Sokratesss benim anlam veremediğim ilk başta hoşuna gidip düşününce neden hoşuna gitmediği? Çok düşünme bence aranızıda böyle bi şey için bozma. Kalbini kırmışsın adamın , sen evlilik teklifini düşünmek yerine nasıl düzeltirim diye düşün

Sokratesss canım bizimde aynıydı ama şöyle bana da eşim o zamana göre çok çok güzel bir organizasyon hazırlayıp arkadaşlarımızı davet etti kalabalıktik epey arkadaşlarımızın iclerinden biri de sevgilisine teklif edecekti eşimin hazırlandığı gibi o da hazırlık yapacakti sonra baktik basbasayken teklif etmiş sonradan dediler bize tabi herkesin huyu bir degil sonucta kalabaliktansa basbasa kalıp o anı daha da romantiklestirmek istemiş olabilir ki en dogrusu bu bence çok kalabalık olunca da cok da guzel olmuyo yani birak olmayiversin o arkadaşının gibi bana kalirsa sizinki daha özel degerini bilmeliydin sevgilin bi özürü hakediyor bence en azindan kendini güzel ifade edebilirsen belki mahcuplugunu da atar üstünden yazik olmuş o da kendince hazırlanmış sonuçta

Sokratesss ya çok ayıp yaptığın bence. Erkek arkadaşının yerinde olsam sana yüzüğü de geri vermem evlenme teklifi de etmem yani o kadar kırıcı … Benim eşiminde maddi durumu iyi aklına gelebilecek her şeyi yapabilirdi ama biz baş başa evin bahçesinde tatlı bir yemek yerken evlenme teklifi etti çok güzel bir andı çünkü kimseye bir şey kanıtlamaya ihtiyacımız yok. Biz bu düğün yapar gibi cümle alemin ortasında evlenme teklifi edenlere şaşırıyoruz. İçimden gelmiyor takmak demişsin ya hevesim kırıldı diyorsun bir de asıl karşındaki kişinin hevesini gururunu kırmışsın çok üzüldüm erkek arkadaşın için

Nimess çünkü duyguları kabul etti ama mantığı gösterişten yana ondandır canim

Blablablaaa__ amaan çok saçma böyle bi şey için asla tartışma çıkarmam 🙈 ben teklif almadım bi kere bilede düşünmedim neden teklif etmedin diye kalpler bir olduktan sonra teklifin ne önemi var 😅

Sokratesss bence çok zor bir ilişkiye başlayacaksınız şimdiden başkasına özeniyorsan ilerde neler olur tahmin edemiyorum. Başta mutlu olmuşsun sonra başkalarını düşünüp mutsuzluğa vermişsin kendini. Hayatta her zaman bişeyleri senden çok daha iyi yapanlar olacak böyle onlara özenerek hem kendini hem karşındakini üzersin. Seviyorsan gerçekten o düşüncesi bile yeter sana. Otel odasında etti diye anlatmak zorunda değilsin ki yemeğe gittik etti dersin. Çok ayıp etmişsin karşında ki kişiye. O an ikinize özel olmalı bence öyle gösterişli şeyler bana biraz yapmacık geliyor. Evet nefis olarak ister kadın nefsi bu ama bence yanlış düşünüp boşa üzülüyor üzüyorsun. Bana eşim sırdan bi haftasonu buluşmamızda bi tepeye gittik sarıldı kulağıma fısıldayıp yüzüğü çıkardı ve o an benim için muhteşem de yine olsa yine aynı şekilde olsun isterim.

Sokratesss fazla abartmışsin bence. Ben teklifi bi yuzukle bizim mahallede bi ağaç altında aldım 😁

Nimess kesinlikle canım ve simdiden böyle olan sonradan daha nelere özenip ne kavgalar çıkarır ki evlilik kavgaya çok musait 😄😄

Sokratesss Canım ne şaşalı teklifler yapanlar var, ardından evliliğin ilk yılı karısını aldatan.. Neden çayım açık olmuş diye şiddet uygulayan..
        Bunlar sosyal medya dayatması, popular kültürün parçası haline gelmiş şeyler.. Sırf böyle şeylerden sebep insanlar birbirini kirmamali diye düşünüyorum.. Önemli olan sevmek sevilmek..

