• Muhabbet
  • Tükenmişlik/beyin resetleme/motivasyon

Tükenmişlik hepimizin zaman zaman yaşadığı sey yani bunun dert ve kişinin yasamıyla her zaman alakası yok tıbbi olarak da beyin bazen resetlenmek ister ve tükenmişlik motivasyonda azalma hayatla bag kurma anlamlandırma en ufak işe bile üşenme odak sorunu gibi seylere yol acıyor boyle durumlarda biz kadınlar genellikle kendimizde büyük değişiklikler ararız ama beyin bu gibi büyük degişiklikleri tehdit olarak algılar bu durumda kücük seyler yaparak başlıyorum ornegin şu yemegi yapıcam kahve içicem gibi kücük adımlarla aslında beynime bu beden hala yasıyor ve bu durumdan cıkmak istiyor mesajı gönderiyorum bu sekilde bunu atlatmaya adım atıyorum daha sonra kendimi dinleme ormanda yürüyüş piknik bakım gibi kendime odaklı seyler yapıyorum ve bu tekrardan hayata dolu dolu donmemi saglıyor bunu kitaplarda okumustum cok yerde daha okudum bulabilirsem paylasıcam belki herkese katkısı olur diye yazıyorum bir diger sey diyelim hayatımda bazı seyler istedigim gibi gitmiyor cok stresliyim üzgünüm vs direk ellerimizi soguk suyun altında tutuyoruz bir süre ve yine kendimizi resetliyoruz herseyi kafa takarız üzülürüz bir sürü derdimiz vardır ya aslında bunların hepsiyle bas etmek cozum bulmak elimizde beyin tıpkı bir makine gibi ve onu çözdüğün zaman herseyi cozuyorsun diyelim uykusuz uyanıyorum direk enerji vericek bir müzik acarım ve kahve yaparım bunlar bana motivasyon vericek seyler diyelim ki tükenmişlik krizi geçiriyorum ve hic biseye hevesim yok direk ne yapıp edip kendime 10 dakika ayırıyorum bakın cok basit seylerden bahsediyorum bu 10 dakikada diş fırcalama yüz yıkama el kremi sürme hersey olabilir ama mutlaka bisey yapıyorum kendim için biz türk kadınları özellikle cok fedakar kadınlarız kendimizi eşimize ve çocuğumuza odaklayıp kendimizi unuturuz ve deger görmeyen belkide tek kişilerde biziz belki bir aydınlanma olur diye yazalım herkes kendine 5-10 dk ayırabilir ne olursa olsun derdiniz her neyse bir 10 dk onu düşünmeyin sadece sahip olduğunuz güzel seyleri düsünün yada bisey düşünmeyin zaten düsünerek üzülerek geçmiyor ne biliyim içtiginiz kahveye odaklanın anın tadını çıkarın sadece tadını cıkarın ki beyin bu bedenin aslında yaşadığını fark etsin ve bütün yasam hevesini planları yerine getirme devresine girsin sizin size iyi gelen motivasyon hareketleriniz neler bu bir resetlenme postu olsun 👊🏻💥✨

asel_lina dkdkdkdk ne cok kişi antidepresan alıyormus son zamanlarda hep duyar oldum ben aksam uyuyamıyorsam bitki cayları içerim lavanta gibi baktım olmuyor melatonin alırım hemen uyutur gün için de asırı stresliysem en fazla yatıstırıcı spreyim damlam falan var onu alırım vitaminlerimi alırım saglıklı şekilde hayatıma devam ederim😂

rouge_ ne güzel Masallah diyeyim ben de panik atak uykusuzluk derken böyle oldu akışına bırakmaya çalışıyorum 😄🌸

