4 ay önce doğum yaptım hem ilk tecrübesizlik hemde evde temizlik yapamamıştım plansız doğuma gittiğim için. Bebeği eve götürmek istemedim. 3 ay annemlerde 1 ay kaynanamlarda kaldık eşimle. Dün öğleden sonra 2 gibi kahvaltı yapacaktık. Annemlerde kaldığımız için kardeşim salonda yatıyordu. Babannem annemin odasına gitmesini kahvaltı yapcağımızı söyledi falan. Akşam eşim işteydi bende odadaydım. Salonda bu konu açıldı kardeşim annemle babama “Kocası kahvaltı yapsın diye babannem sabahın köründe beni kaldırdı b*k yesin” dedi. Bende bunu duyar duymaz gittim kavga ettim baya dövdüm. Bunu diyen 12 yaşında çocuk, dediği kişide 22 yaşında. Şimdi ben haksız mıyım fazla mı üstüne gitmişim? Eşimin ona hiçbir zararı yok sürekli abur cubur alır getirir bizi gezmeye götürmek ister. Adam ne yapsa suçlu oluyor. Eşyalarımı toplayıp eve geçtik birbirimizi engelledik. Bidaha asla konuşmam. Bunu 1 sefer yapsa neyse derim ama bu kaç oldu. Kaç kere uyardım düzgün konuş diye ama yok sanki ona kötü bişey demiş eşim. Bıktım artık bu kızın saçma sapan tavırlarından 🙄

Biraz uzun oldu ama cidden ben anlayamıyorum napmalıyım? Tamam sevmiyor olabilir ama saygı duymak zorunda. (Sevmemesinin sebebi kaçarak evlenmiştim ve kardeşimede zor geldi birden evden gitmiş olmam)

Dövdünüz mü? Yok ben yorum yapamıcam bu olaya😒 evinize dönmekle en iyisini yapmışsınız 4 aydır kendinize de eşinize de bebeğinize de yazık bence

Annesivekizi beni dövme derecesine getirdi cidden. Kaç kere söyledim sevmesen bile düzgün konuş muhattap olma bişey deme diye ama anlamıyor. O b*k yesin kelimesini duyduktan sonra tüm sinirlerim zıpladı 😩

100419 çok abartmışsın 12 yaşında ki bir birey dövülür mü . Dışarda biri sana bok yesin dese kolları sıvayıp dövecek misin .zamanında iyi yetiştirilmemiş terbiyesi verilmemiş çocukları ergenliklerinde hata yaptıkları zaman dövmeyi azarlamayı doğru bulmuyorum .

Olivetti kim ister ki kardeşini dövmeyi ama bıktırdı. Eşim bişey söylüyor durduk yere ters cevap veriyor en ufak şeyi anneme ispiyonluyor. O kelime bardağı taşıran son damlaydı. Ben evlenmeden önce böyle değildi. Annem ve babam çalışıyor kardeşimde sürekli telefonla oynuyor arkadaş çevresinden mi kaynaklı acaba diye düşünüyorum 🙄

100419 Abarti olan dovmen, ve 4 aydir evine gitmemen, madem yanliz bakamicaktin niye cocuk yapiyorsun, millete yuk olma hakkin yok

100419 iyide hem evin pis diye tani kendi menfaatine oraya gitmişsin birde kaç ay kalmışsın küçüçük çocuğun o kelimesine alınmış dövmüşsün pes artık Kusura bakmada çok uzun kalmışsın orda hem seninle hem bebeğinle ilgilensinler sen alından bile uyarman gerekliydi baktın olmuyormu hiç dövmeden gitmen lazımdı çok ayıp

100419 bence abartan sadece sizsiniz. 4 ay eve gitmemek ne demek çocuk olunca ne oluyor yani herkesin kendi hayatı düzeni var siz bozmuşsunuz ve zorlanacaksınız eve gidince. 12 yaşında bi çocuğu dövmenize zaten diyecek bişey bulamadım kızılır edilir de dövmenin hiç bi oluru yok

