Merhaba sevgili anneler 6 şubatta abimin düğünü var ama ondan önce yani 5 şubatta kına var ben pandemi sürecinde annemlerde dahil hiç bir yere çıkmadım çünkü iki yaşına girecek bir bebeğim var bütün endişem onun için. Neyse fikrinizi almak istediğim konu şu kına ve düğünde nasıl önlem almalıyım maskemi asla çıkarmam herkesten mümkün olduğunca uzak bir masa seçerim ama annemler ya da diğer davetliler ya dikkat etmezse ki biliyorum etmezler kına ve düğün sonrası eve geldiğimizde de yine nasıl bir yol izlemeliyim ? Düğüne gelmemeyi bile düşündüm ama abim babam gibidir hatta üstümde emeği daha fazladır kıyamam yardımcı olur musunuz? Bu arada 3 doz aşımı da yaptırdım
Abimin düğünü var ama ben çok endişeleniyorum
Asyanese benimde 2 yaşında bir bebeğim var. Bu süreçte 2 kız kardeşini de evlenicegi tuttu .bende aşırı dikkat ediyorum..birinci düğün pandeminin geçen seneydi.. Yani daha aşı bile yoktu..bende çok paniktim.o düğünde kınayı kendi aramızda sayılı kişilerle maskeli yaptık. Düğünde de oynamak yasaktı ozaman.. mesafeli durduk..
2.dugun de daha rahattır asilarimiz vardı.kina yine aynı oldu ama maske yoktu. Düğünde maske taktım ama kalabalıktan uzakta maskesiz eğlendik.ertesi gün otelde dış mekanda kahvaltı vardı ,hepimiz bir aradaydik.
hatta ilk etapta düğün kapalı mekan olcak oldu.cingar çıkardık diğer kardeşimle küçük bebeklerimiz var diye,sonra dış mekan ayarlandi.
Yani biz düğünlerin dış mekan havadar olmasına dikkat ettik.
Mümkün olduğu kadar mesafeli durduk.
Hijyene dikkat ettik.
Ama söylese bişey var. İkinci düğünde Kız kardeşim ve esi maskesizdi .ve biz onlarla düğünden kısa bir süre sonra yemekte falan görüştük. Hatta onlar niye geliyor hemen diye kizmistim.Şükür bişey olmadı.
Bağışıklığıni güçlendirecek takviyeler almaya çalış.kizini kimseye verme. ters bir zaman olmuş. mevsim açısından.en azından dış mekan olurdu yaz olsaydı.
Asyanese bu kadar abartmaya ne gerek var herkes bu hastalıkla yaşamayı öğrendi artık. En başından beri kendimizi asla kısıtlamadık her ortama girip çıktık herşeyi yaptık bu kadar kasmayın ya
KirmiziOjeli bebeğim için endişeleniyorum o olmasaydı bu denli olmazdım
Asyanese Bu kadar evham yaparsanız olamayacaksa olur yani. Ası da varmis
Abartmaya gerek yok bence eğlenmeye bakın birazda mesafe tamamdır. Bebeğinizide kimseye vermeyin kimse öpmesin gerisi allaha emanet bence. 2 yakanda kızım var pandemi zamanı 3 aylık falandı annemlere falan gittik ki aşımız bile yoktu carsiya giderdik kızımla cok sık olmasada gezerdik yani. Cok şükür bisey olmadi. Su an asimiz var maske mesafe gerisi allaha emanet yani. Ki bu arada misafirimizde gelip gider son zmanlar da
Asyanese Ben bu hastalığınn kimyasını çözdüm. Keyfi gelene bulaşıyor İnan’ın annem
Oldu babam kardeşlerim olmadı. Kuzenim oldu hem 2 kez 2 kez de eşi baktı ve asla olmadı ve kuzenim çok pimpiriktir inanılmaz derecede o oldu ama eşi olmadı. Diyeceğim o ki keyfinize bakın tedbiri elden bırakmayın ama bu kadar da kasmayın
