Merhaba kızlar, aranızda guatr ameliyatı olan var mı? Annemde yıllardır guatr var ama artik ona zarar vermeye başladı, tansiyonu yükseliyor, her gece acile götürüyoruz. Doktor zehirli guatr dedi, ameliyat olman lazım dedi, ama önce tansiyonunun düzelmesi lazım dedi. Bugün ultrason cekilecek, sonuclara göre ilaç verecek doktor. Daha sonra ameliyat olacak ama annem cok korkuyor, stres yapıyor, bu yüzden tansiyonu daha cok yükseliyor. Bu ameliyat süreci nasıl, başına gelen var mı, zor mu? Annemi sakinleştirmemiz lazım. 🙁
Guatr (tiroid) ameliyatı
Sedaa Merhaba Seda, net aydınlatamam belki ama yıllar önce amcam olmuştu zehirli guatr ameliyatı. Tiroid bezleri çok büyüdüğünden nefes alırken zorlanıyordu. O sebeple ameliyat oldu. Yanlış hatırlamıyorsam ameliyattan iki gün sonra çıktı ve iyileşme süreci uzun sürmedi. Yıllardır da tekrar etmedi, o sadece ses telinde zedelenme olur da konuşamaz diye korkuyordu. Öyle bir risk durumu duymuş çevresinden. Sesi de aynı duruyor amcamın. 🤭
Anneni şöyle teselli edebilirsin hani yıllar öncesine nazaran şimdiki tıp bilimi şartları daha steril ve gelişmiş. Üstelik o hastalığın bedenindeki varlığı onu daha çok rahatsız ediyordur. Şuan boğazında batma, ağrı, nefes zorluğu yaşıyorsa ameliyat sonrası bunun iyileşme ihtimali de mevcut. Kurtulması gerekiyormuş ki ameliyat gerekli görülmüş. Şimdiden Allah şifa versin umarım çabuk atlatır 🙏🏻
Sedaa öncelikle geçmiş olsun. Halk arasında zehirli guatr denen hipertiroid bende de vardı ,yanlış tedavilerle vs. tersine dönüp en son kendi kendine düzeldi . Vücutta yarattığı etkiyi çok iyi bilirim. Kalbin 140 larda atar, ellerin vücudun titrer ,vücut zayıflar ,tüm organlar hızlı çalışır. Anneninki tansiyonu etkileyecek kadar ilerlemiş, tedaviyi aksatmamalı . Ameliyat sürecini bilmiyorum ama çevremde olan kişi çok . Hiçbirinde de bir problem yok ,aldırıp kurtulmuşlar. Benim annemde seninki gibi çok evhamlı, ne dersek diyelim ikna olmuyorlar. Allah yardımcınız olsun, kısa zamanda ameliyatını olup atlatır umarım.
zarifhanim cok teşekkür ederim canım, aynen benim annemde ses tellerine zarar gelir diye yıllarca erteledi ameliyatı. Ama artık oda tehlikenin farkında, bezleri cok fazla büyüdü, yemek yerken zorlaniyor, cok konuşunca nefesi kesiliyor gibi oluyor, uzun yol yürüyemiyor, nefes nefese kalıyor felan. Cok ısrar ettik ameliyat ol diye ama yok dedi hep, ama şimdi kabul etti ameliyatı. Özel hastanede iyi bi doktor bulduk, ameliyatlari cok başarili geçiyormuş, o doktor ilgileniyor şuan annemle. Insallah ameliyattan sonra iyi olur. 🙏
Nietzsche inşallah canım, çok teşekkür ederim 🙏 gercekten cok evhamlı annem ya. Ya birsey olursa ,ses tellerime zarar gelirse ,konuşamazsam diye korkuyor hep. Birsey olmaz diyoruz, ama nafile 🤦♀️ ameliyatı kabul etti zaten şuan. Çünkü gercekten ne yese tansiyonu çıkıyor artık, ve yüksek tansiyon cok riskli ,insanı felc bile eder Allah korusun. Iyi bi doktor bulduk bakalim, ilk önce tansiyonunu düzeltmeye calişacak doktor, sonra ameliyat olacak.
- Düzenlendi
Sedaa of benimki de aynı görsen😂😂 geçen gün hipotiroid teşhisi kondu,ilaç içiyor . Sanırsın kemoterapi alıyor ,öyle bir evham 😂 bu yaştan sonra başımıza bu da mı gelecekti diyor ,halbuki yenidoğan bebeklerde bile oluyor ama anlatamıyorsun ,geçen en son şey dedim. Sana gelecek olan bana gelsin ,ben en azından düşünerek kansere çevirmem dedim 😂 ee sana gelince de ben aynı olmuyor muyum diyor 😂
Sedaa Geçmiş olsun, Allah şifa versin inşallah 🙏
Merhaba ben 2016 da oldum guatr ameliyatı öyle korkulacak bir yanı yok biraz ağrısı olmuştu her ameliyat gibi, bi kaç gün sesim de bozukluk vardı şükür atlattım Allah şifasını versin annenizin de 🙂soruların olursa cvplarım
Portakalcicegi merhaba canım, seninki normal guatr galiba. Annemin ki zehirli guatr, doktor ameliyat tehlikeli olabilir demiş, guatr tansiyonunu tetikliyor artik, doktor önce tansiyonunu düzeltmeye calişacak, sonra guatr ameliyati icin konuşacak. Ya normal guatr olsa korkmam ama zehirli olunca ister istemez endişeleniyoruz.
Sedaa Canım zehirli denince korkuyor insan ,ürkütücü bir isim bulmuş halk. Annenin tiroid hormonu aşırı fazla salgılanıyor,olay bu yani. Zehirleme falan yok . Tiroid ne kadar hızlıysa vücuttaki organlarda öyle çalışıyor ,tabi zararlı bir şey ama zehirli kelimesi uygun bir tanım değil. Doktorlar kullanmamalı bence .
Sedaa benimki de normal değildi aşırı kilo kaybım ve kalp çarpıntım vardı ilaç tedavisi yanıt vermeyince ameliyata karar verilmişti , kimi hastalara da atom veriyorlar nükleer tıp. Babama ameliyat uygun görülmedi atom tedavisi uyguladılar
Genel olarak guatr ameliyatı zor olmuyor ama ses tellerinin zarar görmeside var tabi bu nadir olan bşy yanı anneniz korkamsın genel olarak ailemin tamamında var bencede nodil guatr var o yüzden korkmasın dediğim gibi aslında streslikte bsy stres yapmasın insAllah ameliyatı güzel geçer
Portakalcicegi atom tedavisi nasıl oluyor canım, anlatır mısın biraz.