Bubenimoykumm
Senin burcun ne hissiyatın çok kuvvetli 🤭 en son bi gruba davet ettiler aylarca konuştuk çalışmaya başlayınca az yazmaya başlamıştım onlara çünkü çok konuşuluyor konuya yetişemiyordum neyse baktım bunlar başka yerden konuşuyolarmis benden oraya geleyim dedim bazılarından darbe almislarda başkasına güvenmezlermis kişisel değilmiş ki biri ben varken olmuştu. Aylarca bir şey gördünüz mü dedim yok dedi. Bu arada birine yazmıştım. Bazılari ile özelden konuşuyorduk bundan da bahsedilmedi. Mesela o gruba alinmamak değil de benden şüphe etmelerine canım sıkıldı.

etoile
    Heh kız buldum. Götür beni gittiğin yere şarkı adı nerden aklıma geldi bilmiyorum ama geldi işte 😅

busenihicalakadaretmez hayat çok kısa aman boşver insanlar ne düşünmek istiyorlarsa düşünsün
    Senin yapın bu ise değiştiremezsinki kendini
    Seni böyle tanisinlar sevsinler
    Yıllarca olan arkadaşliklarini sebebsiz bitirenler var güzelim

perimasali802_
      Öyle ya en son bir arkadaşım doğum yaptı bende aradım hayırlı olsun diye neyse bir iki ay gidemedim çünkü hediye alacak durum yoktu. Ama ne oldu hediye aldım aradım aradım açmadi gitmedim diye galiba ama bende hediyesiz gitmek istemedim hediyeyi başkasına verdim en son 🫠

busenihicalakadaretmez Ben isimlerin enerjisine inanmam ama üzerinde düşündüğümüz tüm enerjilerin bizi iyi ya da kötü etkilediğine inanırım. Bu isim enerjisinin sizin düşüncelerinize olumsuz etki ettiği gibi.
      Bunları düşünmek kimseye kendisini iyi hissettirmez ki herkesin modunu düşürebilecek tuzak gibi şeyler. Yani siz bu kalıba inanırsanız ileride tanışacağınız karşınıza çıkan herkese önyargı ile yaklaşacaksınız veya onların size önyargıyla yaklaştığını düşüneceksiniz.
      Başkalarının gözünde veya çevrenizde popüler olmayınca sürekli aranılıp sorulmayınca neden kötü biri olasınız ki? Neden çevrenizin size değer biçmesini, beklediğiniz değeri görmeyince de kötü biri olduğunuzu düşünüyorsunuz? Aramayanın da işi vardır belki meşguldür, arayıp sormayanı siz neden düşünesiniz. Onların hayatınızda olmayışı çok büyük eksiklik katar mı. Yalnız olmak ile kendiyle başbaşa vakit geçirebilmeyi birbirinden ayıran en önemli detay kendini sevmek..
      Sizce kötü müsünüz? Kime ne gibi kötülük ediyorsunuz? Eğer böyle karamsar düşünürseniz sadece kendinize kötülük edersiniz.

zarifhanim
        Hayatım boyunca elalem ne der nasıl davranır diye yetiştirildim ve bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum evet biz nasıl düşünürsek öyle olur onu da biliyorum fakat real’de değil ama sanal ortamda kurduğumuz gruplarda üzerime çok gelindiğini düşünüyorum. Bir tanesinde ufak bir iftiraya uğradım o da benimle aynı görmeyen kişilerle bir gruba girdim ama benim içimde pek önemli değildi çünkü farklı insanlarla tanışmayı da severim aslında. Fakat bir başka arkadaşa laf taşıdığını düşünüldü bir kişi şüphelendi ve onları gaza getirdi sonradan bana ulaşmaya özür dilemeye çalışanlar oldu ama ben istemedim çünkü yapmadığım bir şeyin düşünülmesi ve bunun için ısrar edilmesi beni çok kızdırmıştı. Bir gruba daha girdim herkes derdini anlatıyor falan Ben de yazayım dedim iki defa aynı meseleden bahsettim ve yine bir tek senin derdin mi oldu gibi şeylerden bahsedildi hatta daha çok güvendikleri insanlar arkasından vurdu hatta fake çıkanlar bile vardı bir tek ben yapmadım yani yanlış anlaşılmasın ama fake olsam bu kadar canım sıkılmazdı bu durumlara. En son kurduğumuz grupta da beni uzun süredir tanıyan insanlar vardı ama ben çalışmaya başlayınca çok aktif olamadım onlar da grup kurmuşlar özelden konuşuyoruz deniyordu fakat özeldeyim direkt grup varmış Ben de bunu sonradan öğrendim hala konuşmaya çalışan insanlar var ama soğudum yani. Neymiş iki kişi darbe vurmuş ama bana güvenmiyorlar bir şey darbe yapılırken birileri tarafından ben de vardım ki ilk başlardaydı bu senelerdir beni tanıyan insanlar var aslında öyle olmadığını da biliyorlar her neyse. 3 gruptan da böyle bir şey görünce sorgulamam aslında burada başladı birazda. O yüzden insanların bana ne yapacağını ne diyeceğini kestiremiyorum. Özellikle son grupta ufak bir tartışma olmamasına rağmen dışlanmam beni bayağı üzdü, durum aşkında benlik değilmiş falan filan birine sordum daha çok muhabbetimin olduğu insanlarda var ama nedenini sormaya utanıyorum. İşte bunlardan dolayı düşüncelerim daha çok değişti. Onun dışında tabi ki hatalarım var bunu kabul ediyorum ama ben bazı şeylerin nedeni çok sorgularim.

