Ayselllbiraz ağladı bir daha istemedi acı dedim ay kötü dedim istemedi üstünü kapati penyemin
Memeden kesme
SONSUZLUKKK fazal değildi zaten
Poncigimm ins benimde böyle kolay olur birakmasi
SONSUZLUKKK evet öyleymiş
SONSUZLUKKK önce gündüz emmesini bıraktır. Ben öyle yapmıştim ama benim oglum 9 aylikti. 11,5 aylikken de gece emmesini biraktirdim. Senin ki büyük biraz. Çabuk unutur inşallah.
SONSUZLUKKK ben 2 ay zaman diliminde bıraktırdım. İlk ay gündüzü 2. ay geceyi.
ZRaporu kaç aylıkken biraktirdiniz gece cok zor oluyo mu
Sedaa ins canimm cok sağol
SONSUZLUKKK 22 aylıkken başladım 24 aylık gibi bıraktı. İlk ay gündüzleri kademe kademe vedalaştığı için gece fazla zorlamıyor. Alışmış oluyor meme istediği zaman su vererek atlattım bir de eşim yardımcı oldu. Uyandığında o veriyordu suyu. Travmasız atlattık çok şükür 🙏🏼
ZRaporu ins bizde atlatırız 🙏
SONSUZLUKKK öncelikle 2 yaşına kadar emzirmenizi öneriyorum. Biraktirmakta kararliysaniz kademeli olarak bırakmanızı öneririm. Örneğin günde 5 kez emiyorsa dikkati farklı yönlere cekmeye çalışın. Giderek azaltarak bırakmalısınız. Biran da olmaz. Çocuk emmesin diye salça sürmek, kanadı demek, yara bandı takmak tarzı şeyleri önermiyorum çocuğun psikolojik olarak yaralayan bir durum. Bırakmak yerine azaltmayı düşünürseniz düzenli emzirmeyi deneyebilirsiniz. Kızım 10 aylık günde 4 kere emziriyorum. Sabah uyandiginda anne sütü, ilk uykusundan ve 2. Uykusundan sonra anne sütü. Ben yatmadan önce 23.45 de emziriyorum. Sabaha kadar emzirmiyorum. Çocuğunuz acıktığı için değil alışkanlık olduğu için kalkıyor. Uyku eğitimi vererek de durumu duzeltebilirsiniz. Umarım yararlı olmuştur cevabım 😊
Sevinsevilin cook teşekkür ederim dedikilerini dikkate alicam gece o saatte emdikten sonra gece sütü kesmeyi nasıl basardin peki ben bi kere gece vermim dedim sabaha kadar uyutmadı
SONSUZLUKKK bende şuracıkta bekliyim oğlum 23 aylık bi ara bıraktık sonra tekrar başladık dayanamdım inanılmaz ağlamalar krizler yemeden kesldi falan napcam bilmiyorum sanırım babası gibi 3 yaşına kadar emecek belki daha fazla 😩😩
Cemrerana aynen canım bende dayanamıyorum aglamasina cok zormuş sütten kesme ya bu kadar zorlucagini tahmin etmezdim bide benimki aşırı düşkün geliyo gidiyo açıyo yapışık ikiz gibi geziyoz artik 😂
SONSUZLUKKK ayy bizde aynı valla artık ağzıma girecek göğüslerim terbiyede olmadılar sanki yeni doğurdum da damar damar 😩😩
SONSUZLUKKK Uyku eğitiminin çok yararını gördüm. Gece her kalktığında acıktığını düşünüyordum. Yanlış biliyormusum. Aliskanlikmis. Gece uyandığında sakinleştirip yatırıyorum. Uyumayı öğrenirse herşey daha kolay olacak 😊
SONSUZLUKKK İlk olarak her istediğinde vermeyin. Düzen oluşturun. Belli zamanlarda emsin.
SONSUZLUKKK kendi tecrübemden yola cıkarak şunlari söyleyebilirim. Eğer bebeğin emzik emiyorso cok kolay olur. Mesela bebeğim gündüz veya gece emme sıklığı illaki fark ediyordur. Benim kızım geceleri cok sık emip gündüzleri sadece uykudan uyaninca ariyordu. İşte sık emdiği sıralari azalttim önce. Bi 15 gün kadar yavaç yavaş gece emmesini kestim memeye uyandikca ya emziğini verdim ayağimda salladim yada biraz su içirdim tekrar salladim cok istediği zamnda verdim bu sefer gündüzleri daha sık emmeye başkadı ozamanda şu meyvali çikolatali sütlerden aldim çeşit çeşit gündüzleri istediği zmanda memede süt bitmiş annecim bu sütlerden vereyim mi dedim het istediğinde secenek sundum önüne ve 1 haftada tamamen kesti hic bilmem ki emmek için ağladiğini bence gayet başarilydi umarim anlatabilmişimdir faydam dokunursa ne mutlu
Lentlily maalesef emzik tutmadi ilk doğduğunda emzigi tuttu ama sonra bıraktı dediklerinizi dikkate alicam cok teşekkürler 😌
Sevinsevilin ilk nasıl başladınız gece uyku egitimine