Capkinkedi Kuzulkurt farklı olarak bizim burda sabah kutlanır. Erkenden herkes sofrasını kurar. Misafirler de davetsizdir. Kim olursa olsun kurulan sofraya oturmak zorundadır. 🥰
Kuzulkurt Capkinkedi ben hiç kutlanmasına şahit olmadım, bir kere memleketteyken akşam çocuklar yöresel kıyafet giyip bayram gibi şeker, para vs istemeye gelmişti 🙂
Capkinkedi Canoo Dediğim gibi zaman geçtikçe unutuluyor aslında. Bize de dedelerimizden kalma. İleride oğlumun bu geleneği devam ettireceğini hiç sanmıyorum.🥰😅
Deleted19 Capkinkedi Yanlış anlamazsan bişey sorucam.Arap Alevileri ile normal Aleviler arasında fark var mı
Deleted19 Capkinkedi çevremde birkaç Alevi arkadaşım var onların oruçu Farklı zamanlarda tutuyordu ondan merak ettim sizde de öyle mi diye
Kirpapatyasii Capkinkedi biz Kürtlerde de bu durum var . 13 gün geriden geliyoruz normal takvime göre
incilikaftan Benim arkadaşım bugün masaları sabahtan alkol meze ile süslediler 🙂 bende yeni öğrendim bugün sende post açinca isabet oldu. Normal Aleviler mi diyim ne diyim bilmiyorum onların ki oruç tarzında