Kızlar baya linçlemişsiniz de benim derdim niye gösterişli olmadı değil bana hitap eden bir şey yoktu. Ben tüm arkadaşlarımın özel günlerinde binbir emek veren o kişiyim önem veririm böyle özel günlere kendime böyle yapılınca üzüldüm yoksa hayal ettiğiniz gibi aa nefen pirlantam küçük diye ağlamıyorum yorumlarınız üzdü beni sadece düşünülmüş olmak istedim büyük bir şey değil yanlış anladınız neyse dün gece görüştüm kapattık konuyu taktım yüzüğü

Sokratesss linçleyen olduğunu düşünmüyorum herkes fikrini söyledi genelde tepkimiz işk başta mutlu olup sonra mutsuz olmanaydı yani en azından benim için öyleydi ve şunu unutma sen birileri için bişey yapıyorsun diye onlarda sana yapacak diye bişey yok ki.

Sokratesss Ama sevgilinizde kendince en iyisini yaptı her insanın organizasyon düşüncesi bir olmayabilir,sorun senin duyguna hitap edememiş buna çok takılmak gerekir mi?Sonuçta saf duygularla hayatını birleştirmek istediğini sana söylemiş,bunu düşünmeyip farklı yerlere takılmak saçma geldi açıkcası.

Canım bence hiçbir evlilik teklifi baş başayken alınan kadar güzel olamaz. O organizasyonlu evlilik teklifleri sadece gösteriş, insanın en özel anına neden arkadaşları ve hatta tanımadığı insanlar bile dahil olsun ki? Ben sana kendi aldığım evlilik teklifini anlatayım da biraz gül bak 😄
          Şimdi eşim beni yaşadığımız ilin tüm şehir manzarasını ayaklar altına alan, yüksek ve lüks bir restorana götürdü. Ben evlilik teklifinden habersizim bu arada. Gittik normal bir masaya oturduk. Masada herhangi bir süs yok yani şüphelenmedim önce. Baktım bir önümüzdeki masa hazırlanıyor. Ama evlilik teklifi yapılacak orada, belli yani. Ha bu arada gittiğimiz yer de eşimin sahipleriyle samimi olduğu, tanıdık olduğu bir yer. Neyse işte masa hazırlanırken eşimin yüzünde şebek bir gülümseme var, ben anladım ama belli etmiyorum. Çünkü bizden sipariş almaya falan da gelmediler yani dedim tamam demek ki o masa bize hazırlanıyor 😂 Bizden başkası da yok, dedim herhalde kapattı burayı. Sonra eşim kalktı şef garsonla bir şeyler konuştu, baktım bir gerginlik var. Bayağı sinirli sinirli konuşuyor, gözlerini kocaman açmış. Neredeyse adamı öldürecek. Adam da belli ki bir hata yapmış, sinmiş böyle özürler diliyor. Masaya geldi, ben anladım ki o masa bize değil. Meğer başka bir çift o gün için kapatmış orayı ama bunlar not aldıkları defterde günü karıştırmışlar. O günü boş sanmış bize de vermişler hem de aynı saat aralığına. Önce anlatmadı, ben söyle deyince anlattı. Dedim hadi kalk gidiyoruz. Ne kadar özür dileseler de yüzlerine bakmadım çıkarken hiçbirinin çünkü gerçekten bozulmuştum ya yarım saat başkasına hazırlanan masaya heves ettim ahahaa 😂 😂 Oradan da lahmacun yemeye favori mekanımıza gittik o kadar acıkmıştık ki teklif aklımıza bile gelmedi lahmacun gömdük o sinirle 😂 😂 😂
          Sonrasında teklifini kendi evlerinde baş başayken güzel bir konuşmayla, masum mu masum yüzüyle yaptı bir görsen 😄 O zamanlar ben de üzülmüştüm bir fotoğrafımız bile olmadı diye ama kıymetini anladım cidden. O özel ana başkalarının dahil olmaması daha güzeldi aslında. İstediğim gibi sarıldım, evet cevabını alınca gözleri doldu mesela, öptüm ayrıca rahatlıkla. Kahvaltı da hazırlamıştı, yedik güzelce hatta. Yani demem o ki önemli olan böyle şeyleri doğru insanla yaşamak. Ben hala hatırladığımızda şakayla karışık takılıyorum ona bana ne biçim evlilik teklifi ettin sen ya diye 😂 Ama düşünüyorum, ben onunla olmaktan o kadar mutluyum ki böyle şeyler aslında o an bir nebze üzülmene sebep olan şeyler olsa da önemsiz şeyler. Bence daha fazla kalbini kırma çocuğun. Eğer gerçekten seviyorsan ve onun seni mutlu edeceğini düşünüyorsan, git ve sarıl. Cevabının her zaman için evet olduğunu söyle ona. Etrafındakilere de otel odası demezsin, gün batımında manzaralı bir yerde ikimizin baş başa olduğu bir ortamda evlilik teklif etti dersin. Yani otel yerine sadece romantik bir manzarada dışarıda ettiğini söyle. Diğer detaylar aynı kalsın.

