• Muhabbet
  • Tesettürlü hanımlar sorum size ?

Merhaba hanımlar kız kardeşimin gorustugu bir bey var ciddi anlamda ve kiz kardesim tesetturlu yalniz cocuk sacinida gormek istemis ve sevgili falan degiller ailenin bildigi bir durum evlendirilmek uzere tanistilar. Sizce gormek cocugun hakkimidir yada boyle birseyi talep edemez mi ?

tugce_byr yani atıyorum adam uzun saç seviyordur. Sorar saçın uzun mu diye. Ya da ben sarışın seviyorum vs der. Kardeşin de isterse cevap verir. Ama görmeye hakkı yok.

tugce_byr bence çocuk ona zarf atmış denemiş yani gösterip göstemiceni denenmiştir, çünkü sevgili değiller bişey değiller niye saç yani?? Kardeşinde evlenince görürsün desin 😊😊

tugce_byr Açık olan bayanları tenzih ederim, ama bir erkeğin evlilik niyetiyle çıkmış olduğu yolda kapalı bir bayanın saçını görmek istemesi caiz değildir. Nikahlı olmaları gerekir çünkü saç mahrem bir bölgedir. Bu mesele hakkında o kadar çok hadis yorumu ve ayet var ki. El, yüz, ayak, dıştan görünüm evlenecek çiftlerin bakabileceği yerler sayılmıştır. Fakat hiç bir kaynakta saçın gösterileceğine dair bir delile rastlamadım.

tugce_byr En son diyanet açıklama yapmıştı. Evlenecek olan çiftlerin ,fikir verecek ölçüde birbirlerinin mahrem yerine bakması caizdir dedi. Sonradan mahrem kelimesinin yanlış anlaşıldığını, birbirlerine yakından bakabileceklerini anlatmaya çalıştık dedi. Bence bu açıklamaya bakılırsa saçını gösterebilir . Ama diyanet o kişiyle evlenmeyi şart koşuyor😂

tugce_byr hayır kelimesini kullanmalı ki bir kere alisirsa sürekli birşey isteyecektir 👋

tugce_byr Ayrıca bu mahrem yerlere bakılırken,yakınlarda üçüncü bir kişi de olmalı diyor

tugce_byr tesettürlü bir hanımdan bugün saçının fotosunu isteyen yarın başka yerinin fotosunu ister … niye istiyor ki amaç ne , sevgili olurken görmedi mi örtülü olduğunu .

Nietzsche altı üstü bi kıl değil mi yA saçı görse nolur görmese nolur … aynı durumda olsam saçtan ziyade başka yerleri görmek isterdim 😂

Olivetti hahahah ya güldürme ben ciddi cevap verdim ,diyanet öyle diyor 😂 ama erkekler saça önem veriyor gerçekten, bizmde eşlerimizin kafası kapalı olsa kel mi seyrek mi bonus mu diye merak ederdik bence 😂

tugce_byr hayır canım ciddi düşünmesi yada ailenin durumu biliyo olması kardeşini konuştuğu kişiye helal yapmaz dini nikahı olmadan helali olmadan hakkı değil yani kardeşinin atmadığından emin misin peki