busenihicalakadaretmez Onların özel grup kurması, veya başkalarına güvenmedikleri için sizi harcamaları daha çok kendilerine değil size darbe olmuş. Derhal uzaklaşmanız gereken tipler. Yani arkadaş konusunda şanssız olabilirsiniz kendinizi suçlamayın kötü hissetmeyin derim. Arkadaşlık kurabilirsiniz gerek sosyal medya gerekse reel çevrenizde ama karşınızdaki kişinin sadece bir arkadaş olduğunu bilerek, yine kendinizi zora sokacak şeffaflıkta bulunmadan, kimseyi kendinizden ön plana koymadan, beklentiye düşmeden arkadaş edinin.
          Ben ailemden örnek vereyim, beş kız kardeşiz. Ömrüm boyunca hiçbir arkadaşımla problem yaşamadım herkesle samimi olan, kardeşlerimin arkadaşlarıyla dahi onlardan daha çok muhabbeti olan biriyim ama ailemden başka arkadaşa da samimiyetin dozunu arttıracak kadar bağlanmadım. Yani benim için kardeşim ayrı, arkadaşım ayrıdır. Kimseyi kardeşim gibi göremem. O yüzden dost kazığı denilen durumu hiç yaşamadım çünkü beklentiye düşüp karşı tarafın da beklentisini arttırmadım.
          Büyük ablam bu konuda benden daha tecrübelidir. Biriyle arkadaş olsa her şeyini feda eder çok güvenir çok bağlanır kendi öz kardeşleriyle nasılsa arkadaşlarıyla da öyle sıkı samimiyet kurar. Sırrını verir, hayat hikayesini her şeyini anlatır kimse onun kadar şeffaf olmadığı halde ama onun da arkadaş tercihinden yana hiç yüzü gülmez. Yani ya sırtından vurur arkasından konuşurlar sırrını derdini açık ederler, ya başarısını hazmedemeyip hayaline kavuşunca hırsla suçlayıp arkadaşlıklarını bitirirler. Çünkü içinde kötülük olan birine tüm samimiyet sunulunca suistimal etme isteği doğuyor. Eleştirmeye veya küçümsemeye hakkı olduğunu sanıyor. Kıskançlık ve kibir hep yakın çevreden çıkıyor. Bunları bilerek kimseye kendiniz kadar güvenmeyin..

busenihicalakadaretmez o zaman bu senin karakterin birazda
            Başta bi konuda tartışmıştık senle hatırlamıyorum ne için olduğunu ama sanki bi konuda diretmiştin
            Ben hayatta herkesin doğrularının farklı olduğunu öğrendim sana uymayabilir o zaman ordan usulca uzaklaş
            Davranışlarını etkilemesin önceden bende çok uğraştım bu huyumla çocuklardan sonra değişti anca

busenihicalakadaretmez bence cok hassas kalplisin ne kadar sert mesafeli gorunsende .o yüzden de cok alınıyorsun cok çabuk kırılıyorsun. birde kendin gibi davranamıyorsun rahat degilsin sanki taktiksel veya planlı gidiyosun kötü anlamda demiyorum arkadaslık ilişkileri vs olsun ben sunu yapıyım o bunu yapsın şimdi bunu söylemeliyim gibi planlı konusuyorsun .bence elestiriye de genel olarak açıksın ama sohbet konularında sanki yorumunu okurken sey hissediyorum böyle cok durgun yazılmıs gibi nasıl desem bir enerji yok sen daha cok iyi dinleyici gibisin yorumları da alıyorsun mesela ve kimseyi kırıp kızmıyorsun olanı kabul de ediyorsun ama sohbetin devamı yok gibi ben yorumu alıyım okuyım geçiyim hissiyatı veriyorsun. Sanki cevaplarken böylesin “hmm öyle mi ?dogru diyorsun. öyle biriyim. ee tamam hadi by “gibi . bunu normalde de yapıyorsan arkadasların o yüzden yazmıyor aramıyor olabilir konusma ilerlemiyor cünkü

rouge_
                Nerden başlasam bilemiyorum ama gerçekten hayat enerjim yok ruhsal ve fiziksel olarak. Dün çalışırken bana normalde mutfağın yerini de yıkaman gerek ama biz yapiyoruz onu da diyolar. Bende boş durmuyorum ki köpek gibi çalışıyorum. Bir abla diyor ki kendini ezdirme ama ben bir şey dersem çok sert olur çok mecburum bunlara susmaya. Yapacağım o kadar çok şey var ki hangisinde yetisiyim bilemiyorum ama yavaş yavaşta yapıyorum. Devamıni yazicam

