Kızlar uzun zamandır takip ediyorum ama daha yeni katıldım aranıza bu durumu yaşayan varmı aranızda bu kisti ben bı kaç hafta oldu ögreneli 4 aydır regl olamıyordum hamile olmadığımada emindim kistende şüpheleniyordum çünkü hiç bu kadar uzun olmadığı olmamıştı düzensizdi ama bu kadar değildi şuan tarhusalla adet gördüm 2 gün oluyor doktorda anlattı ama bide kisti duyunca biraz garip oldum sormak istediklerimi bile unuttum birazda yoğundu hızlı anlattı yarısını anlayamadım diyebilirim o dalgınlıkla aranızda bu durumu yaşayan arkadaşlar nelere dikkat ediyorsunuz yada nelere dikkat etmem gerekiyor kilo vs, bilgisi olan varsa yazabilirimi kusura bakmayın çok uzun oldu 😌

Nefesimm kilo problemin varsa hamile kalmakta zorlanırsın. Kilo almayı kolaylaştırır vermeyi zorlaştırır, yumurtalarların durduk yere tesbih, boncuk gibi çoğalır, kıllanma problemi olur bildiklerim bu kadar

Merhaba geçmiş olsun bende pko yum. Bekarken 18 yaşımda öğrendim o zamana kadar ve sonrasında da hiçbir belirti sini yaşamadım. Kişiye göre değişiyor. Erkek tipi kıllanma,adet düzensizliği,kilo alma,hormon bozuklukları,saç dökülmesi akne vs gibi bir çok belirtisi sıkıntısı var. Ben hiçbirini yaşamadım. Doktor tespit ettiğinde ilerde çocuğum olma ihtimalinin zayıf olduğunu ancak tedaviyle aşılamayla filan hamile kalabileceğimi söyledi. Evlendim çok geçmeden kendiliğinden oldu cocugum. Yani ben hiçbir sıkıntısını yaşamadım. Oyleymis. Bazı hastalar hemen hemen her belirtiyi yaşarken bazıları hiç hicbisey farketmezmis. sanırım sizde en büyük sorunu adet duzensizligi ya da hiç olamama. Tedavinizi aksatmayin düzenli ilaçlari kullanın. Ve bu kalıcı bişey geçmiyor yani adı da zaten polikistik over sendromu.Herşey nasip kısmet evlat da öyle.vakti zamanı gelince eminim o da olur. Stresten uzak durun çünkü tetikliyor. beslenmeye dikkat edin kilonuzu koruyun internette de faydalı bilgiler vardır benim bildiklerim bunlar çok geçmiş olsun❤️

Eylem10
        Öncelikle cevapladıgız için çok teşekkür ederim❤️ ☺️ sizede çok geçmiş olsun benim de bir çocuğum var bu zamana kadar hiç böyle bı problemle karşılaşmadım gittiğim doktorlar kist olduğunu falan söylemediler 4 ay gecikince çıktı sanırım doğuştan olan bi kistmiş tüylenme vs hiç birşey olmadı çok şükür fakat sagdece regl olamadım düzensizlik hep vardı ama 4 ay kadar hiç olmamıştı korktuğum şeyde kistti öylede çıktı malesef ki Rabbim yardımcımız olsun inşallah hepimizin 🙏❤️

Arastimacinadin15
          Öncelikle cevapladıgız için çok teşekkür ederim ❤️☺️ çok şükür bı çocuğum var bu zamana kadar hiç bı problem olmadı ama 4 ay olmayınca malesef ki bu durumu öğrendim tüğlenme vs çok şükür olmadı tekrar çok teşekkür ederim cevapladıgız için ❤️❤️

Pcoslu1anne
            Evet canım doğum kilolarımı daha veremedim 60 la doğum yaptım hala 60 kiloyum cokda dikkat ediyorum bı türlü veremedim kiloyu sanırım etkiliyor çok şükür çıkmıyor sabit hep 60 hamile kalmadan önce 45 kiloydum hiç bı sıkıntı yoktu Allah yardımcımız olsun inşallah çok teşekkür ederim cevapladıgız için ❤️☺️

Nefesimm ne demek ben teşekkür ederim çok sevindim bebisiniz varmış ne güzel 🙏💜 evet doğuştan gelen bişey genetik. Benim kızımda da var 2 yaşında şu an 😂 o evlenme çağına gelene kadar çok çözüm yolları gelişir umarım. Sizde yeni tespit edildiyse demekki diğer belirtiler hiç yok ve yaşamazsınız da bu saatten sonra. Kafaya takip hiç stres yapmayın 😍

Eylem10
              Oyyy kıyamam inşallah dediğiniz gibi tıp ilerliyor o zamana
              kadar bir sürü tedavileri bulunur sagdece dikkat etmememiz gerekiyor Rabbim evlatlarımızı korusun inşallah canım 🌹❤️☺️

Rasev
                Amin Çok sağolun cümlemizin yavrusunu inşallah bağışlasın Rabbim🥰❤️