Mehir
Ben umreye götürcek kadar paran olunca götürmesini istedim ama pandemi olayları girince olmadı bende hocaya sordum para var ama saglık acısından suan olmadığı için günahı yok ancak kendi rızanla mehiri helal edersen olur dedi esimde tüm düzgün takımı sana hediye ediyorum mehir olarak degil ama kabul et hakkını helal et dedi bende kabul ettim helal ettim öyle kapattık konuyu 4 yıllık evliyiz bu arada
Beolaki imam bana 10 cumhuriyet altını önerisinde bulunmuştu bende kabul edip öyle istemiştim
Beolaki ben 250 grm altın istemiştim canm
Beolaki mehiri bilmeyen ben nikahta hoca sorunca öğrenmiştim 😅
Nitekim boşanmak için evlenmiyoruz bana aşırı saçma geliyor lakin olması da gerekiyormuş ve bunu eşiniz alması gerekiyormuş bizim de kayınpederim eşime anlatmış tabi onun da haberi yokmuş, altın kemer almışlar, onu sevmeyeceğim için eşim ayrıca bir hediye daha almış bizim öyle oldu bana kalsa zaten istemiyorum demiştim.
Beolaki altınlarını iste bide benden bir tavsiye sana mihir kağıdı yaptır yazı sözden bin kat iyidir her zaman elinde bir ıspatın olur hep nolur nolmaz
Beolaki ben ne istesem bilmiyordum kayınbabam mesela altınlarını isteyebilirsin dedi hoca sen karışma dedi sonra kv 3+1 ev iste 1 yıl içinde alsın dedi güldük bizde ama nasıl alsın sağolsun hiç bişeye yardım etmediler köprü altına gitmeli adam geceleri
Beolaki bana sorulmadı nikahta niyeyse millet nasıl istemiş ya 250 gr 150 gr millette iyi para var demekki, 😂 bana düğünde takılanlar bile satıldı bi yüzüğüm bi küpem var
- Düzenlendi
Beolaki 200 gr a yakın altın yaptı eşim mehir olarak onları söyledim, nikah kıyılırken imam sordu takılanlar mehir olsun demiştim
Beolaki ben hoca bana mehir ne istiyorsun diye sorduğunda üzerimdeki tüm altınlarım demiştim hoca efendi de onlar zaten sana verilmiş onlar senin mehirin zaten ama artı bir şey daha söyle dedi ben de bilmiyorum hiç düşünmedim diyince artı olarak 10 cumhuriyet olsun mu dedi kabul ettim 😂😂 yani eşim baya borçlu bana 😂
Beolaki gen3lde takılan altınlar isteniyor bana 100 gr bilezik takıldı kolye bileklik küpe yüzük hariçti. Onları mehir olarak verdiler bende zaten altınları isteyecektim. Eşinin durumuna göre isteyebilirsin ya takılan altın veya araba olabilir.
- Düzenlendi
Ya bişey sorucam mehir olarak ne istersek mesela bana takılan takılar ve eşimin bana aldığı altınlar var onlar benimmi oluyor yoksa eşim ne yaparsa yapsın mi oluyor mehirimi bana vermek zorunda degilmi yarın birgün kardeşi evlendigin de,altınlarımi istiyecekler diye korkuyorum….