• Beslenme
  • Ek Gıda Fikir Alışverişi 😊

Cikolatali-waffle yok canım valla sanmıyorum irmigi verdim 10 gun falan gecti yeni öyle oldu başka da bisey vermedim zaten öyle olunca kestim iştahı gitti mama tek veriyorum onda da 5 dk geçmiyor ya üstten atıyor yada alttan çıkarıyor. Doktora götürdüm ama doktor yoktu acile gösterdim sadece bi agri kesici verdi …Yarin doktora götürecem tekrar

Adamasali Alerjikse aynı gün olurdu ya, ben de irmikli püre yaptığımda çok kustu bebeğim. Ondan olduğunu anlamadım ertesi gün verdiğimde farkettim o sebeple kestim irmiği. On gün geçmişse belki salgından kapmıştır nasibini, bu ara kimden duyuyorsam hep çocuklar hasta..

Benim oğlumda 6 ayını doldurdu bir aydır bizde ek gıdaya başladık, bende önce patates, havuç,kabak 3er gün kuralıyla bunları haşladım çatalla ezdim bir tatlı kaşığı verdim sevdi, meyve olarakta elma,armut,muz en sevdikleri birde cennet hurması ve avokadoya bayılıyor benim oğlum genelde yoğurdunu meyveyle yediriyorum, arada da bir yemek kaşığı irmiği üzerini geçecek kadar suda pişirip pekmez katıyorum onu da çok seviyor ve tok tutuyor, kahvaltılarında da genellikle haşlanmış yumurta sarısını kayısı kıvamında yapıyorum ve pekmezle birlikte yediriyorum, labne yapmayı düşünüyorum bende 🙃 birde ben mevsiminde şeftali ve elmayı soydum dilimledim tencerede pişirip küçük kavanozlara koydum soğuyunca dolaba kaldırdım yoğurtlarına katmak için yada dışarıda vermek için çok iyi oluyor, birde buzdolabı poşetlerine 2-3 kabak dilimi ve 2-3 havuç dilimi koyup buzluğa koydum hemen çıkarıp patatesle birlikte haşlıyorum ve rondodan geçiriyorum onu da çok seviyor, tarhana çorbasını da zar zor içiyor sağlıklı diye ne kadar yerse o kadar kâr olarak düşünüyorum. Hero Babynin gece mamasını aldım kaşık mamalarından onu yiyince rahatsız oldu gaz yaptı o yüzden hippinkileri denemeyi düşünüyorum, sütüm az olduğu içinde sabah ve gece 90ml bebelac gold 2 numara devam sütünü takviye olarak veriyorum

Şunu da ekleyeyim kurban bayramında ilikli dana kemiklerini atmadım. Üstünü geçecek kadar su ekleyip kolajenleri sıyrılacak kıvama gelene kadar iki üç saat kaynattım. Sonra o parçaları kemik suyuyla beraber robottan geçirip buz kalıbına streç film geçirerek dağıttım. Çorbalarına 6 aydan itibaren et bulyon gibi katılabilir. Doğal ilik küpleri ☺
      [upl-image-preview url=//i.imgur.com/Qrchooj.jpeg]

zarifhanim –öncelikle 1 kg kuzu kıyma alin hafif suda iyice haşlayın robottan geçirip porsiyonlayip dondurucuya atin hergun bir tane çıkarıp yedirin yemeklerine katabilirsiniz
      – kasaptan ilikli kuzu kemiği alın önce 2 saat suda bekletip suyu dokun sonra derin tencereye alın ocağın en kucuk ve en kisik ayarinda 12 saat ksdar kaynatin suyu eksildikce su katin . Asil ilikli kemik suyu budur.bunu da porsiyonlayip dondurucuya kaldırabilirsiniz
      –bebeklerinize kesinlikle süt vermeyin (anne sütü ya da formül mama disindakiler) sütü fermente olarak tüketin tükettirin.peynir yoğurt sade kefir lor (süt kesiği olmayan pernir alti suyundan elde edilen hakiki lor) gibi
      –ve hergun bir küçük diş sarımsağı çiğ şekilde ezip (rende olmayacak) yedirin.yoğurduna ya da meyve puresine katabilirsiniz
      –1 çay kaşığı zeytinyağı verin günlük
      –su verirken hazır içme suyunu kaynatıp soğutup öyle veriyorum

Nimess doğru sonra pütürlü şeyler midesini bulandırabiliyor reddetme durumu olabiliyor bazı bebeklerde

Mera3939 uff çok severim müko tarif 👌🏻 ben unsuz yaparım normalde bide biraz limonlu 😂 görünce dayanamadım yazdım 😂

Betulsmom sıcakken ağzını kapattığınızda hiç bir şey olmuyor hava almadıkça. Sizin isteğinize kalmış, ben haftalık yaptığım çorbalarda hiç bir bozulma yaşamadım.

Betulsmom 12 saat dediğinizi doktora sormuştum ama o kadar kaynatılınca hiç bir besin değeri kalmıyor yağı çıkınca özü çıktığı sanılıyor demişti doktorumuz. Ona dayanarak ben bu şekilde yaptım. Bence 12 saat ocak açmak büyük zayiat. O sebeple kemiğin iliği ve dışındaki jeller ayrılana kadar ayırıp çorbalarına o şekilde katmak bebekler için daha faydalı olabilir.

Dolunayy sanırım bebeğiniz doğu kültürünü benimsemiş 😂