• Muhabbet
  • Bebek Bakıcısı maaşı ne kadar olmalı?

yesilgozanne Benim görümcemin kızları 3 yaşında biride 1.5 yaşında sabah 9 akşam 6 bakıyor bakıcının evine götürüyor oda istanbul Arnavutköy’de aylık ikisine 4 bin veriyor

yesilgozanne sadece çocuk bakmak dimi ev işi yok. öyleyse yeğenimede bakıcı bakıyo kadın sadece cocuğa bakıyo 4 bin verıyorlar ama 3 e kadar sabah kac tam bilmiyorum

Cicekliperde biliyorum askeri ücretin ne kadar olduğunu sigorta da ödemedikleri için 10 bin dedim çünkü bir sigortalı işçinin brüt maaşı işverene daha fazla tutuyor. Şuan kreş fiyatları ne kadar bilmiyorum ama omlarında ucuz olduğunu düşünmediğim için 10 bin mantıklı ayrıca 9 saatlik başka bir çocuğun bakıcılığı var ortada

yesilgozanne 2 sene önce annemin komşusu 2 yaşinda bi cocuga bakıyordu. Sabahtan akşam 6 ya kadardı yanlış hatırlamiyorsam. Kadın çocugun evine gidiyordu ama. Kendi evinde bakmiyordu. 2,5 maaş veriyorlarmişti. Hatta anneme de demiş gel sende bak diye ama annem istemedi. Kadın şuan 5 bin alıyormuş. Adana da. İstanbul da fiyatlar nasıl bilemem.
        Eğer sen cocugun evine gideceksen yol gidiş geliş hesabınıda katmaları lazım.

arman Haa tamam şimdi oldu sen Türkiye’de değilsin o yüzden böyle bir fiyat vermişsin kızz bizim burdakiler bu fiyatı vermezler. yani asgari ücret bile vermezler yarısını veriyorlar. Veee çocuk bakmayı iş olarak görmüyorlar çocuk bakıyor yani başka bişey yapmıyor dusuncesindeler hep. 🤷🏻‍♀️

bitterdelisi24 peki eğitimim de etkili olur mu bu konuda? Şu an çocuk gelişimi okuyorum ve çocuk gelişimi alanında sertifikam var. Kendi evimde bakacağım zaten evlerimiz dip dibe sabah bırakıp işe gidecek annesi

yesilgozanne onların söylediği bi rakam varmı sana ? 9 saat bakıcaksın. cocuk gelişimi mezunusun. tabi buda ekstea bir avantaj. ikisininde memur olduğunu düşünürsek. en azından 5 bin isteyebilirsin sanmıyorum ama bu kadar verceklerini sen genede yüksek tut.saatin fazla 9 saat çünkü

Günde 9 saat başla bir yerde çalışsan min asgari alacağını düşünürsek bence asgariden aşağıda olmamalı

yesilgozanne kendimi sizin yerinize koyarsam asgari ücretten aşağı olmaması lazım ama bende çalışan bir anne olarak bakıcıya o kadar para veremem mesela aldığımın yarısından fazlasını verecek olsam ben çalışmazdm, çocuk bakmak çok büyük sorumluluk benm kayınvalidem bakıyor çocuk gündüz kakasını bile yapmasa kadın kendini açıklama yapmak durumunda hissediyor emanet çocuk çok zor

arman canım iş kolay değil. Çocuk bakmak hiç kolay değil. Ama ben öğretmenim ben veremem diyorum. 12.700 alıyorum. Yani Türkiye şartlarıyla pek mümkün değil.