Düğünde takılan ayrı bu eşinin ailesinin taktiği ve bu mihir de eşinin sana olan borcu oluyor

Bizim düğünde takılanlar ve birazda imam eklemişti ama belirtilmişti düğünde takılanlar diye
Gerçi benim altına alerjim var hiç takmadım araba aldım

Takı bence doğası gereği mehre çok benziyor artık,hediye gibi değil çünkü,istendiğinde cayılamıyor,kadının rızası olmadan dokunulamıyor vs
Takı mevzusunun da tarihi çok eski değil zaten 90 lar,kadın mehrinden mağdur ola ola ortaya çıkmış.kimi yerler de de örfe göre 6 bilezik mi mehir düşünülmüş,2 sini damat veriyor önden bu mehir diyor,dini tarafı, 4 ünü de düğünde takıyor bu da medeni kanun tarafı..kadına değişen bir şey yok..

linoss kız Allah canını almasın dugundeki takılardan hariç 250 gram mehir mi istenir adamın ocagina incir ağacı dikcen😂

Eucleas yani zaten düğünde takilani koca istese ev araba alacam diye verirsin yani sonuçta ortak olan birşey ama düğünde takılan 90gramdi mehir de 90 grm dese al bunlar mehirin dese aynı şey olmuyor mu

hilaler öyle olması lazım ama ortak değil işte..herkes aynı düşünse zaten konuşulmaz bu konular.mehrimi de ver takı mı da vere bağlanıyor iş,o yüzden bu işler hep revaçta..hele işler kötü gittiği anda ilk akla gelen bunlar oluyor.
      1..mesela kadın kendi isteğiyle veriyor ama boşanma durumunda cayıyor inkar ediyor yada vermese bile erkek ispat edemiyor bşr daha veriyor..erkek mağdur
      2.erkek zorla alıyor ama kadın zorla alındığını ispat edemiyor,yada h görmüyor bile dilediği gibi kullanamıyor.. kadın mağdur
      Zaten dediğim gibi aslolan hakkaniyeti de işin mehrini düğünde takmak hem peşin verilmiş olunur.hem medeni dini boyutu aynı anda sağlanmış olunur🤷‍♀️
      Bence komple kalksın da insanlar ne öyle düğün müğün yapacağına evini barkını kursun tatile gitsin

bitterdelisi24 😂öyle bir kural yok ya..ayrıca resim dini diye bir ayrım da yok esasen insanlar ritüel seviyor.akit belli icap kabul şahit..diğerleri sonuçtur kuralı şartı değil.

Nurtrhnx1 fark etmez evliysen eğer mislin olmuştur artık. eşinizin mislin muhalefeti yoksa mehri misil alırsın yada alınan bir şeyi eşin mehre sayabilir.

Dogruu43 kiz aldır mehir ayri olur benibir şekilde katakulliyle ikisini bir takip çıkardılar aradan

Eucleas yani kadına ekonomik yönden güç sağlamak için verilir mehir imam nikahı kıyan biride genelde mehir verir cunku imam sorar :) her imam sorar hani :)

Dogruu43 ben eşime önceden taktıklarından ayrı 40 gram altın demiştim ben abdest alırken hoca kolumdakilere saymış ama ben öyle söylememiştim niyetim o değildi size sormadılarsa sen ne istersen odur bence ama dini boyutta bilmiyorum

Nurtrhnx1 imam nikahının şartlarındandır benim abimin karısınada sormamışlar çok sonra ben sorunca ayıktılar bunlar imama nikahını tazelemelerini söylemiştim kadın ne isterse vermek zorunda ama burda kadında anlayışlı olmalı ve bu illa altın para pul olmak zorunda değil

Eskobar Vala benim kn kp bana sormadılar imamda sormadı . Kendi kızlarına üstüne basa basa çeyrekli bileklik istediler mehir olarak . Ben hakımı helal etmiyorum her genç kız gibi benimde hakımdı.Ki istesem istesem bi bilezik falan isterdim gözüm çokta yükseklerde değildi 🤷🏻‍♀️

Dogruu43 Şimdi ülkemizde genel olarak düğünde damadın ailesi geline bilezik takıyorsa damadın söz verdiği mehre mahsul edilmek suretiyle takıyor. Abisinin, amcasının oğlunun yada falancanın taktığı çeyreği kastetmiyorum. Bunu eşinizle anlaşmanız gerekirdi. Diğer takılar da size mi kaldı? Şöyle örnek vereyim ben kına gecemde takılan takıyı aileme, eşim de düğünümüzde takılan takıları kendi ailesine bıraktı. Yarın bir gün düğün sahipleri bize ne takmışsa onu kime bıraktıysak onlar götürüp taksınlar diye. Ama ailesinin bana taktığı bilezik, kolye, yüzük gibi takılar bana verildi. Biz bunu nikah akdi sırasında açıkca konuştuk. Dayım imam olduğundan nikahımızı kıydı. Düğün sonrası bu takı mevzuları problem oluşturacağından direk bana sordu kızım sen mehir olarak ne istiyorsun diye. Ben durumları neye müsaitse kabul edebileceğimi söyledim, o tekrar sorarak net bir miktar talep etmemi söyledi. Nişanımda 4 bilezik takılmıştı, 64 gram, onları muaccel olarak kabul ettiğimi nikahtan sonra ise bunun 100 gram bileziğe tamamlanmasını talep ettim. Sonra eşime sordu bunu karşılayacak durumun var mı, kabul ediyor musun diye. Eşim de iki bilezik düğünde takarım kabul ediyorum dedi öyle nikah akdine geçtik. Bana bileziklerimi kayınpederim aldı, bende 100 gram bileziği mehir niyetine kabul ettim eşimle öyle anlaştığım için.
          Size 48 gram bilezik kesinleştirilmiş mehirde. Düğünde ise eşinizin ailesi 75 gram bilezik takmış. Bunu kabul ettiniz mi mehir olarak, eşinizle konuştuysanız o sizin mehrinizdir. Ama illa onu mehir saymıyorum 48 gram bileziğimi tak diyorsanız o da sizinle eşiniz arasında bir durum.

Dogruu43 Düğün takısı başkadır mehir başka. Mehir eşinin sana kendi bütçesiyle alması gereken birşey. İmam kağıda ne yazdıysa onu alması gerekiyor ve o mehire eşiniz dokunamaz yani sizden alamaz o sizin . Helal etme diye birşey var ama eşinizi zorlayacak birşey değilse helal etme taraftarı değilim çünkü o mehir bizim zor durumda kaldığımız da kullanmamız için olduğunu düşünüyorum. Bir tanıdığımız hiç ummadığı zamanda boşandı 2 çocukla ortada kalmıştı eşi boşanma davası bitmeden mehrini verdi . O mehir sayesinde kadın kendine bir hayat kurabildi . Bence mehir alınıp saklanmalı zor durumda kaldığımızda kullanabilelim diye .