İkinci çocuk
TombulHatun şuan birtanesine yetebiliyorum ikisine birden yapamam dediğin gibi canım anlamaya başlarsa bu kadar çok mızmızlanacağını düşünmüyorum ikinci çocuk rafa kalksın bir süre daha oğlum daha çok küçük ❣️🙏🏻
Ddeniz hakkınızda ne zaman hayırlıysa o zaman olsun inşallah 🙏🏻 çok sıkılıp mızmızlanıyorsa değişik oyunlar aktiviteler deneyin çocuk bu ne kadar ilgi versen hep fazlasını istiyor😂
@“TombulHatun” aynen hepimizin hakkında hayırlısı olsun canım 🙏🏻❣️
Ddeniz 17 aylik kizim var o da ayni sekilde. Evdeyken gidecegi yere elimi tutup gidiyor ama parka,avm ye gittigimizde elimi birakip gidiyor. Bnde 2. Cocuga hic cesaret edemiyorum.
Ddeniz İkinci çocuğa kadar bütün çocuklar tek başına büyüyor. Yani çok çocuklu insanların da ilk çocukları hep yalnızdı. 2 3 çocuklu aileleri tenzih ederim gerçi çoğu aynı şeyi yaşamıştır ama tavsiye vermek gerekirse bu düşünceyi unutmanız çok daha mantıklı olur 🌿1 yaşında yada 2 yaşında olan çocuğun 5 yaşına kadar karakter gelişimi devam eder, şu konuda olduğunu belirteyim. Ebeveyne karşı aşırı bir sahiplenme duygusu vardır, ikinci bir birey eve geldiğinde kıskançlık duygusu oluşur, bebekle ilgilendiğinizi gördüğünde vurmak ister. Yani sizin sıkılıyor dediğiniz çocuk kardeşine zarar verebilir. İstediğiniz kadar bilinçlendirmeye çalışın. Tüm ilginizi büyüyene kadar bu evladınıza verip aklı erdiğinde gerçekten kardeş istediğinde küçük bebekleri sevmeye başladığında neden düşünmeyesiniz? Benim kızım 10 aylık, hiç kardeş isteyecek durumda değil. Tek arkadaşı benim, bensiz oyuncakları ile oynamıyor. İşlerimi hallederken eline elma pankek yada ısırarak yiyebileceği bir şeyler veriyorum. Beraber uyuyoruz, uyanıkken de beraber oynuyoruz çünkü oyuncaktan da tam anlamıyla anladığı bir çağ değil. Kalan vaktimizde de beraber sıkılıyoruz. Elbet geçecek bu günler, sizde öyle düşünün 🤗
Ddeniz evlilik kotu gidiyosa cocuk olursa duzelir diye bi dusunce varya hani. Asla cocuk evliligi duzeltmiyo orasi kesinde.. ayni sey sizin bu yazdiginiz icinde gecerli bence 1 cocuga yetisemiyorsaniz 2. Ye nasil yeteceksiniz. Daha 1. Si size bagimli. Kardes kiskancligida ustune eklendimi tam olacak. Zaten en az 2 yas diyolarda bence 2 yas bile erken kkardesler arasi. Bilemiyorum sorumlulugu ve zorlugu fazla olur dusunursek. Ama bakacak biri varsa kayinvalidenizle oturuyosaniz hic beklemeyin derim. Yoksa tek basiniza bilemiyorum umarim pisman olmazsiniz. Birini uyutup biri uyanicak oburunu uyut oburu uyanicak ben asla yapamam🥶🥶🥶
Ddeniz canım yetebileceğini düşünüyorsan yap tabi ama ben mesela dünden beri iki çocukla tek başına baş etmeye çalışıyorum. (Eşim kardan dolayı mahsur kaldı) normalde desteği olan bir insandır gelmesini 4 gözle beklerim evde. Ama dün gelmeyince 2 çocuğun birden manevi ağırlığı fazla geldi bana. Aralarında 4 yaş olmasına rağmen zorlanıyorum çoğu zaman. Büyüğü başka bir şey yapmak istiyor küçüğü sorun çıkarıyor arada kalıp arayı yapmak beni çok yoruyor. İyi düşünüp karar ver.
Ddeniz öyle ama iyi ki kardeşlerime sahibim 🙏🏼
Ddeniz eş desteği önemli yalnız başınıza zor olur tabii bu defa kendinize yetemezsiniz. Bizi babam olsun halamlar olsun büyütmede yardımcı olmuş hep. Destek şart
Ddeniz Merhaba. Bebeğiniz daha çok küçük ve kardeş istemeyi bilemez henüz. Olsa bu sefer yüksek ihtimal ilgi dağıldığı için daha hırçın bir çocukla karşı karşıya kalacaksınız. Çünkü diğer bebek büyüyüp de onlar oynayana kadar 1-2 sene siz yorulursunuz. Bence manevi ve maddi tüm ilginizi şu anki yavrunuza verin. Bazı bebekler sosyal oluyorlar benim oğlum da 10 aylık ve dışarıda çok mutlu öyle mi balkondan bakmak bile onu mutlu ediyor. Ama evin içinde yakamdan ayrılmıyor. O yüzden elinizden geldiğince onu sosyal ortamlara dahil edin, evde kovalamaca oynayın, kitap okuyun, kucağınıza alıp odaları gezin. Arada en az 3 yaş olmalı bence Çünkü her bebek annesinin maddi ve manevi ilgisine doyma hakkına sahiptir.
zarifhanim çok güzel ifade etmişsiniz. Benim oğlum da 10 aylık tam olarak sizin gibi düşünüyorum 🌸
rafadanyumurta Teşekkür ederim, öyle gerçekten güven duygusunun oluştuğu anneye bağlandığı zamanlar..
Limonlupopkek bende o durumdayım canım cesaretim yok ama ikinci olsa acaba mı diye düşünüyorum
zarifhanim aslında o kadar haklısın ki kardeş istemeyi bilmiyor ve kıskanacağı da kesin gözüm üzerinden ayırsam vurmaya çalışır bir şey yapar diye tetikte kalmam gerekir o şuan anlamıyor bir şeyden ikimiz yeteriz uzun bir süre daha birbirimize dediklerini bende yapmaya çalışıyorum ama oğlum o kadar hareketli ki asla durmuyor gece işlerimi bitirmeye çalışıyorum gündüz de sürekli onunla ilgilenmeye çalışıyorum kahvaltı bulaşığını toparlamama bile izin vermiyor ayağıma yapışıp ağlıyor öğlen uyksuna yatınca sadece toparlayıp akşam yemeğimi erkenden yapıyorum
1bbby düşününce bende yapamam canım kayınvalidem annem kimse yok etrafımda ve kayınvalidem zaten çok yaşlı yardım da edemez ben oğlum durmuyor diye yetemiyorum daha gece uykuları bile düzenli değil ikincisi olursa ben tek başıma yetişemem diye düşünüyorum ve oğlumda olumsuz olarak etkilenecek sanırım şuan bütün ilgi onun üzerine
Erkek çocukları kız çocuklarına göre daha hareketli diyorlar sizce öylemi
ZRaporu aralarında dört yaş olup zorlanıyorsan ben aralarında bir yaşla idare edeceğimi sanmıyorum şöyle söyleyenler de var aslında aralarındaki yaş farkı az olursa daha iyi anlaşırlar diyorlar buna inanıyormusun sen ?
Eşin desteği çok önemli bence eşiniz destek oluyorsa çok şanslısınız çünkü eğer benim eşimde destekçi biri olsaydı ve yine böyle çok isteseydi ikinciyi yapardım