asel_lina aman boşver herseyi umarım sende bütün endişelerini bırakırsın 🫶

rouge_ kısaca benide yazmışsın gerçekten bnde öyleyim çok sik tükenmişliye yakalanirim yani öyle böyle değil kendime hakim olamadığım zamanlar bile oluyor haliyle eve çocuklara bile yansıyor o ne kadar işim varsa bırakıyorum ve kendime bakıyorum dönüyorum yani
          Bugün mesela yine ayni derdim yok ama sanki birşey beni ele geçirmiş hep düşünce içindeydim uyku halsizlik gibi gibi uzandım biraz yok olmuyor eşim bile sen uyu ben bakarım çocuklara diyor ama çocuklar da maşallah yani enerjiler tavan durmuyorlar onlar bahçeye çıktı bnde çay hazırladım falan hemen elime cımbız aldim azıcık kas aldım nemlendirici sürdüm azıcık bakim bile insanı kendine getiriyor yani öncelikle kendimizi unutmayalım 🪷

rouge_
            Çok şükür benimde herkes gibi yoğun geçen bir hayatım var.
            İki çocuğum bir eşim var.
            Benim motivasyonum şu. Şükür sağlıklıyım.
            En basiti elimi uzattığımda bardağımı alıp suyumu doldurabiliyorum.
            Onu içe bilecek bir boğazım var. Sağlıklıyım. Babamı yemek borusu kanserinden kaybettik
            Suyu dahi içemediği zAmanları oldu.
            Kötü günler geçirdik. Ağladığımız zamanlar.
            Başka örnekler verecek olursam temizleyebileceğim bir evim 🏡 ve bunu yapabilecek gücüm var.
            Motivasyon denilen şey çokça şükür etmekten geçiyor. Çok basit şeylere bakarsak görebiliriz bunu. Hayat yoruyor olabilir çocuklar yoruyor olabilir ama günün sonunda uyuduklarında kocaman bir şükürle kapatıyorum günü.
            Çünkü anneliğin depresyonu kısa sürüyor 🫢🫢

rouge_ hayatımda bazı seyler istedigim gibi gitmiyor cok stresliyim üzgünüm vs direk ellerimizi soguk suyun altında tutuyoruz bir süre ve yine kendimizi resetliyoruz

Unutmam inşallah

perimasali802_ beynini resetleme işine inanıyorum cidden bazen senin dediğin gibi ortada bisey olmuyor ama kendini tükenmiş hissediyorsun bu da cogu zaman beyin sürekli aynı rutin seylere alıstıgı için veya bos hafıza olarak düsün bos seylerle doldugu için böyle hissederiz

Bubenimoykumm basınız sağolsun gerçekten cok zor ve dediğin gibi özellikle ölümü yakından goren insanlar saglıgına daha çok şükrediyor🥹❤️

lgrth hahahaha ben hatırlatırım

rouge_ bazı şeylerin anlamsız ve boş gelen şeylere üzülmemek takmamak bunları da öğretiyor

rouge_ günlük hatırlatma dozu olsun anca kurtarır iki çocukla stressiz geçirmek imkansız 😂

Bubenimoykumm ben hep buna şükrediyorum her derdim olduğunda daha kötüsünü düsünüyorum

lgrth bakıcam yorumlarda sende bir tükenmişlik sezersem hemen kopyala yapıştır atıcam sana 😂😂saka maka bir yanada ben senin pozitif olduğunu düsünüyorum bence çevrendekiler sanslı bazı insanlar ne yasarsa yasasın derdi yorgunlugu varken bile enerjisi seni bogmaz yormaz pozitifdir her konuda sohbet edilir sende oylesin

rouge_ tükenmişlik değilde yorgunluk var yetişememe var yapmak istediğim çok yapmaya sıra gelmiyor 😂 iki bebe sırayla ilgi bekliyor büyüğü küçüğüyle ilgilenmeme izin vermiyor😂 ya aslında şu pozitiflik şundan kaynaklı o kadar çok şeye şahit olduk gördük ki başımıza ne gelirse gelsin rabbim beterini vermesin çözümsüz dert vermesin bugünlerde geçer mantığındayız hep..çok şükür sağlıklı huzurlu bir şekilde ailemiz bir arada en büyük şükür kaynağı..hep bardağın dolu tarafından bakmaya çalışıyorum..🙂

rouge_ ay bnde bende bak şuan çocuklar uyuyor sanki benim beynim susmuş ne yapacağını düşünüyor 😂
                            Kalk git geber uyu diyor ne yapacağımi bilmiyorum o derece 😂😂😂