Bahtsizbedevi_
Kur’an da ve sünnette organ nakli ile ilgili sarih bir hüküm yok bu sebepten bu konu ile ilgili net birşey söyleyemesemde ben vicdani bir muhasebe ile organ naklinin günah olmayacağını düşünüyorum tabiki nakil sistemi kişiden kişiye ortaya fikir değişiklikleri koyabilir örneğin ben canlı donör olmanın kesinlikle günah olmayacağını aksine büyük sevap olacağını düşünüyorum tabi bu benim fikrim bir hayatı kurtarmak benim bedenimden bir organ ile gerçekleşecekse buda bana zarar vermeyecekse bunda hiç bir sakınca göremiyorum fakat kadavradan alınacak organlar için net bir fikir yürütemiyorum kişinin vicdani muhasebesi ve tamamen iyi niyetli verilmiş bir karara, merhamet sahibi yaradanın da günah yazacağını düşünmüyorum dediğim gibi bunlar benim fikirlerim iki yıl önce uyum sağlamış olsaydı ve benimde sağlığım yeterince yerinde olsaydı böbreğimin birini gelinimize verecektim malesef veremedim ölmeden verebiliyorsak öldükten sonrasında da ben bir sakınca göremiyorum şahsım olarak. ☺️ Ayrıca ben şu ayete dayanarak
Her kim bir hayatı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur.(el-Mâide, 5/32)
bağışta bulundum hastalıklarım yeniden nüksetmez ve üzerinden de 5 yıl geçmiş olursa organlarımı alabilecekler.☺️