Sokratesss bu yazını da yeni okudum. Evet seni daha iyi anladım, ben de arkadaşlarıma böyle günlerde en ince detaylara kadar güzel şeyler hazırlayan biriyim. Benimkinde eşime hiç yardım etmemeleri, akıllarına gelmemesi, özel bir şeyler olması için çabalamamaları beni üzmüştü. Sen de ona göre davran hepsine. Nişan, kına, düğün vs olurken köpek gibi peşinde olacaklar zaten. Ama sen de bir daha onlar için kılını kıpırdatma. İnan erkekler bu konuda çok iyi değil. Hepsi tecrübeli değil romantizm konusunda. Biraz arkadaşlarının da suçu olmuş burada yani.

Sokratesss Sonuçta evlilik teklifi bile almayan var sen haline şükret bence😅😅

Sokratesss canım sen aslında arkadaşlarına tavır almalısın sevgiline değil. Erkekler düz mantıktır. Fazla bir şey bekleme. Ve hep forumda söylerim “beklenti üzer”. Evlenme teklifleri falan şov bence. Benim yüzüğümü kebapçıda taktı kocam mesela 😝 evlenme teklifi de yapmadı “evlenelim o zaman” dedi 🙃 Evlendikten sonra bunların ne kadar boş olduğunu anlıyorsun zaten önemli olan huzurlu bir yuva.

Sokratesss ozentilikten baska birsey degil yaptiginiz ve okadar ayipki demekki sevgilinin icinden o sekilde yapmak gelmis kendini o sekilde mutlu hissetmis ve yapmis gorgusuzler gibi bu olmadi 2 yasinda cocuk gibi kiskanclik yapip baskalarina boyle olmus bana olmadi diye hem laf edip hem yuzugu gerimi verdiniz bencede iyi etmissiniz sevgilinizde bu sure zarfında bu hareketlerinizi dusunup teklifini ve sectigi hayat arkadasini insallah bir tekrar gozden gecirir diye dusunuyorum yazik..

Sokratesss kardeşim siz hayatınızı başka başka insanların hayat şartlarına göre yaşamak zorunda mısınız biraz akıllı olun sade gösterişsiz samimi olan şeyler isteksiz bir şekilde yapılmış lüks organizasyonlardan bin kat daha değerlidir.. her erkek her kadın aynı değildir olamaz da herkesi bir kalıba sokmayı bırakın artık .. çevre baskısından insanların hayatları mahvoluyor.. O öyle yapmış aaaa bana böyle yapmadı ama o zaman değer vermiyor gibi saçma bi durum görmedim kendinizi asıl böyle yaparak değersizleştirirsiniz..