busenihicalakadaretmez evet inaniyorum bendede ra var ve bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum dışardan bakınca çok soğuk görünüyorum ben olsam gidip benle arkadaşlık kurmaya cekinirim ama olduda arkadaşım oldu kendisini benim gözümden dusurucek seyler yapmadığı sürece çok değer veririm mutlu etmek isterim karşılıksız içimden gelerek biseyler yaparım arkadaşım için 💝

kaardelen
                  Bende şüphe kaldım çünkü videoda ki bazı konuşmalar bana tersti bunun için adında Ra harfi olan birilerini bulmak gerek lazım 😃

kizatasozu
                  Ben de senin dahil miyim hayatımdan birini aldığım zaman fazlası ile değer veriyorum ama bu öyle olmamali. Yukarda birisi yazmış kimseye öncelik vermeyin diye öyle olunca kırılan siz olursunuz diye çok doğru aslında. Bir de ben de şu var ben insanlara yalandan iltifat edemiyorum insanlarda şu var balım fıstığım kuzum bu lafa tav olan çok herkes değilde herkese yakın diyeyim bende sohbet muhabbet der dinleme vardır ama bu yoktur. Ketum bir insan değilim ama sürekli iltifat edemem😃

rouge_
                    Biriyle arkadaş olduğum zaman zaten onunla muhabbet ediyorum buradaki yazı dilindeki gibi değilim özellikle şu sıralar yoğun geçiyor şu sıralar bir komşum var en son 1 hafta önce onunla kahve içtim. 6 yıldır görmediğim arkadaşımı gördüm. Telefonunu konuşmayı her zaman tercih etmem çünkü bazen özel konular oluyor ve aile evinde olduğum için de o özel konuları konuşamıyorum özellikle karşı tarafın konuşmaları da oluyor evin her tarafından birileri olabiliyor ama konuştuğum zaman da kolay kolay kapatmayan kişi oluyorum aslında. Ve zamanında çok baskı altında kaldığım için fazla arkadaşlık seçeneğim olmadı çünkü okul dışında ben evdeydim hep.

rouge_
                    Hassas bir alışkanlık kısmım çok doğru benim hayatımın bile etkiliyor. Misal okul hayatım. Lise son senede abim bana psikolojik olarak baskı yaptı ben ne kadar da çalışırsam çalışayım o dersler bir midede sonra aklımdan siliniyordu. Hele ki dersanenin taksitleri gecikmiş sınıfa müdür yardımcısı girdi benim adımı dedi taksitler gecikmiş diye çok utanmıştım ondan sonra hep mi geleceksin hissi olmuştu. Tabi babam öderiz dedik yüzden yazılmıştım. Aslında anlıyordum anlatilani ama o an da ki tedirginlikle unutuyordum kısa süre sonra. Anadolu lisesine puanım yettiği halde gitmedim anneme destek olmak için babam zor nir bir insan çünkü, okula geç yazıldım bu meslek lisesi okudum, değiştirebilirdim ama yine şu saçma sapan alınganlık durumundan dolayı istemedim. He meslek lisesi gibi bir okulda başta derslerim iyi miydi değildi büyük şehri bırakıp ilçeye yerlesmistik annem çok dedi çocuklar zorlanır diye en zorlanan kişi ben ve annem oldu. Son sene barajı 3 5 puanla geçince herkes şok geçirmiştir çünkü benim gibi çalışan en kötü 50 bin yapardı. Bunlar hep başıma der açan hassas huyum yüzünden. Zaten mental olarak toparlanmadim şu an ki isimde zor ama çok mecburum hele 1 aydır 4 kişinin baskısı altındayım bir şey dersem bir ara dedim aşçı başı alttan laf attı işi de bırakmamak için susuyorum. Karışık olmuş olabilir yazdıklarım kafam çorba gibi inan. Tek düşündüğün kendim değilim onu da demiş olayım bunlar minicik kısmı

Eskobar
                      Evet hatırlıyorum onu ama konuyu hatırlamıyorsam tek hatırladığım o an yüksek strest altında okulda oğlumu beklememdi. Ben fazla anlam yüklüyorum değer veriyorum belki de ondan şunu da diyorum ya geçici her şey ama

busenihicalakadaretmez yoo bende iltifat etmem zaten kendimden çok değerde vermem asla sadece onemserim içimden gelerek iyilik yapmak isterim o kadar ama o insan bana bı yanlış yapana kadar. kalbimi kırınca direk sogurum

zarifhanim
                          Ben sizin ablaniz olabilir miyim acaba 😅 çünkü aynısı inanın ve fazla fedakarlık hiç değer görmüyor. Eski eşimin durumu yok diye her şeyin ama her şeyini evet dedim. Ama hiçbirisi kıymetini bilmedi. Bu sadece bir örnek tabii hayatımda hep bu şekilde yaşadım. Belki de istediğin bir şekilde aileye sahip olmadığından bu. Üniversitede bağlı arkadaşlarım vardı ayliniğine o kadar yakınlardı ki hepimizin onlara kendilerine dedim şimdi yani bizim böyle aile bağımız yok diye. Bazen aileden akrabadan da olmuyor.