• Muhabbet
  • Çalışmak mı ? Bebeğime bakmak mi ?

Merhaba herkese 🥰 ben sağlıkçıyım hamileyken korona virüs çıktığı için erken izine çıktım. Bebeğim şuan 10 aylık ücretsiz izindeyim. Haziranda ise başlamam gerekiyordu fakat ne yapmam gerektiği konusunda kararsızım. Bir tarafım diyor bebeğine en iyi sen bakarsın, senin kadar kimse tahammül edemez ve ilgilenemez, diğer tarafım o kadar çalıştım, emek verdim, devlet memuru değilim iş bulmak da zor. Bıraksam devam mı etsem bilmiyorum. İse gidersem bakıcı ya da kreşe vermem gerekiyor. Sırf bu tarz bir yere bırakmayayım diye anneme yakın bir yere taşinayim diyorum bu sefer iş yerim özel araba ile 1.5 saat sürüyor. Kafam çok karışık siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ?

Sevinsevilin bende bebeğimi bu yaşlarda bırakma taraftarı değilim. Tüm bilgilerinin ,ahlakının vs. Temelinin atılacağı dönem . Kimseye emanet etmek istemem . Başkasının huyunu almasını da istemem. O yüzden çalışmayacağım . Şimdi bile 5 dk gözünün önünden ayrılsam beni arıyor ,kıyamam ben 😊

deleted77 hayatım boyunca hiç evde olmadığım için bu durum da beni bunaltiyor. Üniversite bitti evlendim çalışmaya başladım 3 sene sonra bebeğimiz oldu şimdi evdeyim. Çalışmakta istiyorum ama bırakmaya da kıyamıyorum 🤷🏻 ne kadar zor kararlar 🤯

Nietzsche evet bizim ki de aynı öyle. Tuvalete giderken bile kıyamet kopuyor. Kapı açık bırakıyorum mecbur. Eşime bırakıp yürüyüşe gittim hiç durmamış. Sanırım bende çalışmaya devam edemeyeceğim. Daha sonra da iş bulabilir miyim bilmiyorum 🙄

Sevinsevilin durumunu göz önünde bulundurarak söylüyorum bence çalışma. Bakıcı veya kreş demişsin ki 10 aylık bebeğin kendini ifade edemeyeceği için yabancı birine bırakmanı tavsiye etmem. Hem gerçekten bu zamanları bir daha gelmiyor. Ben ilk çocuğumu büyüttüm tam işe tekrar döneceğim zaman hamile kaldım. Yaşım da 28 evet benim de kaygılarım var tekrar işe dönme konusunda ama Allah büyüktür diyorum bi kapı açar evelallah. Özel sektöre giremezsem yaşımdan ötürü kendi işimin patronu olurum belki artık 🤷🏼‍♀️

ZRaporu kreş ve bakıcıya soğuk bakıyorum. Eğer çalışmaya baslarsam anneme bırakmayı düşünüyorum ama dediğim gibi kimse benim gibi bakamaz. Annemin de soeunluluklari var sonuç olarak 3 tane çocuk bir de bebek zor olacak onun içinde. Bırakıp geri donemeyecegim gibi gözüküyor

deleted77 çok şükür ihtiyacım yok ama çalışmak istiyorum. Arada kaldım yani 🙄 bende kıyamıyorum bırakmak da istemiyorum. Bakalım hayırlısı olsun 🙂 teşekkür ederim yorumunuz icin🙏 bu arada sizi tebrik ederim ben bir taneye yetişemiyorum siz 3 tane bebeğe bakıyorsunuz 👏👏👏

Sevinsevilin arkadaslarin yorumlarina katiliyorum. Ben kendim kreşte eğitmenim. Bebeklere cok üzülüyorum çünkü zaten kavramıyorlar hiç birşeyi ve resmen ana kuzuları. Annelerine ihtiyacı var. En az iki yaşına kadar çalışma bence. Hem çocuğun konuşmaya başlar o zamn verebilirsin, sende çalışırsın.

Sevinsevilin ben çok zorunluluk maddi sıkıntı olmadığı sürece bir bebeğe en azından 2 3 yaşına kadar annesinin bakması taraftayım kimse annesi ini vereceklerini vermez bir bebeğe

Kalpkalbe öyle mi diyorsunuz. Bir eğitmen gözünden duymak beni mutlu etti. Teşekkür ederim yorumunuz için 🙏

Sevinsevilin akademisyenim ben. Doktora yeterlilik dönemindeyim. 9.aydan beri çalışıyorum kayinvalideme yakin taşındık. O bakiyor. Ona iyi bir gelecek sunmak için çalışıyorum ve kariyerimi devam ettiriyorum. Eve geldiğimde sadece onunla ilgileniyorum.