Kızlar ben ortalama 2020 ocak ayından beri kapalıyım. Ama doğumdan sonra sürekli açılma isteği oluşuyor. Kendimi sanki öyle daha iyi hissedicekmişim gibi düşünüyorum. Ama yapmakta istemiyorum 2 sene sonunda açılmak istemiyorum ama böyle de ne doğru dürüst kıyafet bulabiliyorum kendime yakıştırıp nede kendimi iyi hissediyorum ben kapanmak denildiğinde gerçekte olabildiğince testtürün anlamını yerine getirmeye çalışıyorum bu tarz da kendime yakıştırabildiğim doğru dürüst kıyafet bulamıyorum haliyle kendimi iyi hissetmiyorum da. Çok daraldım bu konudan ötürü yargılamadan her yönüyle ele alıp bana bi fikir vericek birilerini arıyorum 🥺 Hamileliğimde geçirdiğim rahatsızlıktan ötürüde vucudum çok bozuldu genel olarak o yüzden de özgüven eksikliği yaşıyorum.
Tesettür
Slovem08 Tesettüre girmen konusunda baskı yapıldı mı? Ben kendini nasil mutlu hissediyorsan öyle yasama taraftariyim ben 2011 yilindan beri tesetturluyum benim üstüme cookk arkadaslarim kapanıp açıldı. Bunun dini boyutu da var tabi
Pcoslu1anne yok hayır biranda kapanmak istedim ve kapandım ama bu süreçte doğru dürüst kıyafet de alamadım bununda olabilir böyle düşünmemde. Evet dinen yönü zaten aşırı derecede beni düşündürüyor. Sıkışıp kaldım düşünceler arasında 🥺
Slovem08 Kıyafet konusunda böyle düşünüyorsanız direk tesettüre girmişseniz nefsani açıdan bu da zorlar sizi. İsterseniz bir mağazaya gidin ve spor, klasik, sade yada salaş olan bir kaç parça tarzı deneyin üzerinize. Hangisinin içinde rahat ve güzel hissederseniz o kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Denemeden yakıştırmak yada elinde olanı yakıştırmamak size kendinizi kötü hissettirmesin.🌿 çünkü zayıf bayanlara göre de çok çeşit var kilolu bayanlara göre de. Açılma isteğiniz varsa bir şey diyemem, insan bir adım atarken kendi hislerini ön plana koymalıdır. Ama açılmayı o yüzden istiyorsanız diye alternatif sunmak istedim. Birde hamilelik ve doğum sonrası bir çok kadın hem hormonal hassasiyetten hemde psikolojik açıdan özgüven konusunda eksiklik yaşıyor. Geçici bir süreç olduğunu bilmenizi isterim.. 😊
ZRaporu Benimdee 😂
Bende açılmak istiyorum eşim izin vermiyor 😶😶
zarifhanim aslında beğendiğim tarzı tesettüre yakıştıramıyorum maalesef. O tarz giyinmekle acık olmanın tek farkı saçlarımın kapalı olması. Hal böyle olunca benimde giyinesim gelmiyor çünkü o zaman farz için değil de tarz için tesettüre girmiş gibi oluyor 🥺Mesela eteği çok yakıştırıyorum kendime bu yüzden deneyerek etek aldım ama eve gelip denediğimde tekrardan hiç beğenmiyorum böyle değişik saçma bir sorunumda var.
ketenprenses evet eşim yanaşmıyor ama nasıl ki kapanıcağım zaman sormadım açılacağım zamanda sormam. Ama açılmayı tamamen istediğimde istemesede yanımda olur düşüncelerime saygı duyar
Slovem08 hamilelikten sonra çok kilo aldım 5 yıldır tesettürlü olan ben bile üstüme hiç bir şey yakıştıramadım. Eşim destek vermse kesin açılırdım. Özellikle fazla kilosu olanı tesettür saklıo derler, ki kesinlikle tam tersi saklamıyor ve hiç bir şey yakışmıyor. Açık olsam mini elbise giysem daha güzel hissedecektim eşim engel oldu teselli verdi saolsun
1tazeanne şuan hamile kaldığım kilomla aynı kilodayım. Ama zaten zayıf değildim nedense hamileliğimde totom büyüdü ve normalde beğenip giydiğim kıyafetler bile totodan oturduğu için sevmemiyorum. Eşim hep destekçi ama hala böyle sıkışıp kalıyorum vicdanım rahat değil ama böyle de hem özgüven eksikliği yaşıyorum hemde kendimi mutlu hissetmiyorum açılıncada büyük ihtimalle vicdanen rahat olmicağım için yine kendimi mutlu hissetmicem 🥺
Slovem08 dar pantolon, boynun açık olması gibi şeyler mi acaba. Yanlış anlamayın beni, açıldığınız takdirde beğendiğiniz tarzı kendinize yakıştırabilecekseniz tabiki açılabilirsiniz gönülsüz kapanmaktansa. Bunu sorunun kapalılık yada açıklık olmadığını anladığım için yazıyorum. Siz doğum sonrası bir özgüven kaybı yaşamışsınız, bunu tesettüre bağlamışsınız kapalı olduğunuz için, ama emin olun açık olsanız da yaşayacaktınız o psikolojiyi. Aslında giyimin önemi yok, neyin içinde kendinizi iyi hissediyorsanız o şekilde giyinmenizi tavsiye ederim. 🌿Kendinizi beğenin ve güzel hissedin, evde bakımlı olabilirsiniz, başkaları için değil de kendiniz için güzel şeyler giyebilirsiniz önce bu duygu durumundan çıkmak için 🙂
Slovem08 internetten tesettür sayfalarından sipariş ver olmayanları geri yollarsın