zigoflavya Dolunayy Sis ve Gece,Kırlangıç çığlığı,bab-ı esrar,Beyoğlunun en güzel abisi,Kavim,Sultanı öldürmek.. Benim okuduklarım bunlar herbirinin sonunda yok artık dedirten polisiye romanlar. Şiddetle tavsiyem ☺️
Dolunayy propofol İdam mahkumu ile alakalı bir kitap okumuştum ama o Emine şenlikoğlu kitabıydı sanırım
propofol Dolunayy Victor Hugo bu. Özellikle zülfü livaneli öneririm dili akıcı asla sıkılmazsın bence
ZRaporu Dolunayy lale devrinde geçiyor polisiye bir roman Osmanlı dönemindeki faili meçhul cinayetleri ve lale yetiştiriciliğini konu alıyor. Bir de Osmanlı padişahının (ismini unuttum şimdi baya oldu okuyalı)rivayete göre bir oğlu var ama kimse bilmiyor falan.
BlueScreen Dolunayy valla ben de tavsiye etmeyeceğim bir kitap söyleyeyim 🤦🏻♀️ oğuz atay tutunamayanlar. 200 sayfa okudum 740 sayfa mı ne ısrarla devam ediyorum ama pkuyup anlayan varsa alırım bir dal özetini. Çok anlatımı ağır bir kitapmış. 👎🏻
Dolunayy BlueScreen Yediyüz mü kırk 🙄 o neymiş ya konusu ne ? Ya benim de öyle çok pis bir huyum var beğenmesem bile illa sonunu getirmek isterim 😅
Bookworm BlueScreen @Dolunayy Oğuz Atay’ın dili biraz ağırdır ama ben şahsen çok severim. Epey zaman oldu ben okuyalı ama çok severek okumuştum. Karakterlerin iç dünyalarını, duygusal çıkmazlarını anlatma tarzını severim. Biraz kopuk kopuk gibi gözükse de gerçekten birinin iç konuşmalarını okur gibi oluyor. Tutunamayanlar çok kalın gelirse Tehlikeli Oyunlar ile başlayabilirsin. Çok güzel bir kitap.
Anjeli96 Sabahattin ali-Kürk mantolu madonna.. Ahmet şerif izgören- Şu hortumlu dünyada fil yalnız bir hayvandır Harper Lee- Bülbülü öldürmek Hepsi çok güzel kitaplar
Bookworm @Dolunayy Distopya seversen George Orwell’ın 1984 ve Aldous Huxley’nin Cesur Yeni Dünya’sı çok iyidir. Zaten en kült distopyalardır. Dili ağır olmayan epey akıcı romanlar. Kafka biraz daha karamsardır ama Dava kitabını çok severim. Yine Kafka’dan daha hafif bir şey istersen Milena’ya mektuplar’ı okuyabilirsin. Distopya sevmiyorsan veya 1984′ü okuyup George Orwell’ın dilini sevdiysen Burma Günleri ve Boğulmamak için de çok iyidir. Böyle çok iyi deyip geçiyorum, aslında çok daha fazlası var ama daha uzun yazmayayım dedim 😄
Bookworm ZRaporu 1984 daha da güzel. Ben liseye yeni başladığımda okumuştum. Şimdi üniversite 3. sınıftayım hala kitap tavsiyesi isteyenlere ilk önerdiğim kitap.