• Muhabbet
  • Markette çalışmış veya çalışmakta olanlar

momd
Ben kendi çalıştığım iş yerinden örnek vereyim. Ben yardımcı olarak girdim otele mutfak kısmındayim. Dün müşteri azdı otelin ama oteldeki yöneticiler şefler otelde kaldığı için onlar sık sık yemek istiyor ve 30 kişilik falan yemek vardı. Ortalama bir 50 kişilik bulaşık yıkamışımdir. Tabii getir götür yapıyorum. Bir küçük kasa arpacık soğan hazırladim. Sebze deposunu toparladım. En aşağı kattan en üst kata kömür çektim. Bazı siparişlere yardım ettim. Bu tabii az iş yaptığım kısımlar bazen yemek kısmına daha çok yardım ediyorum. Ağır kaldırdığım oluyor. Kişi ve üstünde yemek varsa eğer acele acele ağır yük taşıdığım oluyor gündüz iki günde bir depo çekiliyor. Malzeme geliyor onu yapıyoruz Yerleştirmesi falan var o malzemeyi düzeltmesi var

cansever
Öyleymiş benim arkadaşım müdür yanlış anlama ama ne s.lak insanlari alıyorlar sen mi yapamacaksin diyor

lanjalee benim yaşadığım yerde Gratis Yok canım en yakın Gratis de zaten merkezlerde merkezde olsaydım başvuru yapabilirdim ama yok. Bu arada çalışıyorum ama yükü fazla stresti fazla ama maaşı az

firdevskartal
    Benim çalıştığım yerde mesela benim avantajları yok sadece herkese 2.000 liralık kasaptan Ramazan yardımı yaptılar yani 2000 liraya ne kadar et kıyma girer orasını sen düşün. Ve maaşının yarısını sahipleri yarısını da devlet veriyor o halde asgari ücret. BİM’e de gidip girmeyeceğim belli değil ama bir ara başvuru yapmıştım tekrar başvurup üstüne düşeceğim.

Bubenimoykumm
      Sektörde kolaya iş yok ne yazık ki. Komşum özel eğitimci mesela 13-14 yaşında ağır otizmli çocuklarla çalışıyor ve kafam çok yoruluyor kaldıramıyorum ama mecburum çalışmaya diyor.

lanjalee hangimiz mobbing’e karşı boyun eğmedik ki zaten Ben en azından asgarinin üstünde alayım Özel sektör için konuşuyorum tabii bunu aldığım paraya değsin istiyorum 😅

busenihicalakadaretmez anladım canım sağlık olsun inşallah gönlüne göre daha iyi bi iş olur ama marketler de çok zordur

busenihicalakadaretmez evet insan en azından aldığı ücret çektiği çileye değsin istiyo

• Düzenlendi

busenihicalakadaretmez o zaman yarım sigorta oluyor bildiğim kadarıyla. Yarısını iş yeri elden mi veriyor?
        Üniversite zamanlarımda yazın çalışırken öyle yapmıştı iş yeri. Bu benim 2 ayıma mal olmuştu. 2 yaz o şekilde çalışmıştım