Sokratesss sonuna kadar haklısın bence böyle şeyler her zaman olmuyor olunca da insan tam istediğim gibi olsun istiyor. Ben almadım ama keşke alsaydım diyorum onun burukluğu oluyor illa ki. Başkası için ince ayrıntıya kadar düşünüp sana öylece yapması kötü olmuş. Bence haklısın
Evlilik teklifi
Sokratesss Ayıp etmişsin çocuğun yerinde olsam mahcup olmam mahcup ederim yani kusura bakma düşünmüş teklif etmiş müzik çiçek tek taş daha ne istiyorsun yüzüğü falan vermen çok yanlış üzüldüm çocuğun durumuna hevesi kursağında kalmış resmen.
Sokratesss aay ben sevgiline cok üzüldüm . Kendimi degersiz hissettim diyosun ya ,sen böyle seylerle kendini degerli hiisediyosan işin yaş! asıl bunlara tutundugun için kendini degersizlestiren sensin, degerli insanlar karsındakine önem verir halini tavrını goz onunde bulundurur soyut seyleri önemser. Asıl Sen sevgilinin yaptıgını değersizlestirmissin .düşünüyorum da biri bana böyle bisey dese ,baska insanları kıyaslamasıyla begenmese yaptıgımı ,arkama bile bakmam giderim .birde tekrar yapıcak! ah ahh hersey maddiyat, milletin gözünü boyamak mı ?sen mutlu ol da mutlulugunu goster insanlara yüzügünü degil .kusura bakma da senin bu düşünceyle mutlu olman ,dogru insanı bulman zor .allah herkesin gonlüne gore versin
Allah başka dert vermesin. Kiminin ekmegi bayat kiminin pırlantası ufak…
Nietzsche 💯💯dikkatine hayranım..mutluluk kendimize baglı diyor.ona göre mutluluk dısardan gelen ödülle övgüyle elde edilmez kullanıcı adıyla düşüncesi gerçekten ters. Ben nişanlımla aynı sınıftaydım bana defterin telinden yüzük yapmıstı hala saklıyorum ne kadar sevinmiştim sonra iş sahibi oldu tekrar aldı teklif etti o yüzükle ne degişti hicbisey ..
Sokratesss düşünmüş etmiş ama otel odası cidden saçma olmuş dedıgın gıbı nerde evlilik telifi etti dıye sorduklarında restorantta demen daha mantıklı bi arkadasın basına geldi çok kötü bir durum adam yatagı suslemişler guller mumlar ortam hostu ama gel gelelim oda yani insanın aklına baska seyler geliyor erkekler bu konuda bıraz farklı dusunuyor ama seninde trip atman sacma canım sadece konuş kimseye bassetmeyelim odada evlenme teklifi etiğini de restorant dıyıp gecıstırırsınız dusunememiştir boşver benimki yine köftecide yuzuk cıkartıp vermişti 😂hiç bi hazırlık yapmadan komikti 7sene bunumu dusundu demeden edemiyor insan ama sevki kırılmasın dıye ses etmemiştim insan özeniyor milleti gördükçe ama boşver mutlu olmaya bakın siz 😊 tebrik ederim
Sokratesss ben şahsen toplum içersinde yapilan tekliflere karşiyim. Şöle söliyim ben o teklifi kabul etmek istemeyebilirim insanın üzerinde toplum baskısı oluyor ecet demek mecburiyetinde kalabilirsin veya o reddedilme korkusu yaşayabilir. Düşünsene okadar organşzasyon yapiyorsun bisürü insan topluyosun karşi taraf reddetti nekadar onur kırıcı bi durum. Başbaşa olunduğu taktirde kişiler birbirine cok daha acık yürekle gelebiliyor. Diğer türlüsüde gösteriş zaten. Beni eşim şehrin heryerini gören bir manzaraya cıkarıp güzel bi konuşmayla teklif etmişti ve bu an benim içğn gercekten özeldi hala öle
Sokratesss ben sevgilinin yerinde olsam evlilik teklifinden bile mutsuzluk bulan birinin bir ömür tribini mutsuzluğunu çekerim diye düşünürüm ve büyük ihtimal vazgeçerim. Bi de ben özel bişey hissetmedim demişsin. Sen ve o varken bence en özel şey olmalıydı.(ben de çook sade bir teklif aldım sadece bi tane çektiğim selfie var fotoğraf olarak) ama dünyanın en mutlu insanıydım
Bence evlilik teklifi abartılıcak bişey değil bu seni sevmediği anlama gelmez kendini daha ozel hissediyorsan yüzüğü at ben önce nişanlanmıs sonra evlilik teklifi almiştım
Sokratesss benim anlam veremediğim ilk başta hoşuna gidip düşününce neden hoşuna gitmediği? Çok düşünme bence aranızıda böyle bi şey için bozma. Kalbini kırmışsın adamın , sen evlilik teklifini düşünmek yerine nasıl düzeltirim diye düşün
- Düzenlendi
Sokratesss Bu olaydan sonra mahcup olup ne yapacağını mı şaşırdı gerçekten,ben olsam bunu beğendiremedim bir ömür boyu nasıl bişeyleri beğendiririm diye muhasebesini yapardım.
