arman bencede üstelik kolay da değil sorumluluk gerektiriyo
Bebek Bakıcısı maaşı ne kadar olmalı?
- Düzenlendi
yesilgozanne onların söylediği bi rakam varmı sana ? 9 saat bakıcaksın. cocuk gelişimi mezunusun. tabi buda ekstea bir avantaj. ikisininde memur olduğunu düşünürsek. en azından 5 bin isteyebilirsin sanmıyorum ama bu kadar verceklerini sen genede yüksek tut.saatin fazla 9 saat çünkü
Günde 9 saat başla bir yerde çalışsan min asgari alacağını düşünürsek bence asgariden aşağıda olmamalı
bitterdelisi24 çok büyük sorumluluk düşse dert ağlasa dert yemese dert hepsi bakan kişinin üzerinde
yesilgozanne 5 bin ideal geliyor bana. Siz kaç düşündünüz ?
yesilgozanne kendimi sizin yerinize koyarsam asgari ücretten aşağı olmaması lazım ama bende çalışan bir anne olarak bakıcıya o kadar para veremem mesela aldığımın yarısından fazlasını verecek olsam ben çalışmazdm, çocuk bakmak çok büyük sorumluluk benm kayınvalidem bakıyor çocuk gündüz kakasını bile yapmasa kadın kendini açıklama yapmak durumunda hissediyor emanet çocuk çok zor
arman canım iş kolay değil. Çocuk bakmak hiç kolay değil. Ama ben öğretmenim ben veremem diyorum. 12.700 alıyorum. Yani Türkiye şartlarıyla pek mümkün değil.
Cicekliperde yani evet maalesef yorumları okuyunca anladım ama yapılır mı o fiyata bence yapılmaz ama şartlar olmayınca insan mecbur kalıyor
Rosethorn bu benim fikrim sadece. İnsanların aldığı maaş zaten 10 15 bin arası memur kesimden bahsediyorum birde. Asgari ücretle çalışan insanlar da bebeklerini bakıcıya bırakmak zorunda kalıyor. Ben 15 bin alsam 10 binini bakiciya versem çalışmamın ne anlamı kalıyor? Çok çok Profesyonel bir bakımdan söz etmiyorum burda elbette ki zor bir iş ama kendi evinde bakanlar için mesela en azından düzenini devam ettirebilir evindeki işlerini halledebilir yemeğini yapabilir fırsat buldukça gün içinde. Daha esnek yani dışarda çalışmak gibi değil. Tabiki şartlarına kişilere göre fiyat değişir. Adamın geliri 50 bindir o zaman 10 binlik bakıcı tutsun. Sadece bakım değil eğitim de versin vs vs
arman kesinlikle cok güzel cok eğlenceli ama dedıgım gibi ağlasa dert ağlamasa da dert :)
yesilgozanne Bakıcı o kadar istemiş daha fazla teklif ettiler ama yeterli olacağını düşündü ☺️
Asgari ücretin biraz daha yukarısında olmalı bana kalırsa, 10-13 arası.
Ülkedeki ekonomik durumu ve maaşları ele aldığın zaman 10 bin ideal
arman zor durumda olan biri yapar belki. Ama tabi iki çocuk, süre çok uzun. Ve çocuk bakmak çok zor. Ben olsam yapamam
Cicekliperde vallahi bende yapamam neden çocuk bakmak bilemem şimdi ama gidip sigortalı bir işte çalışmak daha mantıklı