• Muhabbet
  • Çıngıraklı elti.......... 🐍

Arkadaşlar bir konu var sizinle paylaşmak istiyorum 6 altiyiz 🥲 evet yanlış duymadiniz 6 eltiyiz eşim 7 kardeş 6 erkek 1 kız neyse ben ortanca olanlardanım😂 küçük iki eltim var birde en büyüğü bunlar eşimin akrabalari diğerleri yabancı yani dah önce tanimiyorduk aile olarak birbirimizi kayınvalidem akraba gelimlerine ayrı ayrı altın alıp takmis bizden habersiz düğünde takılan altınları da herkese eşit alıyoruz aldık denildi ama geçen eltim takip takistirmis altinlarda yükseldi iyiki altınlarım var felan dedi bende varda pek birşey tutmuyor ki kendimizden biliyoruz dedim oda sen öyle san benimkiler 50 gram dedi tanesi şok oldum bizimkiler yarısı bile değil …. Neyse daha sonra konuşma devam edince aynen en küçük eltim bana sen kendini benimle bir mi tutuyorsun benim senin Baba dediğin adam benim amcam dedi şok oldum… Muhattap bile olmak istemedim yaptığı terbiyesizlik bir yana dursun bunu herkesin. İçinde ailece çayda olduğumuz bir zamanda dile getirmesi kadar ayıp birşey yok benim paraya ihtiyacım yok eşimde bende çalışıyoruz gayet güzel bir işimiz var siz olsaydınız ne yapardınız?

Birde sürekli paylaşım yapıyor ne dayı oğlu ne hala oğlu sonuna kadr amca oğlu diye eşinin fotolarini paylaşıyor o kdr varoş ki 🤗

Keksever birşey söylicemm eltiniz çok düşmüş zaten siz onu kafaya takıp neden üzülüyorsunuz ki . Bide altın nedir ki ya. Bende de var onda da var bunda da var. Vallahi evlendigimden beri iki kere takmisimdir en fazla sevmiyorum 😂 ağır geliyor. Birde albenisi gelmiyor bana. Düşman kazaniyormusum gibi hissediyorum. Eltinn görgüsüzlüğüne ver derim, kültürlü insanla kültürsüz insan arasında çok fark vardir. Bunu ancak davranışlar gösterebilir ve söylediğin sözler. Eltin bunu sana zaten göstermiş. Kaynana üzüldüm kizzz 6 erkek ne demekk tövbe estağfurullah 🤭 iyii kafayı yememis kadın 😂 birde ben takilmazdim ona 3 yapmış bana 5 yapmış diye. Çünkü fiyat çok fark ediyor. Mesela sana yapılan altının fiyatıyla şimdi ki aynı mi değil, yani bu seninle alakalı bir durum değil bence. Adamlar da kendilerine göre yapıyorlar. Kıızzz hiç yapmasalardi nolcakkk birde öyle düşün 🤭😅 bizim o kadar daa yook yaa 😂 bizler napalimm, birde şey dicemm ben bu şeyi anlamıyorum birtek neden kendi içinizden evlendiriliyorsunuz ? Mesela amcanın oğlunu sevebiliyor musun ya da dayının oğlunu ben oraya takildimm ben çünkü akraba evliliğine hiç sıcak bakmayan biriyim o yüzden takıldım bide çok yakın akrabalar amca oğlu hala oğlu falann. Kizz benim dayımın oğlu benim boklu bezleri mi görmüştür nasilll evleneyim ben onunlaaa 🤭😅😅

Bsrkaya bende akraba evliliğine karşıyım zaten ayrıca kullandığım alyans bile altın değil sevmiyorum kullanmayı sadece yatırım aracı olarak kullanıyorum mesele para değil zaten ben maddiyat olarak gayet iyi bir durumdayim ama ben yaş olarak ondan buyuygum çoğu zaman ablalık yaptım her konuda onun bunu soyliyebilmrsi tuhaf ayrıca kayınvalidem gelini bu cümleleri söylerken kendisi siritiyordu guluyordu

Keksever isteee ayrımcılık 🥴 kayınvaliden de az değil niye gülüyor ki. Ama bellii hoşuna gitmis. Biliyorum yatırım amaçlı istediğini ama takılma derim çünkü herkes kendisi çalışıp yatırım yapiyor. Yani başkalarına bel bağlama. Ona oyle mi yapmış iyi yapsın de. Sen de kaynanana ona gore değer ver. evine az gidersin ya da bı işi duser yapmazsın. Ben olsam böyle yapardım 😅Senden küçük olduğu için belli ki şımarık da sende akrabanla evli değil misin sen nasıl karşısın kız 😅😅

Aman görgüsüz işte bosversene o öyle dediğinde sende deseydin ki sorun da o ya amcanin baban olmasıda neyse 😆 altın yerini bulur önemli olan evliliğin sağlam temellerle atılmış olması derdim sinsi sinside gülerdim niye canını sıkıyorsun ki lafini koy ortaya o çatlasın orta yerinden 😆😆

Keksever gün gelir devrab döner… sen dogru lafi dogru zamana birak ve deki Kan bagi olsa ne olur Can bagi olmadiktan sonra.. lafi gedigine koy.. valla hayatim 6 oglan😂 isleri zormus belki kocasi kendi parasini eklemis 50g almislardir bilemiyoruz mevzunun detayi sende aile atiyorum 2 bilezik alir kocasi calismistir kendi karisina 5 yapmistir simdi o kadarini sen biliyorsun.