100419 ya 12 yasında cocuktan bahsediyoruz ya 🤦🏻‍♀️12 yasında daha çocuk ve bu cocugu kaldırıyorlar kahvaltı için o da söylenmiş .saygısızca olabilir ama bence sizin yaptığınızda saygısızca. yanlısa yanlısla giderseniz bisey öğretemezsiniz .hem uzun zaman orda kalın hem sizin için uyandırılsınlar hem bide dayak yesin .kusura bakmada ben 21 yasındayım abilerim geldiginde coluk cocuk nevrim dönüyor. 12 yasında kardesime de kimse görev yüklemiyor .sen diyosun ya tecrübesizlikten eve gitmedim diye o cocuk da öyle .onun basından cıkarmıssın herseyi. hem dogur ,hem evine gitme, aylarca onlarda kal ,hem bide yüklen hepinize baksınlar üstüne birde dayak ye 🤦🏻‍♀️siz olsanız hic laf etmeden bir aileye bakar mıydınız istedigi kadar kardeşiniz olsun?

100419 Yani sizin bu davranışınızdan sonra çocuğun nasıl terbiyede büyüdüğü belli. Dövmek ne demek ya hangi devirde yaşıyoruz? Ayrıca evlenmişsin çocuğun olmuş hala ne işin var orda burda? Bana baştan aşağı yanlış geldi. Hiç yapamıyorsan alırsın bi temizlikçi mis gibi oturursun evinde. İnsanlarıda bıktırmışsınız belli ki

100419 ya o yastaki tüm cocuklar böyle .biz ergen diyoruz .benim kardeşim de öyle ama bu sekilde davranmıyoruz .senin de cocugun olmus böyle mi büyütüceksin + ne olursan ol kardesi ol ablası ol evlendikten sonra ailece o eve gittiginde ,üstüne birde aylarca kaldığında düzenleri bozuluyor. agresifligi bu yüzden de olabilir.

Rouge Ayy benim 9 yaşındaki kardeşimde tam bir ergen gibi davranıyor. Ama hepimiz onun geleceği için güzel konuşuyoruz. Üstüne gitmeden bazı şeyleri halletmeye çalışıyoruz. Hiç aklıma gelmez bi insana vurmak. Şiddeti ne çözmüş ki. Şimdi çocuk hepten nefret edecek

100419 12 yasinda dovdugunuz cocuk?? Farkında misiniz ki haklida.. herkesin kendi bir duzeni vardir ve siz evlenip gitmissiniz artik kendi eviniz, kendi düzeniniz var. Ornek vereyim ablam evliydi ama gelirler bizde kalirlar ederlerdi. Benim odamda yatarlardi esiyle beraber bende salonda kalirdim ederdim rahat edemezdim, rahat giyinemez, rahat dusa giremez , rahat uzanamazdim. Bu durum artik canimi sıkardi.. 3 ay annenizde kalmissiniz. Evimizde bocek gordum diye 1 hafta kaynanamda kaldik fobim var o yuzden titreme alir beni esim artik patladi ben evimi özledim perisan oldum dedi kendi annesinde kaldığımız halde dusun. Esinde evini ariyordur emin ol.ama sana birsey demiyordur. Kiz kardesin de hakli herkesin kendi duzeni vardir ve 3 ay bos.bi zaman degil uzun.bi süre ve oylede boylede evinizde cocugunuza bakmaya alismak zorundasiniz. 12 yaşındaki çocuğa vurmaniz da hic normal değil benimde 12 yasinda kardesim var arada cok dengesiz konusur eder konusarak hallederim siddetle cozum mu olurmuş ya

100419 12 yasında ki bir çocuktan bahsediyorsunuz ! Benim gozumde o daha bi cocuk.
                  Benim kardesim de 15 yasinda ben onun yasindayken calisip para kazaniyordum ama o ewde sadece yatiyor ben gidince uykusundan uyandigi icinde hep surat yapip laf soyluyor ama umrumda olmuyor cunku o benm kardesim ve o daha daha cocuk benim gozumde
                  Simdiki gencler maalesef böyle size yada esinize karsi degil sadece merak etmeyin. Ben dogum yaptigimda annem.1 hafta kaldi benimle kardesim 10 gun kaldi ama gidin ben tek kalirim dememk icin zor tuttum kendimi kardes te anne de olsa ewden ayrilinca eskisi gibi olmuyor ben rahat edemedim kendi ewimde onlar warken. Siz birde esiniz cocugunuzla kac ay kalmişsiniz onların ewinde bence kusura bakmayın ama sizin yaptiginiz çook büyuk ayıp.