Asyanese bizde geçen sene Kasım’da evlendik mesafe maske kuralına uyuldu kolonya dezenfektan vardı her masada düğünde değil ama düğünden bayağı sonra covid olduk su an da 2. Kere covitiz 😌 bol bol c vitamini alın evham yapmayın dikkat ederseniz Allah’ın izniyle bir şey olmaz
Asyanese sakınan göze çöp batar sal gitsin 😀
Asyanese nekadar kaçarsan pimpirikli olursan okadar gelir bulur kendinden örnek vereyim heryere çift maskeyle gider ellerimi sık yıkar şişelerce kolonya dezenfektan bitirmisliğim var sonuç en dikkatsizimiz olan yakalanmadı ben yakalandım o yüzden çokta şapmayin
Benim babam kimseyle temas etmez maskesini asla çıkarmaz o kadar dikkatlidir ki anlatamam ama oldu koronayı yani artık korona var ve 3. Senesine doğru gidiyor aşınız varsa zaten geçirseniz bile hafif atlatacaksınız çocuklar içinde öldürücülüğü yok bu kadar kasmamalısınız
Asyanese bence bu kadar abartmayın ve abinin burnundan gelmesin düğün. Adınız var sonuçta ve bu virüsü herkes geçirecek illaki yapacak bir şey yok maskeni tak mesafeni koru yeterli abin için düşün ilk defa evlenecek sevdikleri yanında olsun isteyecektir
Asyanese bence biraz sakinleyin panige kapılmayın aşırı derecede korundugum halde yakalandim bende ailede olduğu zaman önüne geçmek mümkün olmuyor herşey tek sizin dikkatinizle olmuyor yani herkesin korunması gerekiyor içinizi ferah tutun önleminizi alın gerisi tevekkül 😊
Asyanese bencede arkadaşların dediği gibi bu kadar paniğe kapılmayın sakınan göze çöp batar misali.. inanın halam marketten aldığı kağıt paraları bile yıkardı covid geçirdi. Benim evde yaşlı anne babam var ailemde birsürüde yaşlı var pandemi başından beri hiç bi zaman şiddetli derecede sakınmadım. Geçen aylarda abim evlendi kına aşırı aşırı kalabalıktı insanlar masa bulamadı nikahımızda ondanda kalabalıktı dalgınlıktan doğru dürüst maske bile takamadım ama şükürki ailemden ne anne babam ne babannem ne başka yaşlı biri kimse covide yakalanmadı. Artık bencede bu haftalıkla yaşamayı öğrenmeliyiz. Çevremdeki herkes yakalandı şükürki bir kere bile yakalanmadık tabi dikkat ettik ama aman amanda sakınmadık kendimizi
Asyanese bu kadar abartmaya gerek yok bence herkes bu hastalıkla yaşamayı bir şekilde öğrendi bu hastalığın bitmesini beklerseniz de daha çok beklersiniz zaten bitmeyecek aynı diğer aşısı olan hastalıklar gibi olacak ve oldu da …asinizi da olmuşsunuz bence abartmayın . Ayrıca çocuğunuz 2 yaşında ve çocuklar bu hastalığı neredeyse hiç hissetmiyor bulassa bile çok da olsa grip gibi yapıyor bende atlattım oğlum da atlattı o da 2 yaşındaydı bı iki kez oksurdu o kadar
Asyanese ooo sen bu kadar takıntılı olursan değil düğünde her zamanda yakalanirsin covite…ya kimseyle sarılma öpme ,maskenize çıkarma tamamdir
Asyanese ohuu siz çok fazla abartıyorsunuz hergün dışarda olan insanlar var eşiniz çalışmıyor mu oda dışarı çıkıp geliyor insanlarla yan yana oluyor ben çevremden gördüğün kadar ben dahil koronadan korkanlar korona oluyor ben evden dışarı çıkmam bakkala bile gitmediğim halde korona oldum atlattım şükür böyle korkuyorsanız aşınızıda olmuşsunuzdur kesin maskenizi takın gidin keyfinize bakın eğlenin