• Muhabbet
  • Üç katlı eve devlet çatı katı yapmasına izin verir mi

Mrba benim bir sorum daha olucak ben kaynanmla yasiyorm üç yıl olucak kendi evime çıkmak istiyorm ama ev almaya gücümüz yok bizim ev üç katlı en üst kata çatı katı yapmayı düşünüyoruz ama devlet verir mj vermez mi bilmiyorm çoğu kişi beş sıra veriyor diyor beş sıra da kendin parayla alıyorsun diyorlar sizde veya çevrenizde çatı katı yapan oldu mu istanbula da yaşıyorum benim için dua ederm misinz insallh terz zamanda evime geçerim 🥺😔

Olala inşallah kendi evine çıkarsın canım 🤲🏻
    bu arada yaşadığın bölgenin imarına bina yaşına deprem riskine dayanıklılık vs. bağlı kat çıkmak izin verirlermi belediyeden öğrenebilirsiniz

Olala bilmiyorum ama insallah insallah insallaaahh cıkarsın tüm kalbim içtenligimle bolca dua ettim umarım cıkarsın ve hersey gonlunce olur 🥰🤲🏻

Olala İstanbul imar yönetmeliğinde çatı arasında, çatı eğimi içinde kalan mekanlar fonksiyonel kullanılabilirler ama üst kat tavan döşemesi ile çatı örtüsü altında kalan hacimler , ilave kat döşemeleriyle bölünemezler. Zaten o boyutta bir tadilat ruhsat gerektirir. Belediyenize danışın ordan sizi yönlendireceklerdir.