Elifdurununannesi aynen canim agzina saglik benim kaynanada az degil parayi tut tut ben tutumluyum diye kendini öve öve bitiremez ben bu lafi ona bi ara soylim😂😂😂😂😂😂 para pul altin yerini bulur önemli olan kocanin seni sevmesi🤣🤣🤣😁

Keksever canım takılma ya aman bi kulağından grip diğerinden çıksın saçma sapan ne demeye getiriyorsun deseydin
            Yada herkesin içinde yani ee nolmuş deseydik tepe tepe kullan kayınbabanı
            Kaynananada bi ara söyle herkese eşitti sözde altınlar diye niye yalan söyleme gereği duydunuz de

Keksever eltiler arasinda ki bu altın yarıştirma konusunu hiç sevmiyorum ben. Belki ayrımcılıkta vardir evet ama herşey kocalarda bitiyor bana göre. En kücük eltinin öyle konuşması çok terbiyesiz ve saygisiz bana göre, ve bu aileden ve yetiştirilme tarzindan geliyor. Yukaridaki bi arkadaş yazmiş zaten kültürlü insanla kültürsüz insan konuşmasa bile hal ve hareketlerinden bile belli oluyor. Bizde 5 eltiyiz ve bende en kücük gelinim. Benim kaynana da en büyük eltimle bana çok altın yapip takti ,cünkü eşim bekarken aldığı maaşın yarısından fazlasini annesine verirmiş. Ayni şekilde en büyük kaynimda öyle annesine sürekli para verirmiş. Ama diğer kayınlarım öyle değil. Kaynanamda bu iki oğlum bana çok iyi bakıyor diyerek en büyük eltimle bana altinı cok yapti ve bunu herkesin içinde söyledi. Ama biz eltiler arasinda hic altin mevzununu konuşmayiz, bende altın takmayi fazla sevmem sadece bileklik küpe ve kolye takarim. Gerisi bankada altin hesabimdadir. Asla bende şu kadar altin var ,sende şu kadar altin var diye konuşmam. Sende hiç canini sıkma bence. O eltin çalışıyor mu bilem ama ben olsam o esnada şunu söylerdim. Ben başkalarının aldıklarıyla övünmem ,kendi helal paramla kazandığım kendim yaptiğim altinlarimla övünürüm derdim ,maddi durumunuz da iyiymiş zaten ki ailede ki herkes te biliyordur sizin durumunuzun iyi oldugunu. Boş tenekeden çok ses çıkar boşver, konuşsun dursun, sen kendi ağırlığını koru, kaynananda ayrimcilik yapiyorsa sen de ona göre davran kaynanana. Kendini asla ezdirme.

Keksever bu şey olmuş. Bak annem bana uzaktan kumandalı araba aldı😂 aman o da bişey mi benim akülü. Arabam var ahahahahha. Kız boşver elti işte. Bazılarını tenzih ediyorum tabi kii. Bende 2 adet var biri kıskançç yılannn. Diğeri de zaten Allah versin vurdum duymaz. Sürekli. Kendi ve sorunları var şu hayatta. Aunı ortama gelince muhattap bile olma. Gül geç işte. Bende kocsmı seviyorum ama paylaşmıyorum. Birde sürekli eşi ile foto atıp altına kocam canım bilmem ne die yazıyorsa benim için sıkıntılı demektır. Altını olsa ne olacak dmek koca ilgisiz ki. belli o yüzden öyle yapıyor.

Great_Starfish kız benim eltide kendi çalışıyor vakkodan bilmem nerelerden cantalar makyaj şeyleri alıyor kocası almış gibi paylaşıyor benim insgramım yok kaynanamdan gördüm bende akrabalarda diyor bu kadar parayı nerden buluyorsunuz eşimle abisi ortaklar bende sinirlendim eşime kavga ettim sonra abisine söylemiş abisinde ben almıyorum kendi alıyor ben almışım gibi paylaşıyor demiş yemin etmiş çocuğunun üstüne (doğmadı daha hamile elti ) ben şok geçirdim insanlar neden bu kadar sıkıntılı ya

Cicikiz koz bunlarımda cinsi böyle heralde 🤣 aman boşver. Kız ben gidince hep çocuklara ne alıyorsam onunkine de alıyordum. Baktım o gelince kendi çocuğuna tek alıyor. Bide çocuk yani görünce ister istemez istiyor. Aaa benim oğlumun onlar ellemeyin demez mi. Ben de annecim ben size en güzelini alırım dedim. Birde şükürler olsun biri 7 diğeri 5 yaşında ama ben hayır diyince oturup ağlamıyorlar. Dinliyorlar. Baktım bir iki eltiler bana sen alırsın ben hiç param yok dediğin duymadım. Hep en güzelini alıyorsun falan demez mi. Ben de Allah herkese el ayak beyin vermiş. Çalışınca oluyor yani dedim. Bu sefer bizim kocalarımız yapmıyor falan demeye başladılar. Şimdi bende ne zaman onları görsem ayy bıktım bu adamdan diyorum🤣🤣 n zaman bizi iyi görseler hep ya tartışıyoruz. Yada başımıza birşey geliyor.

Great_Starfish of bunları okudukça iyiki eltim yok diyorum bunlar nasıl insan kız çocuk olan eve sadece kendi çocuğuna yiyecek alıp gitmek ne ayıp

TombulHatun yok canım eşim para vermiyor. Çocuğuna zor alıyorum diyip sıyrılıveriyorlar. Hayır yani gezmeseler. Evlerinde eksik olsa yicem de işte. Amaaann Allah herkese gönlüne göre veriyor ya. Yok die die olanı da yok eden cinsten bunlar. Ahahahha çok şanslısın o zaman. Çok şükür bende mesafe koyduğum için yılda bir kaç kez görüyorum.