Rouge yok ben blendax kullanıyorum o kolay kesilir gibi görünüyo hiç kesmedim deneyecegim bakalım😂
Tasarruf sırlarınız 🤓
Fazla ekmek varsa alır buzluğa atarım sabah kahvaltıda fırına atar sıcak sıcak yeriz. Kalırsada komşumuzun tavuğuna köpeğine veririm. Maydonoz dereotu bunları doğrar buzluğa atarım dolapta hemen çürüyorlar çünkü. Kızartma daki yağı 3 kere kullanırım. Çürüyen meyvelerim olursa meyve suyu yaparım değerlendirirm bir şekilde. Aklıma bunlar geldi şuanlık
Redkids sebzeleri taneyle alırım patlıcan 3 tane kabak 2 tane yeterli oluyor bayat ekmekleri bazen köftelik çekiyorum bazen de soslayıp fırına atıyorum yemek için
- Düzenlendi
Redkids haftalık pazar alışverisini az yaptıgımız icin meyve sebze felan hic çürümez ☺ bayat ekmegi herkes yazmiş zaten ama bizde hic bayat ekmek kalmiyor 😅 günde 2 tane ekmek alıyorum ama akşama eşime gelirken 1 tane daha ekmek al diyorum 😂 eşim cocukları banyo yaptirdiğinda küvetteki suyla balkonu yıkar. Şampuanlı su oldugu icin balkon mis gibi kokar 😁 şampuana, yumuşatıcıya su koyup çalkalamak bi gelenek haline geldi zaten. Bitmiş danino kutularini atmıyorum. Yazın cocuklara dondurma yapıyorum o kutularda 😁 ya da meyveli yoğurt yapıp, yine o bitmiş danino kutusuna koyup oğluma danino diye veriyorum/kandırıyorum🤣 elimde olan tüm bozuk paralari hemen kumbaraya atıyorum. Eğer atmazsam harcıyorum 😬 böylelikle kumbarada birikmiş oluyor. Benim tasarrufum bu kadar 🤣 ha birde ben hic yapmadim ama bayat ekmekle annem hamur yoğuruyordu. Bayat ekmegi suyla ıslatıp bekletiyordu, yumuşayinca biraz un tuz atip yoğuruyor, hamur yapiyor. Sonra o hamurla börek yapiyor 😁
Et iki aya bir alırım ayda en fazla 3 kere alışverişe giderim , evdeki erzakları sonuna kadar kullanırım ay başına bir hafta varsa evde yemeklik bişey yoksa ay başını beklerim bozulmuş erzakları atarken çok üzülürüm, bayat ekmekleri yumurtayla kızartırım, bulaşık makinesi dolmadan çalıştırmam ve ekonomik ayarda yıkarım hep, sıvı sabunları dibinde damla kalana kadar kullanırım. Süpürge makinasının torbasını ⅘ kere boşalttıktan sonra yenisini takarım
Ama tek taraflı tasarruf olmuyor. Sen kısabildigin kadar kısıyorsun , karşı taraf lazım olmayan şeyleri bile rahat rahat aldığını görünce bi yerden sonra sende salıveriyorsun herşeyi!!!
chgft aaa ben böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmem boşanma sebebi resmen.siz bir ailesiniz ailesi size yardım etmeli siz onlara değil ne güzel eviniz var arabanız var para artırdığın parayla kendine bir seyler alabilirsin mesela… Ama eşinin yaptığı saçma ve sen buna izin veriyorsun 😶😶
chgft kesinlikle vermeyin evet birikim yapınca böyle oluyor o paralar sizin sizden sonra çocuklarınızin. Günahtır siz o kadar yemediniz icmediniz ailesine mi para biriktirdiniz kabul etmeyin sakın.bak ben sinirlendim…. Benimde düğünde takılan takıların var eşim ondan sonra tasarruf ettik maasini alıyordu. 1-2 bin TL kenarq atar altın alirdik . yarım tam şeklinde,şimdi bilezik yapicaz. eşim kızıma bilezik aldı,biz her ailesinin evine gittiğimizde her kez bir yandan görümcem felan ay su yüzük benim olsun. kaynanam bana bir bilezik ver yani vermem niye vereyim salak yerine koyuyorlar resmen sınır gıcık oluyorum
TombulHatun ben de öyle yapıyorum bir de artan pilavı derin dondurucuya koyarım sonra yayla çorbasına pırasaya kabağa eklerim 😅
PiTi aaa Bunu bende yapicam tesekkurlerr
Biten dış macununu kesip kullanmak.artan ekmeği eşim fabrikaya köpeğine götürür.şampuan calkalarim öyle
PiTi Aynen bunu bende yapıyorum 😅😅
TombulHatun tek olmamak harikaaaa 🌹😅
Redkids şampuana su koyar tekrar kullanırım, rimel fırçasını atmam badem yağı ve vazelin koyup gece yatmadan kirpiklerime sürüyorum,pirinci isladigimiz suyla saçlarımı yıkıyorum pirinç suyu beslermiş 😄,geçen çok az pilav kalmisti kalan pilavla çorba yaptım 😂evimi sildigim suyla balkonu siliyorum ,yumurta hasladigim suyla çiçeklerimi suluyorum ve daha niceleri 😂
Redkids oturma odamız biraz küçük akşamları kesinlikle ışık açmayız televizyonun ışığı yetiyorda artıyor bile 😀 bulaşıkları sudan geçirirken bir kaç tanesini geçiririm suyu kapatıp altta biriken suyla kirini aktırırım 😀 suyu çok açmam dedeme çeşmeci suyu çok açınca devir hızlı döner Buda faturanıza yansır çok gelir demiş o yüzden az açarım gerçekten fazla tutumluyum ben ne kadar tutumluysam eşimin eli o kadar bol maalesef 😀😀
Redkids yiyeceklerden konulabilecekleri ucuzken alıp buzluğa koyarım, günes gelen odaların perdelerini sabah erkenden açarım yer silme suyunu balkona dökerim(kışın), markete gitmeden ihtiyacımı belirler ona göre üzerime para alırım. harcanacagini bildiğim için bozuklukları hemen kumbaraya atarım vs, aslında kendimi cimri ve tasarruflu sanıyordum ama değilmişim
Redkids kocamı yedirip içirmiyorum ki masraf olmasın fazla