Sokratesss canım bizimde aynıydı ama şöyle bana da eşim o zamana göre çok çok güzel bir organizasyon hazırlayıp arkadaşlarımızı davet etti kalabalıktik epey arkadaşlarımızın iclerinden biri de sevgilisine teklif edecekti eşimin hazırlandığı gibi o da hazırlık yapacakti sonra baktik basbasayken teklif etmiş sonradan dediler bize tabi herkesin huyu bir degil sonucta kalabaliktansa basbasa kalıp o anı daha da romantiklestirmek istemiş olabilir ki en dogrusu bu bence çok kalabalık olunca da cok da guzel olmuyo yani birak olmayiversin o arkadaşının gibi bana kalirsa sizinki daha özel degerini bilmeliydin sevgilin bi özürü hakediyor bence en azindan kendini güzel ifade edebilirsen belki mahcuplugunu da atar üstünden yazik olmuş o da kendince hazırlanmış sonuçta
Sokratesss ya çok ayıp yaptığın bence. Erkek arkadaşının yerinde olsam sana yüzüğü de geri vermem evlenme teklifi de etmem yani o kadar kırıcı … Benim eşiminde maddi durumu iyi aklına gelebilecek her şeyi yapabilirdi ama biz baş başa evin bahçesinde tatlı bir yemek yerken evlenme teklifi etti çok güzel bir andı çünkü kimseye bir şey kanıtlamaya ihtiyacımız yok. Biz bu düğün yapar gibi cümle alemin ortasında evlenme teklifi edenlere şaşırıyoruz. İçimden gelmiyor takmak demişsin ya hevesim kırıldı diyorsun bir de asıl karşındaki kişinin hevesini gururunu kırmışsın çok üzüldüm erkek arkadaşın için
Nimess çünkü duyguları kabul etti ama mantığı gösterişten yana ondandır canim
Blablablaaa__ amaan çok saçma böyle bi şey için asla tartışma çıkarmam 🙈 ben teklif almadım bi kere bilede düşünmedim neden teklif etmedin diye kalpler bir olduktan sonra teklifin ne önemi var 😅
Sokratesss bence çok zor bir ilişkiye başlayacaksınız şimdiden başkasına özeniyorsan ilerde neler olur tahmin edemiyorum. Başta mutlu olmuşsun sonra başkalarını düşünüp mutsuzluğa vermişsin kendini. Hayatta her zaman bişeyleri senden çok daha iyi yapanlar olacak böyle onlara özenerek hem kendini hem karşındakini üzersin. Seviyorsan gerçekten o düşüncesi bile yeter sana. Otel odasında etti diye anlatmak zorunda değilsin ki yemeğe gittik etti dersin. Çok ayıp etmişsin karşında ki kişiye. O an ikinize özel olmalı bence öyle gösterişli şeyler bana biraz yapmacık geliyor. Evet nefis olarak ister kadın nefsi bu ama bence yanlış düşünüp boşa üzülüyor üzüyorsun. Bana eşim sırdan bi haftasonu buluşmamızda bi tepeye gittik sarıldı kulağıma fısıldayıp yüzüğü çıkardı ve o an benim için muhteşem de yine olsa yine aynı şekilde olsun isterim.
Sokratesss fazla abartmışsin bence. Ben teklifi bi yuzukle bizim mahallede bi ağaç altında aldım 😁
Nimess kesinlikle canım ve simdiden böyle olan sonradan daha nelere özenip ne kavgalar çıkarır ki evlilik kavgaya çok musait 😄😄
Sokratesss Canım ne şaşalı teklifler yapanlar var, ardından evliliğin ilk yılı karısını aldatan.. Neden çayım açık olmuş diye şiddet uygulayan..
Bunlar sosyal medya dayatması, popular kültürün parçası haline gelmiş şeyler.. Sırf böyle şeylerden sebep insanlar birbirini kirmamali diye düşünüyorum.. Önemli olan sevmek sevilmek..