• Beslenme
  • Ev yapımı pasta tarifi ( acil)

Kızımın bugün doğum günü var ve köydeyim annemlere geldim bugün. Babam pasta yap burda kutla dedi, kurabiye vs gelirken ablam getirecek ailem karşılıyacak bende güzel ve pratik bir pasta yapmak istiyorum pandispanya tariflerine baktım kolay gibi önerisi olan varmı nelere dikkat etmem lazım( kelepçli kek kalıbı yok) neyde yapabilirim imkanlar biraz kısıtlı bide malum köy yeri

incinmissindedi
    6 yumurta
    6kaşık şeker
    6 kaşık un
    2 kaşık nişasta
    2 kabartmw tozu
    1vanilya
    Yumurtanın akını ve sarısını ayır. Her ikisini de çırp ayrı ayrı 5 dk. Dakikası önemli. Şekeri sarıları çırparken ekle yavaşça. Beyazı da üç seferde sarıya ekle. Çırpma işlemi bitince spatula ile sağdan sola nazikçe beyazı ekle. Sonra kuruları ayrı bi yerde homojen hale getir ve onu da sarı ve beyazın karışımına ekle. Nazikçe çırp sönmesin. Dikdörtgen bir tepsiye altınq yağlı kağıt ser ve 165 derece de en az 40 dk pişir fan ayarında .

Bubenimoykumm pandispanyayı yaptım cnm az önce birazdan pasta kremasını yapacam. Mikserleri bozulduğu için telle çırptım haliyle zor oldu, aniden babam dedi böyle yapalım yoksa kendi mikserimi getirirdim

incinmissindedi düz tepside pişirip bir tabak yardımıyla yuvarlak şekilde kesebilirsin iki üç parça cikarirsan güzel yuvarlak bir pasta yapabilirsin bence 🤗

Ecivicivokke küçük yuvarlak bi tepsi buldum pandispanyayı orda yaptm ve bıcak ile ikiye ayırdım, 2 katlı yaptım fazla yüksek olmadı ama olan şartlarla güzel oldu 😂😂

• Düzenlendi

Kbranur65 dkdkd meslek olarak pastacı degilim ama pasta yapıyorum bu dogru fakat post acan arkadasımız kalıp falan olmadan bir pasta yapmak istiyor ben ölcüyle calısıyorum kalıpla malzemeler arac gereclerle birde gec kaldım zaten🥹

rouge_ evet cnm malasef köy şartlarında yaptım biras zor oldu süsleme vs yoktu ama tadı enfes olmuştu görüntü olarak da biraz güzel oldu diyebilirim, 😅🤭

incinmissindedi eline sağlık canım bu tarifimi yine de kaydet. Yumurta swyısına göre un ve şekeri kaşık miktarı kadar artırabilirsin 10 yumurta 10 kaşık un 10 kaşık şeker gibi. Evlendiğim sene can sıkıntısından pastacıljk ve ev yemekleri kursuna gitmiştim ismekin.