Olivetti Aynen katılıyorum sana şiddet hiçbir zaman çözüm olmadı olmayacak
                  @100419 Ayrıca evinden 4 ay nasıl uzak kaldın hem ailenin hemde kendi düzenini alt üst etmişsin bir ev temizliği bu kadar zor değildir ayrıca bebeğin yeni bir eve alışma sürecide var bende doğumdan sonra ki ilk ayımı annemde geçirdim bebeğim oraya alışınca kendi evinize geçtiğimizde yadırgamıştı o eve alışana kadar çok zorlanmıştım

kopuklukahve aynen öyle olması gereken bu.bizde öyle yapıyoruz sakinlesiyor .daha cok üstüne gitsek hele dayakla o da siddete meyilli olucak .bisey terbiye etmiyor dayak .hatta arsızlastırabilir bile .annem kardesime kızdıgım da bile uyarıyor büyük cümleler kurma gerçekten hata yaptığında kur ki anlasın etkilensin, hata oldugunu bilsin diyor .ohoo dayakla gitsek ne cozer ki .ilerde ne yaparsa yapsın hatasını gormez .ne de olsa büyük kücük herseye dayak yiyor. onu gectim cocuk haklı .tamam kötü laf etmiş ama bize dayılarım abilerim cocuklarıyla geldiginde yani ailece valla alışık degilim cok seviyorum ediyorum yanlıs anlasılmasın ama beynimiz duruyor cocuk diyo vaa enişte diyo cay …herkes bekarken böyle bence .arkadas da bir hatırlasın hepimiz öyleydik. insanın düzeni degişiyor .arkadas kendi bile tek basetmeye cesaret edememiş gitmiş ailesine kaynanansına. ailece tepelerinde napsınlar .madem cesaretin yok niye cocuk yapıyosun .annenle büyütmek icin mi ?1 ay falan anlarım 4 ay ne ya 🤦🏻‍♀️o bebek daha evini bilmiyor ,düzeni oturmamıs yani nasıl gidicek böyle ? keske annelik için ehliyet verseler…

Hayat_ aayy tam demek istedigim işte🥰arkadas böyle daha kolay olcak sanıyor halbuki o bebek evini, düzenini bilmiyor eve gittiğinde daha cok huysuzlasıcak. düzenini oturtmalıydı .şimdi hem bebek hem eşi hem kendisi için daha zor .yani yeni doğum yapıp hastaneden cıkmıs gibi bence..herkes düzene alısmaya calısıcak yeniden

Rouge bu kafayı anlamıyorum bebek bakmaya kendine güvenmiyosan neden yaparsın ki herkesin düzenini bozarsın üstüne dayak atarsın. Çocuk bakmanın a sını bile bilmiyordum ama doğurduğumdan beri hep tek bakmak istedim gayette baktım kimseye ihtiyaç duymadan. 4 ay değil 4 gün bile biyerde kalınmaz hele yeni doğmuş bebekle 🧐

KirmiziOjeli aynen öyle .bende tam böyle söylemek istiyorum. madem tek bakmaya cesaretin yok ne diye yapıyosun .herkesin düzenini bozuyorsun .ömrün boyunca orda kal o zaman. hayır yardım anlarım da 4 ay kalmak ne ?bir kendisi rahat onun dısında eşi bebegi kardesi hepsinin düzeni Allak bullak .şimdi eve gidicek eşi bile farklı hissedicek ,bence mutlu da degildir suan orda burda kalmaktan .sen dogrusunu yapmışsın hemen düzene oturtmussun,ne kadar zorlu da olsa .arkadas şimdi evine gittiginde cocuk bile huysuz olcak. evini tanımıyor hissediyor .ben bile biliyorum bunu ya .hersey basa sarcak belki daha da zorlasıcak. olan en cok kardese olmus yazık. hem suclu hem güclü resmen ya