat olduğunuz yerdir olmadığınız yerleri dert etmeyin iki saniye sonrasının bile garantisi yokken var olduğunuz her yerin kıymetini bilerek yaşayın…🙏🏻💞

rouge_ Bu arada kusura bakmayın işim gereği çok konuşmam gerekiyor bunun yanısıra fazla detaylı konuşuyorum yazmakta zorlanıyorum şimdi zorlanmış haliniz bumu diyeceksiniz ama inanın anlatmak istediğim şeylerin çeyreğini dahi anlatamamis olabilirim ki yinede otomatik klavye kullanıyorum her ne kadar noktalama işaretleri olmasada konuşarak yazmak biraz daha rahat anlatabilmeme sebep oluyor yani ne yaparsam yapayım benim işim çenemden geçiyor bu yüzden yazılarım biraz uzun olabiliyor idare edin. ☺️🙏🏻

uzmanprf yazdıklarını çok severek okuyorum yüreğine sağlık bir postunda 3 çocukla boşandığını bi mesleğin olmadığını eş dost yardımı ile ev tutup ayakta kaldığını yazmıştın sonradan mı okuyup meslek sahibi oldun birde sanırım 2. Evliliğinide yaptın hayat hikayeni çok merak ediyorum 🩷🩷

uzmanprf bende karsımdakine deger vererek uzun uzun yazarım genelde o yüzden bu beni mutlu etti cok tesekkür ederim vaktin ve ilgin için. benim için yazdıkların cok kıymetli ve burda senin gibi birini gormek gerçekten cok güzel cok kıymetli kac yıldır burdayım belkide ilk defa birine böyle bisey sordum cünkü yorumlarını severek okuyorum.. konuya gelirsem ben aslında kücük yasta sorumluluk sahibi olmadım ama zaten yasım genc 25 yasındayım ve birden fazla işle ilgileniyorum evde oldugum zaman da sanki bisey yapmam gerekiyor gibi hissediyorum hic rahat olamıyorum nadir evde kaldığım için bir türlü dinlenemiyorum 🥲❤️ama yazdıkların kesinlikle beni rahatlattı bunları düsünmeye calısıcam

rouge_
                        Çok teşekkür ederim güzel düşüncelerin için 🙏🏻💞Dediklerimi düşün ve hayatına kat unutma sende değerlisin seninde dinlenmeye ihtiyacın var hiçbir şey sensiz eksik kalmaz yeterki sen hayatını kendinden eksiltlme olurmu. Yaradan seni bir tanesi en değerlisi olarak yarattı parmak izine bak senden bir tane daha yok diyor sana ufacık bir parmak izin sana ne kadar değerli olduğunu anlatıyor sana verilen zamanlar dinlenmen için sunulan fırsatlar da bu değerinin bir göstergesi ☺️💞

hayatsevinceguzell
                          Hikayemin özeti:
                          15 yaşında okuldan alınıp töre evliliğine kurban edildim… Evliliğimin ilk yılında sonu olmayacağını birgün bu evliliğin biteceğini anladım ama kimsenin bana sahip çıkmayacağını elimden tutmayacağını da biliyordum ve o kız çocuğuna kendim sahip çıkmaya elinden tutup onu büyütmeye karar verdim evlatlarım için istediğim hayat o kız çocuğunun da hayalleriydi onunda evlatlarım kadar hakkı vardı hayallerinin peşinden koşmaya içime kapanıp hayatımı sadece evlatlarıma adarsam o kız çocuğuna en büyük haksızlığı etmiş olurdum bu sebepten gizliden açık öğretime kaydoldum çok şükür ki başarılı şekilde tamamladım lise bitsin yeter en azından lise diplomam olur diyordum ki kendimi tutamayıp ünv sınavlarına katıldım açıktan okuyabileceğim alanlar içinde bana en uygunu sosyoloji bölümüydü oradan geçebileceğim alanlar da istediğim alanlardı derken bölümü bitirim geçiş yapmak istediğim alanları da tamamladım bir çoğunu da hastaneye gidiyorum bahanesi ile tamamladım diyebilirim 😄 kpss sonrasıydı sınava girdiğim tercih yaptığım bile aklımda yoktu çocuklarımın babasının bana olan şiddeti evlatlarıma yansımaya başladı bunu fark ettiğim anda zaten aldım çocuklarımı ve kapıyı çekip çıktım bir kaç ay yardımlar destekler sayesinde yaşadım ama o günler benim hayatımın en mutlu günleriydi evlatlarım mutlu ben mutlu muhteşem bir duyguydu zaten sonra atandığımı öğrendim hemde bulunduğum şehrin sosyal politikalar aile bakanlığı kadrosuna alınmıştım hayalim olan kreşimi açtım hem görevimi hemde hayalimi yaşadım tercihen genel olarak kimsesiz çocuklar ve kadınların bulunduğu hapishane yetimhane kadın sığınmalarda görev aldım danışmanlık yaptım bir yandan da kreşimi idame ettirdim ikinci evliliğim ise hayatımın başka bir boyuttaki hikayesi ☺️

