TombulHatun bende sizin gibi eline ekmek verdim , oyalansın yemek yedirirken diye veriyorum. Yalıyor dediğiniz gibi. Islatıyor. Büyük parça koparabiliyor hemen ağzından geri alıyorum. Korkuyorum bu yüzden. Acaba ne zaman tam anlamıyla verebiliriz eline böyle şeyleri korkmadan
Ek Gıda Fikir Alışverişi 😊
2minikmucize evet bende ayda 1 kere veriyorum 1 avokadoyu 4 gün yiyor zaten yoğurtlada karıştırıyorum ama tatlı seviyorsa muzla mutlaka yer. Bende yiyorum hatta bugün kayınvalideme bile yaptm çok beğendi 😀
yalnizlikkralicesi şöyle bi 1 ay sonra tam veririrz heralde yavaş yavaş yumuşak şeyler vererek ilerlersek. Bende korkuyorum özellikle evde yanlızken
TombulHatun senin bebeğine göre mi 1 ay sonra canım , benim bebeğime göre mi 1 ay sonra. Benim ki şuan 9 aylık. 1 ay sonra 10 aylık olacak çünkü
TombulHatun ben şekerde kullanmadım hiç ama tatlı seviyor hamilelik ile alakalı mı acaba aşırı tatlı yerdim 😊deniycem canım çok sağol🤣
yalnizlikkralicesi 9 10 aylık ikisi içinde 1 ay sonra denenebilir alıştıra alıştıra bence
2minikmucize yok canm sanmam bende hiç şeker kullanmadm hamileliğimde doğru düzgün tatlı bile yemedim ama benm kızda meyveye bayılıyor 😀😀 hatta doktor pekmez bile verdirmedi önce sebzeleri yesin yediremezsin yoksa dedi pekmeze 1 haftadır filan başladık
zarifhanim 2 tatli kaşığı pirinç unu 1 cay kaşığı irmik pisir içine biraz pekmez ve kabız olmaması için bir zeytinyağı severek yiyiyor…isteğe göre meyve de koyabilir siniz
Buda benim meşhur pankek tarifim hangi bebiş yediyse bayılarak yedi 😍
4 tk ev yoğurdu, 1 yumurta sesi, 4-5 yk tambuğday unu, 1 rendelenmiş tam ceviz, 1 çk dolusu keçiboynuzu pekmezi , 1 çk üzüm pekmezi, 1 çk karbonat, 1 tk ev yapımı lor peyniri, 1 yk su, 1 küp peyniraltı suyu, 1 tk zeytinyağ… hepsi karıştırıyorum katı okursan yoğurt cıvık olursa un ekliyorum. Tavayı ısıtıp hafif yağlıyorum 1 yk olarak döküyorum kısışa yakın ateştr delik delik olunca ters çeviriyorum diğer tarafta pişince yanında ıhlamurla yediriyorum 🤗
TombulHatun korkmayın ben veriyorum tabii başında duruyorum şey yapabilirsin canım eczanelerde var meyveleri aparata koyup verebilirsin eline ben nar bile koyup veriyorum [upl-image-preview url=//i.imgur.com/9gUNbMv.jpeg]
Sihirlisabuncu Var canım ondan öyle veriyorum da direk eline vermeye korktum yanlz olduğumda boğazına kaçarsa panik yaparım :)
zarifhanim Faydalı bir post olmuş 😊 sebze sevmeyen bebeye napmalı . Tek severek yediği köfte pilav makarna bulgur sebzeyi ağzına sürmüyor . Sebze pişiyorsa evde ona o sebzenin çorbasını yapıyorum onuda zar zor yediriyorum 🤦
ve benim kızım 7 aylıkken enginar fasülye yiyen bebekti bir anda kesildi onlardan . Bununda çaresini bulan varsa yazsın lütfen 😂
zarifhanim instagramda birlikteanneyiz ve babykitchenn hesapları var takip edebilirsiniz. Çok farklı ve güzel tarifleri var😊
Cikolatali-waffle ya bir şey sorabilir miyim? Peyniraltı suyunu nerden alıyorsunuz acaba yoksa yapıyor musunuz?
Dolunayy benim kızımda bir ara sebze yemedi ben sebzeleri rendeleyip köftesine katardım 🤗 yada sebzeli et yemeği yapardım o şekilde yerdi pilavla beraber
Mirinda satılıyor mu bilmiyorum ama ben yapıyorum canım. Sütü kaynatıp kestiriyorum sirke yoğurt ve tuz karışımı ile. Sonra onu temiz bir tülbente koyuyorum üzerine ağırlık koyuyorum. O süzüyor tülbentin içinde kalan ev yapımı mis gibi peynir alt kaba sızan da peynir altı suyu 😍. Ben buz poşetleri var onlara doldurup donduruyorum kızımın çorbalarına kek börek ne yaparsam ekliyorum. Çok faydalı
Dolunayy Sebze sevmeyen bebeler bizi en çok düşündürecek olan konu. Bekleyeyim bende 😊
Mirinda Hemen bakıp takibe alıyorum ☺
Cikolatali-waffle ne güzel yapıyorsunuz. Bende yoğurt yapıyorum evde ama daha peynire kadar gelemedim😊 bir iki yere sordum satılmıyordu sonunda peynir de yapıcam sanırım😊
Mirinda aslında çok kolay yapsanız anlarsınız en güzelş doğalı ben bu tarifle yapıyorum hep sadece yoğurt be sirkesini biraz daha fazla katıyorum ben birde suyunda bekletiyorum içine bir miktar daha tuz atıyorum durun tarif atayım hemen deneyin 🥰
https://www.nefisyemektarifleri.com/koy-peyniri-peynir-mayasiz/