ZRaporu bende çok hazır hissediyordum kendimi ama nedense doğumdan sonra böyle oldu 🥺🤦🏻‍♀️

Zarifmom öyle tabi ama bende ne yapıcağımı bilmiyorum sıkışıp kaldım dinen yönünü düşünce istemiyorum ama böyle de mutlu değilim

Slovem08 Kıyafet konusunda böyle düşünüyorsanız direk tesettüre girmişseniz nefsani açıdan bu da zorlar sizi. İsterseniz bir mağazaya gidin ve spor, klasik, sade yada salaş olan bir kaç parça tarzı deneyin üzerinize. Hangisinin içinde rahat ve güzel hissederseniz o kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Denemeden yakıştırmak yada elinde olanı yakıştırmamak size kendinizi kötü hissettirmesin.🌿 çünkü zayıf bayanlara göre de çok çeşit var kilolu bayanlara göre de. Açılma isteğiniz varsa bir şey diyemem, insan bir adım atarken kendi hislerini ön plana koymalıdır. Ama açılmayı o yüzden istiyorsanız diye alternatif sunmak istedim. Birde hamilelik ve doğum sonrası bir çok kadın hem hormonal hassasiyetten hemde psikolojik açıdan özgüven konusunda eksiklik yaşıyor. Geçici bir süreç olduğunu bilmenizi isterim.. 😊

Bende açılmak istiyorum eşim izin vermiyor 😶😶

zarifhanim aslında beğendiğim tarzı tesettüre yakıştıramıyorum maalesef. O tarz giyinmekle acık olmanın tek farkı saçlarımın kapalı olması. Hal böyle olunca benimde giyinesim gelmiyor çünkü o zaman farz için değil de tarz için tesettüre girmiş gibi oluyor 🥺Mesela eteği çok yakıştırıyorum kendime bu yüzden deneyerek etek aldım ama eve gelip denediğimde tekrardan hiç beğenmiyorum böyle değişik saçma bir sorunumda var.

ketenprenses evet eşim yanaşmıyor ama nasıl ki kapanıcağım zaman sormadım açılacağım zamanda sormam. Ama açılmayı tamamen istediğimde istemesede yanımda olur düşüncelerime saygı duyar

Slovem08 hamilelikten sonra çok kilo aldım 5 yıldır tesettürlü olan ben bile üstüme hiç bir şey yakıştıramadım. Eşim destek vermse kesin açılırdım. Özellikle fazla kilosu olanı tesettür saklıo derler, ki kesinlikle tam tersi saklamıyor ve hiç bir şey yakışmıyor. Açık olsam mini elbise giysem daha güzel hissedecektim eşim engel oldu teselli verdi saolsun

1tazeanne şuan hamile kaldığım kilomla aynı kilodayım. Ama zaten zayıf değildim nedense hamileliğimde totom büyüdü ve normalde beğenip giydiğim kıyafetler bile totodan oturduğu için sevmemiyorum. Eşim hep destekçi ama hala böyle sıkışıp kalıyorum vicdanım rahat değil ama böyle de hem özgüven eksikliği yaşıyorum hemde kendimi mutlu hissetmiyorum açılıncada büyük ihtimalle vicdanen rahat olmicağım için yine kendimi mutlu hissetmicem 🥺

Slovem08 dar pantolon, boynun açık olması gibi şeyler mi acaba. Yanlış anlamayın beni, açıldığınız takdirde beğendiğiniz tarzı kendinize yakıştırabilecekseniz tabiki açılabilirsiniz gönülsüz kapanmaktansa. Bunu sorunun kapalılık yada açıklık olmadığını anladığım için yazıyorum. Siz doğum sonrası bir özgüven kaybı yaşamışsınız, bunu tesettüre bağlamışsınız kapalı olduğunuz için, ama emin olun açık olsanız da yaşayacaktınız o psikolojiyi. Aslında giyimin önemi yok, neyin içinde kendinizi iyi hissediyorsanız o şekilde giyinmenizi tavsiye ederim. 🌿Kendinizi beğenin ve güzel hissedin, evde bakımlı olabilirsiniz, başkaları için değil de kendiniz için güzel şeyler giyebilirsiniz önce bu duygu durumundan çıkmak için 🙂

zarifhanim boyun açıklığı değil dar pantolonda değil yarı ispanyol pantolonun üstüne mesela sadece totoyu örtecek şekilde olan. Gibi şeyler ama ben tesettüre yakıştıramıyorum. Evet evde dediğiniz gibi yapıyorum zaten ama dışarı çıkarkende önemli en basiti geçen eşimin bir arkadaşı gelmişti o şaka maksatıyla takıldı ama ben ona bile takıldım. Olayda şuydu eşim 27 yaşına giriyor ben daha 22 yaşındayım yaşlandın gibisine takıldım eşime o muhabbet açıldı oda eşim için eskisi gibi hazırlanıp fön falan çeksin bi gidelim bakalım cafede yaşlanmış mı gibisine konuştu. Ona bile takıldım yani

Slovem08 bende hemen hemen 2020 nin başlarında kapandım canım hamileligimi öğrenmeden önce birden kapanma istediği geldi şimdi cocukla zor oluyor sıkıntı geliyor bana bazen acaba hata mi yaptım diyorum erken miydi gibisinden ama iyiki de kapanmışım bende kendime yakıştıramıyorum daha doğrusu düzgün yapamıyorum şalimi sonradan daha zor gelebilirdi belki de

papatya_ benim olayım kapalılığı yakıştıramama değil kıyafetleri yakıştıramama giydiğim kıyafetler aşırı kilolu ve biçimsiz duruyor 🥺

Popy_ ya kıyafet çok ama giydiğim hiç bir kıyafeti beğenmiyorum kendime yakıştıramıyorum üstümde duruşunu sevemiyorum. Hamilelikten öncesinde yine iyiydi bi nebze ama hamileliğimde totom büyüdü ve öncesinde giyebildiğim kıyafetleride totodan oturduğu için giyemiyorum 🙄 hamilelik öncesi kilomdayım şuan kiloyla alakalı değil genetik mi anlamadım totom büyüdü 🥺

Slovem08 hormonlardan olabilir belki. Doğum sendromu yaşıyorsanız sadece kapalılık değil giydiğiniz hiçbir şeyi beğenmezsiniz. Biraz zaman verin kendinize. Ne diyeyim ki nefs sınavı bu da. Kolay değil.