Saçını neden merak etmiş ki??
Tesettürlü hanımlar sorum size ?
tugce_byr Arada nikah olmadığı için haram
tugce_byr yani atıyorum adam uzun saç seviyordur. Sorar saçın uzun mu diye. Ya da ben sarışın seviyorum vs der. Kardeşin de isterse cevap verir. Ama görmeye hakkı yok.
tugce_byr bence çocuk ona zarf atmış denemiş yani gösterip göstemiceni denenmiştir, çünkü sevgili değiller bişey değiller niye saç yani?? Kardeşinde evlenince görürsün desin 😊😊
- Düzenlendi
tugce_byr Açık olan bayanları tenzih ederim, ama bir erkeğin evlilik niyetiyle çıkmış olduğu yolda kapalı bir bayanın saçını görmek istemesi caiz değildir. Nikahlı olmaları gerekir çünkü saç mahrem bir bölgedir. Bu mesele hakkında o kadar çok hadis yorumu ve ayet var ki. El, yüz, ayak, dıştan görünüm evlenecek çiftlerin bakabileceği yerler sayılmıştır. Fakat hiç bir kaynakta saçın gösterileceğine dair bir delile rastlamadım.
tugce_byr caiz değil gelin ata binmiş ya nasip demiş 🤷♀️
Annesivekizi Teşekkürler🧡
Yorumcuanneniz kesinlikle🥰
zarifhanim Cok guzel yazmissiniz tesekkur ederim🧡🌺
tugce_byr göremez çünkü nikah yok. Haram
tugce_byr En son diyanet açıklama yapmıştı. Evlenecek olan çiftlerin ,fikir verecek ölçüde birbirlerinin mahrem yerine bakması caizdir dedi. Sonradan mahrem kelimesinin yanlış anlaşıldığını, birbirlerine yakından bakabileceklerini anlatmaya çalıştık dedi. Bence bu açıklamaya bakılırsa saçını gösterebilir . Ama diyanet o kişiyle evlenmeyi şart koşuyor😂
tugce_byr hayır kelimesini kullanmalı ki bir kere alisirsa sürekli birşey isteyecektir 👋