uzmanprf yaa o kadar duygulanarak ve mutlu olarak okudum ki anlatamam keşke bütün kadınlar bu kadar azimli istikrarlı olsa kendi ayakları üstünde durup güvenceleri olsa..istediğimiz zaman her koşulda her şeyi başarabiliriz yeter ki isteyelim hiçbir sebep bahane değil geri kalan hayatınızda çok mutlu olun 🌸🌸 peki sizi bu süreçte bu duruma düşürüp destek olmayan ailenizle görüşüyor musunuz sizin bu güçlü hallerinizi görüp pişmanlık duyuyorlar mı

uzmanprf Bu hikaye beni çok etkiledi 🥲 azminize hayran kaldım 🫶🏻 o gücü kendinizde görup de basarmaniz beni çok etkiledi hele ki bir annenin çocukları için yapamayacağı hiç bir şey olmadığının kanıtı değil de nedir bu ? 👏🏻

lgrth
                                Babamın geçmişe dair yaptığı cahillikleri ve hataları ilahi bir adalet gibi benim üzerimden bir şekilde tekrar vuku bulmuştu, sanki ilahi bir güç babama zorla geçmişinin bedelini ödetmişti buda benim çocukluğuma sebep olmuştu bazı hataların bedeli evlatlara mâl olur maalesef, babamın hayat hikayesi tam olarak öyle oldu eminim o da bir şekilde bana yaşattıklarından pişman olmuştur onun için de zor olmuştur 3 çocuğumla boşanmış genç bir kadın olmam ona da ağır gelmiştir onu da üzmüştür onu da kahretmiştir sonuçta ne kadar yanlış ne kadar garip ya da tuhaf gelse de doğduğu büyüdüğü çocukluğunu yaşadığı coğrafya belliydi belki farklı bir yerde farklı bir şekilde büyümüş bir adam olsaydı o da farklı bir insan olurdu yada farklı bir Baba olurdu bilemeyiz, onun da hikayesi böyle olmalıymış gerçekleri görebilmesi kendine çeki düzen vermesi doğru bir baba olması her ne kadar çok uzun yıllar sürse de onun da bu yolculuğa çıkması ve bir şeyleri fark etmesi gerekiyormuş evet bana yanlışları hataları ve zalimliği dokundu ama ben onun gibi geçmişimi kendimle taşımamak adına herşeyi herkesi affettim yaşadıklarımın tek sebebi onlar değildi onlar sadece bugünkü tecrübelerime ve bugünkü hayatıma sahip olabilmem icin birer vesile idi. Yasayacaklarim ise benim ya ömür boyu dersim veyahut derdim olacaktı ben yaşatanları öğretmen yaşadıklarımı ise birer ders olarak görüp dediğim gibi yaşadıklarımı ve yaşatanları affetmiş bir şekilde aştım o yolları….💞😉

Bsrkaya O güç hepimiz de var bütün kadınlar da var ama bazen o gücü fark etmemiz biraz zaman alabiliyor belki de o zamanlarda tecrübeler edinmemiz için birer fırsattır bize, ağır gelen o zamanlar aslında belki de ileride zirveden en güzel manzaraları izleyebilmemiz için çıktığımız yokuşlardır ☺️