Kızlar darlığı genişliği nerden hissediyorsunuz acaba ne bilim ses çıkmasindanmi ilk giriştenmi

ZRaporu anladım canım evt hissediyorum zaten ağrıyor da ilişki esnasinda

ZRaporu Benim doktorum dikerken belirtti hiç doğum yapmamış gibi dikiyorum diye o doktorla alakalı evet.

Yoncibik_ ilişki sırasında eşini hissediyorsan git gel sırasında vajinan tam sarıyorsa yani tamamen içinde hissediyorsan ve eşinin hareketlerinden sözlerinden

ZRaporu Ben kuruyken hissediyorum ve canım çok yanıyor ama ıslakken hissetmiyorum peki bunun açıklaması nedir 😂

Pembedusler vajina girişini daralttıkça sürekli açılır ve işleme ihtiyaç olur ancak normal doğum sonrası en son atılan fazla bir dikiş sıkılık katar toparlanmada yararlıdır burda bazıları benimki çok dar falan yarışına giriyo ebeyim bu konulara hakimim vajina ve iç darlık çatı darlığı kemik yapısı yakınlığı çok farklı şeyler boşuna vajina daraltma işlemi yaptırma kegel egzersizlerini araştır 😊

Suna ebe olduğun için bir soru sormak istiyorım 😊 tekrarlayan düşükler ve kürtaj idrar kaçırmaya sebep olurmu?

• Suna bunu yanıtladı.

Hanmefendi malesef olur 😔 varsa doktoruna sor bunu ilaç yada ufak bi operasyonla hallolur

Suna malesef 3 kere düşük yaptım ve şimdi idrar kaçırma oluyor. Doktora soracağım ama randevu bulmak mümkün değil. Hem 182 den hem mhts den sürekli randevu almaya uğraşıyorum 🙄

• Suna bunu yanıtladı.

Hanmefendi geçmiş olsun çok üzüldüm bende düşük yaşadım bilirim çok zor Allah sabır versin 😔 devlet hastanelerinden randevu mümkün değil özele gitmek daha iyi bu pandemi zamanı

Suna Ay sayın ebeciğim çok sevindim çok şimdi size bir kaç soru soracağım beni aydınlatırsanız çok sevinirim 🥰🌸
                  *Normal doğum sonrası vajina genişler mi (atılan o son dikiş dışarı atılıyor dış kesi yapıldığı için içeri atmıyorlar sanırım içeri ne olacak ? )

• 2. Doğum düşünüyorum diğer doğumdan sonra vajina daraltma ameliyatı önermez misiniz Yani eskisi gibi olmaz mı ?
                  • Lazerle daraltmak mı yoksa fazla doku alıp dikmeleri daha mı iyi olur ?
                  • Şuan lazerle düşünmemin sebebi 2. Doğumu düşünüyor olmam hani dedim dokular zedelendiyse toparlansın diye ama ilişki sırasında normal hissediyorum bazen gaz çıkar gibi ses geliyor ama bu ilk evli olduğum zamanlar da geliyordu sanırım pozisyon ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
                    Çok soru sordum ama yardımcı olursanız sevinirim 🙏🏻🙏🏻😊
                  • Suna bunu yanıtladı.

Pembedusler canım o dikiş hem içe hem dışa atılıyor doğumda epizyo olması açık kalmaması ve doğumun daha rahat gerçekleşmesi için olur doğum sonrası ebe ve doktorundan rica edersen fazladan bir dikiş atar estetik dikiş atarlarsa senin adına çok iyi olur 😊 ben o ek ile yapılan daraltmalara karşıyım bide onun duruşundan partnerin rahatsız olabilir belli olma ihtimali yüksek illa daraltıcam diyorsan lazer daha mantıklı ama niye bu daraltma merağı bunuda sormadan edemiyorum 🙈

Suna bende hazır ebe bulmuşken sorayım o zaman ilk doğumum sezeryan şuan da hamileyim ve kızım 3 yaşıni doldurduğu zaman ikinci dünyaya gelecek ssvd yapabilmem mümkün mü acaba

• Suna bunu yanıtladı.

Suna çok sağ ol 🥰 psikolojik olarak çok yıprandım üst üste 3 düşükten sonra. Evet özel hastane daha iyi ama devlet hastanesinde kürtaj oldum ve sonuçlarımı da alamadım henüz. Bi kaç yere sordum ama kürtaj olduğum hastanede devam etmemi önerdiler.

• Suna bunu yanıtladı.

Nur19 Türkiye de sayılı doktor var bunu yapan işin ehline denk düşersen tabiki yapabilirsin ortalama 3 yıl geçmesi normal 😊