Cicikiz benim bebeğim 2 aylıktı ramazAn başladı. Annem ve kayınvalidem tutmicakmısın dedi. Eşim nasıl tutsun normal zamanda bile tansiyonu düşüyor dedi. 3 yaşında da oğlum var. Bir gün tuttum ama yermden kalkmadım resmen. Daha cesaret edemedim hemen başım dönüyor çünkü. Bu halde çocuklarıma mı yeteyim eve mi yeteyim akşam mecbur iftar hazırlanacak. Yok işte bizim kırkımız çıktı hemen tuttuklar falan. Ben çok meraklıyım sanki borç biriktirmeye. Annem hergün sordu durdu sorma tutmuyorum dedim

Cicikiz siz kocaman evli çocuklu insansınız onun himayesinde ve aynı evde bir genç olsanız uyarmadı söylemedi diye hesap sorulabilir anne babadan, fakat bu yaşta böyle bir şey söz konusu değil ayriyeten keyfi bir tutmama söz konusu değil bu sözü de mantıksız

Ariel Bende ilahiyat okuyorum cevap vermek istedim. Gittiği yere kadar dayanmaya çalışın. Bayılma veya çok zor durumda kalma olmadıkça bozulmaması gerekiyor. Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz. Yutkunma daha da zorlasirsa bozulabilir ve kazası tutulur ama genelde dayanmaya çalışın der hocalar çoğu durumda

Cicikiz ay cok sinir bir durum yaa benm kynvaldemde oyle bikac kez soyledi tutarsin sende falan diye ama esim yok o tutamaz acikinca cok sinirleniyo cocuga bakamaz dedi🤦‍♀️ama benm oglan 2yasinda aslnda tutabilrdm neyse gelicek yil insAllah tutarim ama senin durum zor yani tutma bencede yalandan de tuttum diye

Cicikiz ah canım benim 😟☹️ keşke zorlamak yerine sevdirerek yapsaydı bu değil bizim dinimiz çok çok zor şeyler atlatmışsın Allah yardımcın olsun

Cicikiz kafaya takim canim herkesin orucu kensine. Benim ailem aksine hep oruç tutma güçsüz olursun vs.diyor küçüklükten beri (sanırım hep çocuk kalmisim onlar için 😅). Yani ben hayatımda 1x bile ful 1 ay oruç tutmadım o yüzden. Bu beni kötü biri yapmiyor bence. Sende üzülme geçerli sebeplerin var

ehasten2 cevabınız için çok teşekkür ederim ♥️🙏Açlık ya da susuzluk yok hiç bir şey istemiyor canım hatta yemek görmek bile istemiyorum bulantım var biraz. Boğazım ciğerlerim çok kötü ama konuşamıyorum.Bozmak istemiyorum dayanmaya çalışacağım mecbur yatıyorum yata yata geçmiş olacak yarım gün.

Ariel Teşekkür ediyorum ❤
          Aynı olayı geçtiğimiz hafta yaşadık. Komşum aradığında sesi o kadar kötüydü ki. Boğazının çok kötü olduğunu, yutkunurken bile rahatsızlandığını söyledi. Şimdi el kol baş ağrısı olsa yatıp dayanılır ama boğaz ağrısı gerçekten oruç için kötü bir ağrı. Ve 15 16 saat boğazdan bir şey geçmediği için daha çok rahatsız ediyor insanı. Eğer kendinizi kötü hissediyorsanız ilaç içmek suretiyle bozup sonrasında bir gün kaza edebilirsiniz. Kolaylaştırın, zorlaştırmayın diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Allaha ibadet etmek, bağlılığımızı göstermek için oruç tutmaktayız. Rahatsızlanmak ve daha da hasta olmak için değil. Bu seneple hastalık oruç için bir ruhsat sayılmıştır. 🌿

zarifhanim aslında benim hatam. Dünden kırıklık vardı üstümde gece de boğazım ağrılı şekilde uyanmıştım zaten , dayanırım sandım niyet edip yattım. Teşekkür ederim yorumunuz için. Zorlandım, kımıldayacak durumum kalmadı ama bitti sayılır şükür🥹

Cicikiz benim eşim bu baskılar yüzünden ateist oldu hiç biseye inanmıyor sagolsun banada hiç karışmaz hatta yardımcı olur.b3n böyle insanları anlamıyorum ya sen oruç tutup namaz kılıyorum diye kimseye baskı yapmaya hakkın yok güzel güzel nasihat verirsin güzel dille anlatırsın baskı yaptıkça karşındaki insan daha çok uzaklaşıyor hem dinimiz de dinde zorlama yoktur diyor Rabbım bize bu özgürlüğü tanımış sen kimsin dimi ?

Cicikiz 25haftalik hamileyim 2.5 yaşında da kızım var. Tutuyorum orucumu ama bide bana sor. Allah affetsin böyle konusmak istemem ama bende sürekli kaynana lafı duymak istemedigim için tutuyorum kendi ailem eşim tutma bileklerin çocuk bileği gibi kaldı iki canlisin bilmem ne diye konuşurken kaynanamla onun kaynanası her hamileligim Ramazan’a denk geldi orucumu da tuttum şükür namazımı da kıldım diye konuşup duruyorlar, insan bunların yanında kendini gerçekten imansız gibi görüyor psikolojik baskıya çok uğruyorum bende 😁 sanki kendim için değilde bu sene onlar için tuttum orucumu yani

Ay icimdekileri dokmussun resmenn . 3 yasinda bi kizim var diger kizim 9 aylik ve meme asigi resmen asiri sekerim dusuyor tutamiyorum yani tutabilsem tabi ki tutmak isterim bende. Gecen teyzem annemi arayip keske oruc tutsa soylesene tutsun demis annemde emziriyor o tutamaz ben bir sey diyemem demis ben arar soylerim demis teyzemde ay bana bi sinir geldi hem anneme hem ona patladim artik dedim bi salin ya bi musluman sizsiniz herseyinjz 4 4lukte milletin orucuyla ugrasiyosunuz dedim yazarken bile tekrar sinirlendim bak😂