Merhaba kızlar ben evlenmeden önce açıktan liseyi okuyordum sonra biraktim son sınıfta dun yazılmak icin gittim meslek diye ama beni son sınıftan başlatıyorlar ama stajda yapmam lazim dersede girmem lazimdi yani haftanin 4 gunu evde olmayacam neyse kabul etmedim ilk kabul ettim sonra da iptal ettim çünkü 2 cocugum var ikiside küçük yapamazdim annem çalışıyor kaynanam ikisine zor bakardı hemde kış geldi cocuklar için benim icin zor olurdu bende bu yüzden kabul etmedim düz liseye yazıldım müdür senin az kalmış kredinde var baya haziranda kesin mezun olursun sen dedi. Simdi meslekle düzün arasında ne gibi fark var kimisi mesleğe yazıl daha iyi diyor kimiside düze yazıl daha iyi diyor ama meslek imkansiz benim icin düz sadece sinavlara giricem oda evden olucak son sınıftan başladım zaten düzden mezun olan varmi acaba ne gibi farkliligi var yani düz iyi degilmi kafam karıştı

Blondie meslek eskiden iyiydi üniversitesiye sınavsız geçiş vardı onu kullanabiliyordun ama şimdi meslek sanırım şeyden dolayı daha iyi staj yapıyorsun ya iş deneyimin oluyor eğer isterlerse staj yaptığın yerde kalıcı oluyorsun. Benim staj yaptığım yer kal demişti bana ama ben istemedim. Meslek lisesi mezunuyum bende

Blondie Meslek liselerinin iş ve aynı bölümden iki yıllık fakülte için avantajı vardı. Ama şuan dğz ve meslek arasında hatrı sayılır hiç bir fark yok. Diyelim ki çocuk gelişimi lisede okurken üniye çocuk gelişim bölümü açık öğretimden direk başlayabilirdiniz. Ama 2015 yılında sınavsız geçiş kaldırıldı. Özel sektörde lise mezunu olarak çalışma olanağı ise çok düşük. Ben mesela maöl imam hatipten mezun oldum ve bir çok kurumda fahri olarak çalıştım. Üniversite okurken kreşte değerler eğitimi öğretmenliği de yaptım o sayede.
      Sizin şuan iki çocukla staj yapma durumunuz yoksa tereddütsüz düz lise okuyabilirsiniz. Meslek dersleri çıkınca kredi sayısı da düşüyor ve başka şeye odaklanmadan sadece aöl derslerine çalışarak daha çabuk bitirebilme şansınız oluyor. Üniversite sınavına girseniz zaten baraj da kalktı. Yine çocuk gelişime kolayca başlayabilirsiniz iki yıllık.

Kuzulkurt orası öyle çocuk olmasaydi yapardim ama 2 tane çocuk olunca yaşları da küçük olunca zor olur benim için bu yuzden onu secemedim 😏

zarifhanim çok teşekkür ederim ozaman düzden devam edeyim evet bende çocuk gelisimi okuyordum ama simdi liseyi bitirirsem insallah uniyi okucagim zaman bölüm başka bişey secmek istiyorum ondada fikrim yok kolay ıs bulayım istiyorum yani en azından okulum bitene kadar cocuklarimda biraz büyümüş olurlar daha rahat olurum😊

Blondie normalde de meslek lisesinden mezun olmakla düz liseden mezun olmak arasında ne fark varsa açıkta da o var. Açık meslek okursanız iş yeri açma belgesiyle mezun olursunuz bu alanda iş bulma imkanınız daha fazla olur. Ancak çocuğum var diyorsunuz Açık öğretim sınavları da pandemi çıktı çıkalı online Açık meslekte son sınıfta staj zorunluluğu var bunun yanında okula bağlı olarak yüz yüze akşam dersleri oluyor. Bu size zorluk yaratabilir ama online sınavla kredi de az kaldıysa hazirandan önce bile mezun olabilirsiniz. Kaç krediniz kalmış biliyor musunuz?

Ahnk20 170 kredi olması gerekiyor dediler 126 kredim var

Blondie 44 kredi kalmış ve tüm dersleri gecersen sınav başı 34 puan falan geliyor. 2 sınavda bile tamamlayabilirsiniz.

Canim bence duzde oku çünkü mesleki dersleri geçmek zor bende meslek okuyodum 2 dersim var onlara gidip uygulamalı girmeliyim bebegim var gidemiyorum i yuzden gidip meslekten düze geçeceğim insAllah olur

Ahnk20 malesef meslekten düze gectigim icin kredim düştü 126 krediden 56 krediye düştü ama 1 seneye mezun olursun 3 4 kere sınava giriceksin gecersin dediler inşallah geçerim

Endoyy ben geçtim canım benimde 2 çocuğum var bekarken gidiyordum kolaydi tabi ama simdi 2 cocukla nasil meslek okuyayim gideyim düze geçtim ama düze gectigim icinde 126 kredimden 56 krediye düştü inşallah geçerim

Bölüm kredini sadece sildiler degilmi öyleyse benim tam 170 kredim kalıyor acaba mezun olabilir miyim hemen tüm sınavları geçtim çünkü ben bi bölüm yüzünden mezun olamiyordum

Blondie kayıtlar var mı acaba bende bekarken lise 2 den terkim düz liseye yazılıcam meslek değil ama şüphedeyim bebeğim var kolay olur mı evden sınavlar diye biliyorum ama kredi toplamak falan kolay mı

Endoyy evet bölüm kredilerimi sildiler sadece neden bölüm yüzünden mezun olamiyorsunki

sancaktepe yengemde lise 2 ye kadar okumus acıga yazıldı ve okuduğu icin kredi kazandi 88 kredisi var şuanda lise 2 ye kadar okuduğu icin ders notlarida iyiymis ordan kredi verildi abimde ayni sekilde okudugu icin kredi yansıdı benimde 2 bebeğim var çalışırsan neden kolay olmasinki olur bence ilk sınav evden olabilirmis ama diğer sınavlar belli değil kitap veriyorlar ucretsiz yada instsgramda set veriyorlar kitap çıkmış sorular falan konu anlatimli kitaplar var cok ise yariyormus onlardan alıp calisabilirsin ben oyle yapicam aralikta ilk sınav olucak çalışırsan gecersen kolay kredi toplarsin canim 14 Ekim’de kayıtlar son

Blondie peki nerde yaptırdınuz kaydı mesela bizim burda iki tane lise var onlara mı gitmem gerekiyo

sancaktepe halk eğitime gidiyorsun canim tasdikname , 1 tane biometrik fotograf , kimlik fotokopisi götürüyorsun bide atmden para yatiriyorsun o ödediğine dair dekontu halk egitime veriyorsun kaydını yapıyorlar.

zarifhanim merhaba, bende maol den mezun oldum, kreşte görev yapmışsınız sanırım, bende çalışmak istiyorum da başvuru falanmı yaptınız, nasıl girdiniz bu işe, herhangi Bi sertifikanız varmıydı yoksa sadece maol diplama yeterli mi