busenihicalakadaretmez gecmişe cok takılıyorsun anda kalamıyorsun sürekli kafaya biseyleri takıyorsun herseyi üstüne alınıyorsun ve bunlar gecmişten geliyor herkesin yasadıgı zorluklar var asla acı yarıstırmak için söylemiyorum bazen kendi derdmi yasadıklarımı düsündügümde başka birbinin yaşadığı daha kötü biseyi gorunce benimki de dert mi veya o bunu bile asmıs ben hayli hayli asarım diye düşünüyorum belki sana da iyi gelir diye söylüyorum inan belki tahmin etmezsin düsünmezsin ama bende cok sey yasadım gecmişte fakat senin suanda mutlu olup olmaman nasıl baktıgına baglı sen suclayıcı gozuyle bakıyorsun ve kabullenmişsin gecmişte bu basıma geldi bunun yüzünden böyleyim ve bu böyle devam edicek gozuyle bakıyorsun ben ise gecmişim olmasa bugünümde olmazdı gecmişteki seyler beni ben yaptı kücükken bir secim yapamazdım ama suan hersey benim elimde diye düsünüyorum bir kere asla eski kötü anıları düşünmem anda kalmak çok onemli hayatta olmamın büyük bir sans ve kıymetli olduğunu düsünüyorum her anın tadını cıkarıyorum bak burda gezip tozmaktan bahsetmiyorum kahve içerken bile sadece kahvenin verdigi hisse o ana odaklanıyorum tadını çıkarıyorum biliyorum ki birgün burdan gidicem hersey bu dünyada kalıcak bu demek olmuyor ki hep mutluyum zaten senin diger hatan hayatta hep mutlu olmayı beklemek herkesin senin sevmesini beklemek ve bu yüzden mutlu olamıyorsun cünkü bu mümkün degil ben bunun bilincindeyim nasıl ki kötü zamanlarım olucak iyiler de olucak hatta belki kötüler daha cok olucak hayat böyle birde şöyle söyliyim diyelim ki bir zorluk atlatıyorum cok kötüyüm direk gozumun onune ya kendmi ya baska birini getiriyorum ve sanki o bu olayları duyguları yasıyormus gibi hayal ediyorum biliyor musun bir anda o sorun ettigim konu kücülüveriyor basitlesiyor ve diyorum ki güzel anların bittigi gibi kötü anlar da bitiyor hangi biri kalıyor ki? İnsanların seni sevmesi olayına gelince gerçekten kimseye zararı olmayan biri oldugumu düsünüyorum tıp kı sen gibi ama biliyor musun bazen yasadıgımız hayat bile insanlara batıyor kimse demiyor bu kişi ne kadar caba gostermiş böyle olmak için bende yapayım demek yerine hasetlenen oluyor durduk yere düsman olan oluyor en ufak ornek belki sacını beğeniyor ve ona bile hasetleniyor bu bir ornek ama ben bunuda kabul ediyorum kimse kimseyi sevmek zorunda degil benide sevmesinler ben kendimi seviyorum kendi kendime yeterim kalbimden geceni ben biliyorum iyi niyetimi ben biliyorum yasadıklarımı ben biliyorum baskasına gerek yok ben yasıyım onlar bana bakıp düsman olmayı veya kötü olmayı tercih ediyorlarsa onlar bakmaya devam etsinler bize bir zararı yok ki onlara var bu senin iş yerindeki arkadaşların için de gecerli diger postunda bir cemberden bahsetmiştim bilmiyorum ne kadar dikkatini cekti ama onu da unutmamanı uygulamanı tavsiye ederim sen kimi yakın cemberine koyarsan o sana zarar vermekte daha yakın olur cok uzun oldu ama sadece sana iyi gelsin istedim